מילון מונחים - הקפצה

רעיונות למונחים../images/Emo107.gif

(למי שצריך, וסליחה אם יש דברים שכבר כתובים פה): א'- אולדנבורג, אינדורנס, אוכף (זקוק לפירוט!), אפלוסה, אלבינו (לבקן), אינטרמידייר (עד היום אני לא בטוחה איך רושמים
), אנדלוסי, אין אנד אאוט, אוברבנד, אספסת, אפור ב'- ברודמייר(סוסה מיועדת להרבעה), באי, בלו רואן, באקסקין, ברל רייסינג (מירוץ חביות), ברבאק (בלי אוכף), בוקר
, בנדז'ים, בלייז, בולד (סוגי כתמים על ראש הסוס) ג'- גלדינג, ג´ל פד, גרולו (צבע), גריד, גראנד פרי, גרדת, ג´וקי, גבנון, ג'וג ד'- דאפל גריי (או אפור תפוחים), דאן, דורבנות (נראה לי שלא יזיק פירוט), דרייבינג, דרסז' קלאסי ה'- האף פאס, הורס בול, הנובר, הורמנשיפ, האנטיננג, הרפס, האפלינגר ו'- ווסטרן- זקוק לפירוט, וורמבלד. ז'- זברה (מה עוד יש בז´? זבובים?) ח'- חמור, חצי צ´אפס, חגורת לטגו, חומה, חגורת בטן ט'- טלף (ה"ציפורן" של הפרסה), טורוברד, טו-טראק, טרייל קלאס, טאי דאון, טילוף, טנסי ווקינג הורס, טריילר י'- ישיבת קפיצות, ישיבה נכונה כ'- כדורסל סוסים, כיפופים, כירכרה, כובע בוקרים, כפפות ל'- לאסו, לימיניטיס, לופ, לבאדה (מדרסז' קלאסי), ליפיזאנר מ'- מנעל, מקומי(?), מנז´, מירוצים, מושכות, מושכות צד, מתג, מנקה פרסות, מברשות, מגף, מיני צ´אפס, מכשול מים, מרכבה, מגנים, מכנסי רכיבה נ'- נעיצת רומח, נקודות פאנלטי, נפילות (להסביר למשל שזה לא נורא בד"כ, ושנהוג להביא עוגה כשנופלים) ס'- סטאליון, ספין, סוס
, סוסי משא, סירוב, סייח (נראה לי שלא יזיק מעט פירוט ולהוסיף תמונה...), סטאר (כוכב על המצח), סניפ, סטריפ ע'- ערבי, עקלתון, עזרים ברכיבה פ'- פלז´ר, פלומינו, פיינט, פינטו, פולו, פרי סנט ג´ורג´, פרסיאן, פוני (אפשר גם פוני-הגדרה בכללי וגם על סוגים של פונים), פנסיון, פירואט, פירזול. צ'- צ´סטנט, צ´אפס, צהלה (פירוט על סוגי צהלות), צד פנימי/חיצוני ק'- קפיצות ראווה, קאטינג, קרמלו (צבע), קווטר הורס, קסדה, קרוס קאנטרי, קאו הורס, קומבינציה, קאונטר קאנטר, קשר התרה מהיר, קוולטי, קובן, קפריאולה, קורבט (שני האחרונים אלו תנועות מדרסז' קלאסי) ר'- ראונדפן, ריינינג, רולבק, רופינג, רודאו, ראשיית רכיבה (רסן), רירינג (עמידה על 2), רנוור (או איך שלא קוראים לתנועה ההיא בדרסז'), רוזטות, רולקור ש'- שמבון, שטלנדי, שולדר-אין, שוט (על כל סוגיו), שואומנשיפ, שיני הסוס, שייר ת'- תחרויות, תערובת אגב, במקצבים אפשר אולי להכניס את הקטע של אסוף/מוארך/עבודה, ובטרוט אפשר להוסיף על טרוט קימה וישיבה. מוזמנים להוסיף עוד דברים חוץ ממה שיש פה, ותוסיפו גם תמונות למונחים קיימים אם יש לכם ועדיין אין למונח תמונה.
אתם מוזמנים גם להוסיף דברים למונחים קיימים, לפרט, לתקן, להעיר (אבל בלי העלבות!). אז עכשיו... יאללה, תעזרו לנו למלא את המילון בעוד הגדרות!

למעלה