מילוי מחדש של אקווריום

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
מילוי מחדש של אקווריום

שלום, יש לי אקווריום פנורמי של 120ס"מ גובה 73 ס"מ ועומק של 37 ס"מ, בערך 350 ליטרים. יש לי פילטר רנה XP3 בעבר החזקתי דגים קטנים (נאונים, גופים וכד') הבעיה שכל פעם שהייתי מגיע לאיזור ה 35-40 דגים (שבקושי ראו אותם באקווריום) היתה מכת מוות של דגים.
אני רוצה למלא מחדש את האקווריום רק עם דגים גדולים יותר שיראו אותם.
כמה דגים ומאיזה סוג אפשר להכניס לאקווריום?, אני מצרף תמונה של האקווריום.

הטיפול השוטף באקווריום

כדי להשיב לך kitt אני צריך לדעת מה אתה עושה בטיפול השוטף באקווריום שלך.
40 דגים בגודל של דגי הגופי ונאונים וכולי לא מהווים כל בעיה בהחזקתם באקווריום בסדר גודל שכזה .
תן תשובה מדוייקת והסביר לך למה הם מתים.

kitt

New member
הטיפול השוטף כשהיו דגים היה בעיקר לתת להם אוכל (שניים שלושה

flakes מהקופסה מפוררים) ניקוי הפילטר אחת לבערך חודש-חודשיים והוספת מים כשצריך.
שאיבת רפש כשצריך.
בכמה חודשים האחרונים האקווריום היה ריק פרט לנקאי וחילזון והיה חשוך עקב תקלה בתאורה.
הנקאי נמצא אתמול כשלד אחרי שסידרתי מנורות חדשות לאקווריום (אלה שנותנות את האור בתמונה), כך שהאקווריום כרגע ריק. בבדיקה של המים שעשיתי מדי פעם (כשעוד היו דגים) המצב של המים היה על הגבולות הגבוהים עם עיקריות של מים קשים.

kitt

New member
אבנים קטנות שחורות בעומק של 5-8 ס"מ בערך.

שחורות בעומק של 5-8 ס"מ בערך.

שאלה נוספת וחשובה .האם האקווריום היה מקבל אצות ירוקות על החלון והמוצגים שבתוכו.

kitt

New member
כן, רואים אותן גם בתמונה. יש בו קצת אצות.

כמה ואיזה דגים כדאי להכניס לאקווריום? אני רוצה דגים יותר גדולים מנאונים גופים ודומיהם.

כן, רואים

מחסור באצות אומר שהאקווריום לא מאוזן ביולוגית . יתכן מאוד שהתאורה לא מספיקה או שאתם לא מדליקים אותה לפחות 8 שעות ביממה .
לגבי איזה דגים.
1 סייפנים .
2 מולים בכל הווריציות.
3 דגי הגורמי בכל הווריציות.
4 דגי הסקלר.
5 דגי חתול ממש הקורדורס .
6 דגי זברה,

kitt

New member
בחודשים האחרונים כפי שרשמתי התאורה לא דלקה בכלל בגלל תקלה.

לכמה זמן להריץ את האקווריום עם תאורה לפני הכנסת דגים?
הכיוון שלי כרגע הוא להחליף בערך 2/3 מהמים וניקוי כללי של הפילטר, ואז ממש להריץ אותו כשבוע עם קצת אוכל כל פעם כדי לאתחל את הפילטר מחדש. האם אני בכיוון הנכון?

צורף מאמר עשי מה שכתוב והכל יסתדר על הצד הטוב ביותר

1 שטיפת האקווריום אפשר גם בסבון ולאחר זאת לשטוף היטב.
2 פיזור המצע ,רק טבעי ולא צבעוני . רצוי בשכבה של-5 ס''מ לפחות.
3 מיקום הפילטר.ורצוי פילטר ביולוגי ולא מכני.
4 מיקום החימום: יש להצמיד אותו לחלקו העליון של האקווריום ולקוון אותו ל-24 מעלות. יש לשמור את ראש החימום ( התרמוסטט ) מחוץ למים .יש סימון על גבי החימום לגובה המים המכסימלי.
5 חיבור משאבת האוויר בנקודה גבוהה מגובה המים שבאקווריום ולמקם את אבן האוויר מתחת לגוף החימום .פיזור החום יהיה מידי וחסכוני.
6 הכנסת מים: ,ורצוי מים מינרלים, או מי גשם. או מים מהברז באפשרות האחרונה.
7 אין להכניס למים כל חומר שזה אומר גם לא אנטי כלור. הכלור מתאדה מהמים בימים ספורים. יש להכניס פחם פעיל לשלושה ימים ולאחר זאת להשליך .(לא בתוך הפילטר)
8 להוסיף דקורציה באם יש למשל, אבנים ,צדפות ,צמחי מים, ועוד.
9 להפעיל את כל המערכת וגם את התאורה באם יש. (רצוי מאוד)
10 לתת לאקווריום לעבוד כולל התאורה ברציפות 7 ימים.
11 ביום השלישי לאחר הוצאת הפחם, אפשר להכניס קמצוץ מזון פתיתים לשם התחלת ההרצה הביולוגית. (לא להכניס דגים)
12 ברגע שיראה סימן ראשון לאצות במים זה סימן שמי האקווריום התאזנו ויש אפשרות להכניס דגים .
13יש לדעת מראש לאיזה משפחות דגים אנו מכינים את האקווריום ולהכינו בהתאם.
... את הדגים לא להכניס ב-V אחת אלה בהדרגה . להתחיל בזוג דגים ולחכות ולראות תגובות.
14 אין להאכיל את הדגים שלושה ימים ראשונים. עד אשר הם יתאקלמו למים החדשים ולסביבה החדשה.
15 כמות המזון היא פונקציה של בריאות הדגים ואיכות מי האקווריום.לכן יש לשמור על כמות מזון מאוזנת. שיגמרו לאכול תוך דקות ספורות.

למעלה