מילוי טופס נכונות באימוץ מהארץ

שירולה3

New member
מילוי טופס נכונות באימוץ מהארץ

שלום לכולם.
אנחנו אחרי קבוצת הכנה לילד ראשון ועתידים למלא טופס נכונות בימים הקרובים עם העוסית שלנו.
נשמח לשמוע ממי מכם שבקיא בפרטים על מה כדאי להתגמש ועל מה לא. כפי שהבנו חייבים להתגמש על פרמטר או שניים אחרת נחכה לנצח..
מה ההשלכות של תסמונת סם,ילד עם רקע של התמכרות לסמים,ילד פג.

אנחנו חשבנו לבקש בן, גמישות ל12 ג, ורק אולי את אחת מהאופציות שהזכרנו למעלה. וכנראה גם אב לא ידוע שזהותו ידועה לאם. מה הסיכוי לקבל ילד?
ממש מודים על התשובות מראש!
 

RomeoSierra

New member
הקטגוריות השונות

מכיוון שכל זוג שונה מבחינת העדפות, רקע ויכולות, אני לא אכנס לאילו קטגוריות אנחנו בחרנו ואמליץ לכם לעשות אותו הדבר. יכול להיות שיש קטגוריות שאנחנו פסלנו ולכם הן דווקא יתאימו ולהיפך.

כאשר אנחנו מילאנו את הטופס היה מספר קטן של קטגוריות שלא בחרנו. התייעצנו עם רופאים וגורמי מקצוע אחרים על מנת לקבל החלטה מושכלת ככל האפשר שתתאים גם ליכולות שלנו וגם למצב הריאלי של סוג הילדים שניתנים לאימוץ בארץ. לזכותנו גם עמדה העובדה שראינו את הטופס כבר בשלב די מוקדם של התהליך, אז היו לנו חודשים רבים לבדוק את הנושא ולשנות את דעתנו בדבר מאפיינים מסוימים לפני שהיינו צריכים למלא את הטופס בפועל. ככל שלמדנו יותר על המאפיינים השונים, הבנו שרובם נשמעים הרבה יותר מפחידים ממה שהם באמת.

חשוב לזכור שככל שתהיו מוכנים לקבל מספר רב יותר של קטגוריות, זה יכול לקצר את משך ההמתנה שלכם. לכן כדאי לשמור על ראש פתוח. עוד נקודה שחשוב לזכור היא שגם לו היה מדובר בהריון שלכם, עם השמירה הכי קפדנית והמעקב הרפואי הכי מסור, עדיין אין ערובה שתינוק שהיה נולד לכם היה חף מבעיות רפואיות - זאת נקודה שעזרה לנו לשמור על פתיחות במילוי הטופס.

אני מסכים שזה יכול להיות לא קל, לשבת מול טופס כזה שמרגיש אולי כמו רשימת מכולת קרה שמתייחסת לתכונות של בני אדם. אבל צריך לזכור שזה אחד השלבים החשובים בתהליך, מכיוון שאחריו בעצם נשאר רק להמתין לטלפון. אז אני מאחל לכם שתמלאו את הטופס בדרך הנכונה ביותר עבורכם ושההמתנה שתבוא לא תהיה ארוכה מדי.
 

מעין686

New member
לדבר עם רופא ילדים

אני ממליצה לקבוע תור ולשבת עם רופא ילדים רק לעבור על כול מה שיש לכם לגביו שאלות, יש דברים שנשמעים ממש מפחיד כאבחנה אך בפועל אולי זה משהו שולי שיהיה לכם קל להתמודד איתו...
אני לא יודעת מה רשום ברשימה אבל סתם לדוגמא כאחות אני אומרת שפגות מאוד תלוי באיזה שבוע נולד, מעל 34 שבועות לרוב מתפתח כמו כול ילד, יש הבדל ענק בין שבוע 24 לשבוע 30 או אפילו בין 30 ל 31...
לפי דעתי אפשר תמיד גם לסרב אם לפי דעתכם זה קשה מידי להתמודד- ולכן תרשמו שאתם פתוחים על דברים שאתם מתלבטים ותחליתו באותו רגע... כמו פגות, אם מדובר בתינוק בריא שבוע 33 או תינוק מונשם לאחר מספר ניתוחים שנולד שבוע 28
&nbsp
המון בהצלחה!
וסתם שאלה אישית אם אפשר- כמה זמן עבר מאז שקיבלתם אישור עד הקורס? אני בשלב הזה עכשיו....
 

fatfat

New member
כמובן שזה מאוד אינדיווידואלי

אבל לו הייתי במקומכם נראה לי שבשלב הראשון לא הייתי פוסלת כלום, כי כל אחת המהקטיגוריות שמופיעות שם מגבירה את הסיכוי שילד שחווה זאת/נולד להורה עם בעייה כזו יסבול מתופעות כאלה וכאלה, אבל במציאות השונות ענקית מילד לילד. לדוגמא רקע של מחלת נפש אצל אחד ההורים מגביר את הסיכוי שהילד יפתח מחלת נפש בהשוואה לילדים שלא נולדו להורה עם מחלת נפש. וכששני המולידים סובלים מבעיות נפש זה מגביר עוד יותר את הסבירות. מצד שני לא כל ילד שנולד להורה חולה נפש מפתח מחלת נפש. זה תלוי גם במאפיינים מולדים וגם בחוויות חיים ובסביבה שגדל. יתירה מזו יש ילדים שהבעיות תתגלנה אם בכלל רק בגיל ההתבגרות ויש כאלה שכלל לא יפתחו בעיות נפש.
יש בעיות שקשה יותר לאבחן בינקות כמו אוטיזם.
ומנגד מותר לכם לסרב להצעות לילדים ספציפיים שיוצעו לכם.

אני הייתי בטופס מסכימה להכל ואז כשמקבלת הצעה לילד ספציפי הייתי פונה להתייעץ עם מומחים ומראה להם את החומר אודותיו ורק אחר כך מחליטה.
 
למעלה