מילוי "בשר" אולטימטיבי

ימימה

New member
מילוי "בשר" אולטימטיבי

השבוע הכנתי קובה למרק עם מילוי שלאחרונה הוא להיט אצלנו. מבוסס בחופשיות על מתכון שפעם קראתי.
זה לא תחליף ולא כלום - אני טוחנת במעבד מזון בצל גדול חתוך לרבעים, אחריו שתי סלסלות פטריות פורטובלה (לפירורים קטנים, לא להפוך לעיסה). מטגנת במחבת עד שכמעט אין נוזלים.
טוחנת חופן אגוזי מלך (לפירורים דקים, לא נורא אם הופך גם ל"קמח") ומוסיפה. מתבלת במלח ופלפל. זהו. כולם עפו על זה. כמו בשר אפשר להוסיף לזה גם תבלינים אחרים - אני הוספתי קצת בהרט, אפשר גם כמון וכל מה שבא לכם.
השתמשתי בזה גם כשכבה נוספת במאפה שכבות של חצילים ותפוחי אדמה וזה שידרג בצורה מדהימה.
בשלב הבא אנסה לעשות מזה קציצות, רק צריכה לחשוב במה להדביק שהטעם לא ישתלט (הצעות יתקבלו בברכה) וחשבתי גם על מפרום וממולאים אחרים כמו קישואים למשל.
 

ימימה

New member
אגב קובה

מכיון שאני לא מ"העדה הנכונה", אין לי את זה מהבית, אז בנושא הבצק אני עוד לא ממש חזקה. ניסיתי בצק סולת עם בורגול ויצא קצת קשה. אז אם למישהו יש מתכון מנצח לבצק לקובה - אשמח לשיתוף
 
המלית הזו נשמעת מהממת~

אני אוהבת פטריות בכל דבר

בעניין הקובות, גם אני לא מהעדה... אבל קיבלתי טיפים טובים!
הכי חשוב, כנראה, זה להניח לבצק המעטפת לנוח לפחות חצי שעה.
נ"ב עוד טיפ מהמם שקיבלתי זה להקפיא בכדורונים את המלית, ואז הרבה יותר נוח לקבב.
מעתיקה-מדביקה לך מהבלוג שלי:

מעטפת קובה

להכנת כ-30 קובות קטנות

300 גרם סולת מנופה
חצי כפית מלח
כוס עד כוס וחצי מים

הכנה
מעבירים את הסולת לקערה ומוסיפים מלח. יוצקים בהדרגה את המים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת במרקם של משחה סמיכה. משהים לחצי שעה לפחות! בזמן ההשהייה הבצק נהיה קל לעיבוד.
מתארגנים: מכינים את כדורי המלית על מגש, מכינים בצד עוד מגש, מרופד בניילון נצמד או בנייר אפיה. מכינים קערה שטוחה עם מים, להרטבת הידיים. בידיים רטובות לוקחים כפית מהמלית, משטחים אותה בין האצבעות ומניחים על הבצק המשוטח את כדור המלית. מותחים בעדינות את הבצק עד לסגירת כדור שלם, מגלגלים אותו בעדינות בין כפות הידיים, ועוברים לקובה הבאה.
אפשר להקפיא את הקובות לפני הבישול ולהוציא בכל פעם את המספר הרצוי למרק.
יש לבשל את הקובות כחצי שעה במרק שרותח בעדינות.
 

ימימה

New member
תודה, אנסה בפעם הבאה


 
פטריות הן כה ארומטיות

ששום טעם לא ישתלט עליהן אבל בעיקרון כל עמילן עם מים מדביק בבישול- קמח חיטה, פרורי לחם, קורנפלור, עמילן תפוחי אדמה.שבבי תפוחי אדמה גם עובדים יפה. אצלי במטבח יש תמיד קסנטן גם ורבע כפית מזה עושה פלאות לעיסה של חצי ק"ג וגם יותר.
אני נוטה לטובת קמח חומוס או קמח מאש\ הם מדביקים מצויין
 

RSPA

New member
אחלה רעיון! נכנס כבר לתקיית המתכונים שלי


רק שאלה קטנה: חובה פורטובלה או שפטריות אחרות גם ילכו?
 
לפורטובלה יש מרקם

מתאים אבל אם הארומה מפריעה לך נסה פטריות יער מקוצצות במקום
 

RSPA

New member
השאלה לגבי שמפיניון - כי את אלה יש לי כרגע בבית

וחשבתי אולי כבר היום לעשות נסיון איתן.
שווה? כדאי?
 

זיטלי

New member
הדבקת קציצות

אני כבר שנים משתמשת בשלושת המדביקים האולטימטיביים (כל אחד לחוד או שלושתם יחד, לפי המקרה):
1. כף זרעי צ'יה + 3 כפות מים כמחליפי ביצה (בדרך כלל אני מכפילה ל- 3 לכמות קציצות גדולה שאני מקפיאה)
2. כמה כפות קמח חומוס / עדשים
3. כמה כפות טחינה גולמית
 
הערות

כ-ל קמח ועמילן בצרוף עם נוזל הופכים לדבק.
טחינה לא מדביקה- יכול להיות שיש משהו אחר במתכון שמדביק. טחינה זה שמן. כשמשתמשים בה צריך לזכור את מאזן השמן בסך הכל.
 

RSPA

New member
גם טחינה מדביקה - מנסיון מעשי וגם לפי התיאוריה

קראתי פעם שהשומשום הטחון (וגם זרעים ואגוזים אחרים - למשל שקדים וכו') משמש כאמולסיפייר (חומר מתחלב). המתחלב שמשמש לחיבור/הדבקה שבין נוזלים לשומנים - דומה בתפקידו למה שעושים עמילנים (של דגנים וקטניות למשל).
לא יודע אם זה בדיוק ההסבר המדעי, אבל זה כנראה הכיוון.
 
נסיוני מלמדני

שזה דבק לא משו בכלל בוודאי בהשוואה לעמילנים
וגם שומני למדי.
זה קצת אחרת כשזה מבחוץ לקציצה ונצרב אבל גם אז תערובת פרורית...לא מחזיקה טוב עם דבק שמן
וזה מנסיון עם שקדים, בוטנים, שומשום...
 

RSPA

New member
נראה לי שהכל תלוי בכמות המדוייקת של הנוזל דווקא

ביחס לשומן - כמו במתכון הבא שבו המתחלב(?) מהשקדים משלב בין השמן (המועט יחסית) לבין המים שבכרישה ובכרוב. תערובת פירורית אומרת, להבנתי שיש יותר מידי או פחות מידי נוזל.
אגב מתכון מוצלח מנסיון...
[URL]http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1494[/URL]
 

RSPA

New member
תיקון להבהרה.

בעצם יש כאן הרבה שומן ולא רק השמן. הרבה שומן מהשקדים עצמם.
 

ladybug6

New member
טחינה פשוט סופחת נוזלים מיותרים

ואז שאר העיסה מסתדרת יותר בקלות.
אבל גם אני לא מתה על טחינה כמדביק, זה גם נוטה להשתלט בטעם
 

ימימה

New member
אתמול נוסה כקציצות

השתמשתי להדבקה בכף קמח מעורבב במעט מים לעיסה סמיכה - יצא מצוין בטיגון. זללו גם הפעם
 
למעלה