מילוי עוגה

מילוי עוגה

צריכה המלצות על מילוי של עוגה לציפוי גנאש או קרמים עמידים ואם יש אז קרמים בצבעים שונים כי יש לי בסיס ב-3 שכבות תודה אורלי
 

brownie65

New member
הי ג'ס

המילוי שאני אישית הכי אוהבת הוא הגנאש. גנאש מכינים משמנת מתוקה ושוקולד, והודות להרתחת השמנת, אפשר לשמור עוגה במילוי/ציפוי גנאש מחוץ למקרר ללא חשש. אפשר להכין גנאש משוקולד מריר, חלב או לבן. אם את רוצה להקציף את הגנאש (יוצא יותר מוסי, אוורירי) היחס בין השוקולד לשמנת צריך להיות כ 100 גר' שוקולד לשמנת מתוקה אחת. שמים את השמנת המתוקה והשוקולד בסיר קטן על אש קטנה ומערבבים עד לרתיחה עדינה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים מעט ומכניסים למקרר למספר שעות, רצוי ללילה, ומקציפים. אם את רוצה גנאש סמיך שאין צורך להקציף, הגדילי את כמות השוקולד ל 200 גר'. המשיכי כנ"ל, ללא ההקצפה. קרם נוסף שאפשר להכין הוא קרם חמאה. ל 100 גר' חמאה (לא קשה מדי) להוסיף 150-200 גר' אבקת סוכר, כמה טיפות מיץ לימון ווניל. מכניסים למעבד מזון ומפעילים לחצי דקה, עד שהקרם אחיד. (אפשר להוסיף לקרם שוקולד מומס ומצונן או כפית נס קפה מומסת בכף מים רותחים, לקרם בטעם קפה).
 

brownie65

New member
לא נראה לי שגנאש מוקצף מתאים

לציפוי עוגה מתחת ל RFM. למילוי - כן. הציפוי שמתחת לשכבת בצק הסוכר מיועד בעצם למילוי סדקים, חורים, ו"טיוח" פירורים, וכמובן משמש כדבק בין העוגה לציפוי הסוכר. ציפוי זה הוא בדרך כלל דק, לכן גנאש מוקצף לא ממש מתאים למטרה זו.
 
אז אני לא אהרוס עוגות

אם אמרח גנאש על החלק החיצוני (אני מניחה שבפנוכו של העוגה זה לא כזה קרטי אלא בציפוי העליון ומסביב)
 
עוד שאלות-איך משתמשים בצובטן?

אני רוצה להכין עוגה עם מטוס או הליקופטר וצריכה את זה לשבת הבאה. אין לי זמן במשך השבוע לעבוד על העוגה, אני יכולה להכין את הפסל השבוע ולהעמיד על העוגה בשבוע הבא? איך לשמור את הפסל?
האם בטוש השחור משתמשים לאחר ייבוש הבצק או אפשר כשהוא עדיין רטוב?
בסדנת העציצם השתמשנו בשני מקלות עץ על מנת לרדד בעובי אחיד את הבצק. איך מישמים את השיטה על משטח רחב? הכרי המערוך קצר יותר מקוטר הבצק המרודד,לא? תודה מראש
 

net the jet

New member
תשובות....

אין בעיה להכין מראש את הפיסול. אני בדרך כלל מיבשת על משהו שטוח (או ספוג אם אני צריכה לשמור על צורה ) עם קורנפלור מתחת על מנת למנוע הידבקות. אח"כ מספיק להרטיב את העוגה טיפה איפה שאת רוצה להניח וזה ידבק, או עם טיפה רויאל. בטוש יש לכתוב\לצייר על בצק יבש, אחרת הוא גם נימרח וגם עלול ליצור חורים בבצק. לדבי המקלות והמערוך...צריך מערוך גדול !! צובטן- להעמיד בזוית לעוגה, להכנס עם צובטן פתוח, ללחוץ בעדינות ולצאת. תקפידי שהבצק יהיה עבה אחרת יהיו חורים, תתחילי בצד האחורי של העוגה כך שאם לא מסתדר "בדיוק" אז שהפשלות יהיו מאחור... את יכולה להתאמן על חתיכת נקניק במצק סוכר.
 
למעלה