מילוי DS-260 - הגעה לארהב ביחד או לחוד

John the Savage

New member

א. לא לעניין. זה פורום הגירה.
ב. תעבור לניק קבוע.

andrey25

New member
מילוי DS-260 - הגעה לארהב ביחד או לחוד

שלום לכולם,
יש לי שאלה בקשר למילוי APPLICATION DS-260 של זכייה ל GREEN CARD.
במילוי ה APPLICATION יש שם שם שאלה "האם אישתך מהגרת ביחד איתך (הכוונה באותו תאריך) לארהב?" ואם עונים "לא" אז יש שאלה נוספת: "האם אישתך תצטרף אליך לארהב בתאריך מאוחר יותר?"
השאלה שלי היא אם יש השפעה לשאלה הזאת על המשך תהליך קבלת GREEN CARD? האם יש עדיפות להגעה ביחד? או שזה בסדר לרשום שהאישה תגיע אחריי לארהב?
אודה לתגובות על 2 האפשרויות (אם מישהו רשם כך או כך ואיך התקדמתם בתהליך).
תודה.

John the Savage

New member
התשובה לשאלה הראשונה (מהגרת יחד איתך) צריכה להיות "כן"

שים לב שהשאלה היא לא האם אישתך תטוס יחד איתך באותה הטיסה, אלא האם היא מהגרת יחד איתך, כלומר מבקשת לקבל את ויזת ההגירה איתך.

אם תענה "כן" על השאלה הראשונה, שניכם תקבלו חותמת של ויזת הגירה על הדרכון. לויזת ההגירה יהיה תאריך תוקף של כחצי שנה לשניכם (ליתר דיוק, חצי שנה מהבדיקה הרפואית). בפועל, היא תוכל להיכנס לארה"ב ביחד איתך או אחריך, כל עוד ויזת ההגירה שלה בתוקף.

אם תענה "לא" על השאלה הראשונה ו"כן" על השאלה השניה, זה עלול לסבך את תהליך ההגירה שלה וכדאי להימנע מזה בייחוד בהגירה על סמך הגרלה.

andrey25

New member
אחד מבני הזוג מתחרט

תודה ג'ון,
עוד שאלה יש לי:
מה קורה אם לאחר הזכייה בהגרלה אחד מבני הזוג מתחרט, לא רוצה להגיע לראיון וכו......האם זה משפיע על התהליך של הבן זוג השני (שכן מעוניין)? האם בן הזוג השני יכול להמשיך בתהליך לבד?
אודה לתשובתכם....

zuki3

New member
תלוי מי זכה

יש רק זוכה אחד, והוא יכול להגיע לבד ורק הוא יקבל,
אם הזוכה לא רוצה ללכת, אז בן הזוג שהוא נסמך של הזוכה לא יכול לקבל לבד.

andrey25

New member
זה שזכה

רוצה ללכת, כלומר- MAIN APPLICANT רוצה להמשיך בתהליך.
אבל מה לעשות עם כל המסמכים של ה-SPOUSE? צריך למלא לו/לה DS-260 בכלל? ואם כבר מילאתי ושלחתי ורשמתי שה SPOUSE מהגר ביחד איתי ופתאום הוא/היא מתחרט/ת?
האם צריך להביא מסמכים של ה-SPOUSE לראיון? או שרק מה שרלוונטי ל MAIN APPLICANT? האם לא יסתכלו על זה עקום בשגרירות ובכלל? האם זה ישפיע על המשך תהליך כיחיד?
סליחה על החפירה אני פשוט רוצה להימנע מטעויות...

zuki3

New member
אתם מתגרשים ?

אתה מבין מה אומר המהלך שלכם ?
אם אתה ממשיך את התהליך אתה הולך לקבל גרין קארד, והופך להיות תושב ארצות הברית, לא תוכל להמשיך לחיות בישראל, תצטרך לעבור לארצות הברית.
ואישתך, לא תוכל לבוא איתך, גם אם היא תתחרט בעתיד, זה תהליך מאד ארוך אחר כך, בערך 3 שנים שבהם היא תצטרך לגור בישראל ואתה בארצות הברית,
אתם מבינים שמה שאתם עושים זה גירושים בפועל ?
מבחינת התהליך אין לכם צורך למלא עבורה טפסים, ובכל מקרה אם היא לא תעבור את התהליך היא לא תקבל גרין קארד.

andrey25

New member
לגבי הגירושים

אין החלטה עדיין בנושא זה רגיש ומורכב..
אי אפשר לדעת מה יהיה עד שיזמנו אותנו/אותי לראיון ולכן אני מתלבט אם עדיין לרשום אותה ולמלא עליה טפסים....שבכל מקרה נוכל להחליט לכאן או לכאן עד לראיון...ולכן אני שואל אם אני כן אמלא עליה טפסים ולבסוף היא תחליט לא לבוא לראיון...האם זה לא יפגע בי להמשך תהליך?
דבר נוסף שרשמת..."לא תוכל להמשיך לחיות בישראל"...לא הבנתי למה לא אוכל לחיות בישראל הרי אני לא מוותר על האזרחות הישראלית שלי.....לא כן?

KallaGLP

New member
הכוונה היא שאם אתה רוצה לשמור על הגרין קארד,

אתה תהיה חייב לעבור לארה"ב ולחיות שם רוב הזמן (ברור שתוכל להמשיך לבוא לביקורים בישראל, אפילו ביקורים ממושכים, אבל מרכז החיים שלך אמור לעבור לארה"ב). גרין קארד מיועד כעקרון למי שרוצה להשתקע בארה"ב. גרין קארד, בניגוד לאזרחות, הוא סטטוס של תושבות בלבד - אם אינך תושב בפועל, אחרי תקופת העדרות של שנה אתה תאבד אותו.

John the Savage

New member
הניסוח של צוקי קצת מטעה

זה לא שלא תוכל להמשיך לחיות בישראל.

אפשר לקבל ויזת הגירה ולא לנצל אותה, ואפשר גם להפעיל את הויזה ולקבל גרין-קארד, ואז לחזור לארץ. אלא שאם לא עוברים לארה"ב הגרין קארד מתבטל. כך שכל אחד ממכם יכול בהחלט להמשיך לחיות בישראל, אבל זה יוביל לביטול הגרין קארד שלהם.

היא יכולה להגיע יחד איתך לראיון, לקבל את ויזת ההגירה, ואז להחליט לא לנצל אותה. לא יכול לומר לך בוודאות מה יקרה אם תגיע לראיון בלעדיה למרות שהיא בטופס, אבל ממה שידוע לי יותר קל להוריד אותה מהבקשה מאשר להוסיף אותה. אני לא מכיר תקנות ספציפיות בעניין הזה, אבל אני משער שאם תסביר את הסיטואציה, יתנו רק לך את ויזת ההגירה וזה לא יפגע בתהליך שלך.

andrey25

New member
תודה רבה חברים

אשמח לקבל עוד עצות והמלצות...אולי ממישהו שהיה במצב דומה.

למעלה