מילון למונחי אוריגמי

giladznaor

New member
מילון למונחי אוריגמי

בשיטת הDo It Yourself נא להשלים את החסר / להעלות הצעות נוספות. Model דגם Designer יוצר Valley Fold קיפול בקעה Mountain Fold קיפול הר Fold קפל Unfold פתח (לא נשמע לי כ"כ) Turn over הפוך Crease קמט???????? (Inside / Outside) Reverse Fold ????????? Rabbit Fold קיפול אוזני ארנב Squash Fold קיפול מעיכה Petal Fold קיפול עלי כותרת Pleat ??????? Crimp ????????? (Open/Close/Spread) Sink ???????? (קיפול כיור?) (8 (Open/Closed) Unsink ?????????? Wetfold קיפול רטוב??!?!?!?!?!? Tissue-foil אין לי שמץ של מושג

bshuval

New member
תוספות:

open/closed sink: קיפול שיקוע פתוח / סגור unsink: פתיחת שיקוע / מתיחת שיקוע Rabbit Ear Fold: קיפול אוזן שפן (אעפ"י שזה לא מדויק, וזה אכן צריך להיות "ארנב", למען ההיסטוריה של ספרות האוריגמי הקיימת בעברית, זה צריך להיות אוזן שפן) Designer: מעצב Creator: יוצר Crease: קמל (= קפל + קמט, משפוט קמט נשמע זוועה!) Inside / Outside Reverse fold: קיפול היפוך פנימי / חיצוני Crimp: צביטה?!?! box pleating: קיפול סריג Tissue Foil: מטפחת אלומיניום או מטפחת רדיד

mirigami

New member
מתוך הניסיון שלי

שיקוע נשמעת מילה מוזרה אבל לשטח נשמע טוב יותר ופשוט להבנה לסגור את השיטוח....

bshuval

New member
עוד מילים

pleat: קפלול crease: קפליל (כן, אני יודע שאני קצת חסר דמיון, אבל "קפלול" מרמז על קיפול שוב ושוב, ואילו "קפליל" מרמז על קפל דק)

למעלה