מילון מונחים

Adoushi

New member
מילון מונחים

יש לנו 11 מונחים כרגע והם: CLUB FOOT גבס לפי פונסטי מכשיר דניס בראון (DDB) מניפולציה ניתוח להארכת הגיד ניתוח להעברת הגיד נעליים הפוכות סד רגל קלוטה שיטת הניקוד שיטת פונסטי אנחנו צריכים עוד 19 כדי להעלות את מילון המונחים לאוויר. בואו נשתדל ונחפש מונחים הקשורים לק"פ. אם מישהו מעוניין לדעת יותר על אחד המונחים הנ"ל, שיגיד. איהאב

סטרפ

רצועות דביקות ואלסטיות המתקנות את כף הרגל תוך אפשרות לתנועה של כף הרגל

אני לא מצליח

לשלוח תמונות יש לי תמונה שמראה מה זה אבל לא מצליח לעלות אותה

פעם שלחתי גם על מזבקת הפלסטיזוד

אם אין לאורית או אש"ת אכתוב שוב. ואנסה לכתוב עוד כמה.

Adoushi

New member
עידית

אני לא מצאתי את זה שם. את יכולה לכתוב את זה שוב? איהאב

מדבקת פלסטיזוד

מדבקת פלסטיזוד.- הרגל צריכה "לשבת" עד הסוף בנעל, כלומר שכף הרגל כולה ישרה על הסוליה. דבר זה מאוד קשה להשגה. בנוסף יש לפעמים נטייה לכף הרגל לצאת מהנעל. המדבקה עוזרת להשיג את שני הדברים. לפי ההנחיות של ד"ר פונזטי חובה להדביק מדבקת פלסטיזוד על בצד הפנימי של הנעל, מעל העקב. תוכלו לבקש ממי שמוכר לכם את הבר, להכין לכם מדבקה כזו או לפחות לתת לכם מעט מהחומר, ללא תוספת תשלום. באתר של אושרי תוכלו לראות בתמונות דוגמא של מדבקה שהוכנה ע"י הורים ודוגמא של מדבקה שהוכנה ע"י אורטוטיסט מיקצועי. http://truly_clubfoot.tripod.com

עוד מונחים

השיטה האירופאית או כפי שנקראת השיטה המסורתית של גבסים וסדים הגיל שבו צריך להפסיק להיות עם הנעליים נעליים אחרות מדניס בראון כתבה על זה עידית או הסנדלים לא הנעליים בשיטת פונסטי יכול להיות עוד כמה מונחים מיהו פונסטי רקע עליו אני כותבת כל מה שאני חושבת מכייון שלדעתי המילון מונחים יכול להיות פשוט מעולה ועוד דבר איהבה אני מבקשת עם אפשר להרחיב את מיפוי הרופאים בארץ עם השיטות תודה

למעלה