מילוי שמן במחזיר דלת?

שמבהדוי

New member
מילוי שמן במחזיר דלת?

שלום,

מחזיר-הדלת בכניסה לבניין בו אני גר טפטף שמן באיטיות רבה, אך במשך תקופה ארוכה. קראתי כאן בפורום שמקור הנזילה הוא כנראה בפתחים בהם מותקנים ברגי כיוון עוצמת הסגירה, ושניתן לפתור זאת באמצעות ליפוף מעט טפלון על הברגים. עשיתי זאת, והנזילה אכן הפסיקה לחלוטין.
אולם, מחזיר השמן לא תמיד מצליח לסגור את הדלת עד הסוף - לפעמים כן ולפעמים לא. נראה שיש קשר למידת הפתיחה של הדלת (ולא דווקא לזווית ממנה היא "נעזבת"). כך זה גם היה לפני התיקון בטפלון.
בדקתי שאין משהו שמפריע לסגירה וניסיתי גם לכוון מחדש את עוצמת הסגירה - ללא הועיל.

אני מנחש שגורם אפשרי הוא חוסר בשמן בגלל הטפטוף שהיה. האם זה נכון? אם כן, איזה שמן עליי לרכוש כדי למלא את כמות החסרה?

תודה!

יעקב 471

New member
צריך לפרק את המחזיר דלת

להוציא את הבוכנה ולהחליף את מחזירי השמן ואורינגים . לגבי צמיגות שמן אני לא זוכר במה אני השתמשתי אבל אני מתאר לעצמי שצריך שמן הידראולי שקיים בכל חברות הדלק .

רוני1955

Active member
נכון, אבל.....

העבודה והחלקים יעלו לפחות פי 2 מכל מחזיר דלת חדש.

שמבהדוי

New member
הבהרות

מתקין ביקש כ-400 ש"ח על מחזיר חדש (ועוד 200 ש"ח על התקנה). נראה לי ששווה להתאמץ קצת, או לפחות לברר כאן אם כדאי.
אין לי בעיה לפרק את המחזיר (כבר עשיתי זאת), אבל לא יודע היכן אוכל למצוא אטמים או מחזירי-שמן (מה זה?) מתאימים.

יש סיכוי שמילוי שמן בלבד (במקום זה שדלף מחורי ברגי הכיוונון) יעזור? אם כן, פשוט לבקש בחנות המתאימה "שמן הידראולי"?

יעקב 471

New member
מחזיר חדש לא אמור לעלות הרבה

לדלת כניסה של בניין אני מעריך שתוכל למצוא מחזיר בסביבות 100-125 ש"ח ואם פרקת לבד תוכל גם להרכיב לבד וזו באמת לא בעיה .
אם בכל אופן בא לך לשפץ לבד אל תזרוק את השמן שבמחזיר כי צמיגות השמן היא פונקציה של גודל החרירים שדרכם עובר השמן בזמן עבודת המחזיר , ז"א תנסה לברר את הצמיגות לפני שאתה זורק אותו .
אם תחליט לפרק אז ברגע שיהיו לך כל האטמים למיניהם גש לחנות שמתמחה באטמי גומי ותנסה למצוא את מבוקשך .

shlang

New member
חפש מתקין אחר, מחזיר לדלת לא עולה יותר

מ 150 שח

למעלה