מילושוביץ נעצר -סוף רודן למשפט

חיננית

New member
מילושוביץ נעצר -סוף רודן למשפט

הרודן האחראי למותם של כ200,000 איש נעצר סוף סוף . על פשעיו בדיכוי בקוסובו, מעשי הטבח ,האונס כשיטה ,ורצח האזרחים מואשם הרודן הזה עי עמו וע`י העולם החופשי .נקווה שהצדק ייעשה וייראה

resh0

New member
אכן יש לנו מה ללמוד מהם!!!!

אבל טעית בהגדרת המעצר. הוא נעצר כדי להביאו למשפט על פשעים כנגד העם היוגוסלבי!!!! כעת עלינו להביא למשפט את אלו שעשו פשעים כלפי העם הישראלי... כן! את אדריכלי אוסלו!!! אלו שהביאו אלינו מטוניס ארגון טרור פרופר, מסרו להם רובים, דאגו שתשולמנה מדי חודש משכורתם של המרצחים ודאגו גם שיהיה להם כסף גם כדי לאמן את הדור החדש של הרוצחים ולחמש אותם!!! כל זה כאשר הוזהרו מראש ומעל לכל במה אפשרית: ``אל תתנו להם רובים``!!!!!!! נכון שהתהליך התרחש עפ``י חוק, אבל גם מילושביץ יגיד זאת להגנתו. גם אייכמן אמר זאת להגנתו... נכון שכוונותיהן של אדריכלי אוסלו היו טובות (וגם בזה אני בספק), אבל גם מילושביץ יגיד זאת להגנתו וגם אייכמן אמר זאת להגנתו.... ואולי אני טועה? עם השאלה הזאת יצטרך להתמודד בית המשפט! אשאל אותך שאלה: מה לדעתך יגידו אדריכלי אוסלו להגנתם??? כמוך אני מקווה ``שהצדק ייעשה וייראה`` כפי שנעשה עם אייכמן, כפי שיעשה עם מילושביץ וכפי שיעשה גם עם אדריכלי אוסלו. אני סומך על החלטות בית המשפט ואת???

אלי.

New member
שאלות:

לא שאני מסכים אתך בקשר להשוואת רצח ישיר מול הרג שנוצר כתוצאה ממדיניות מוטעית, אבל - למה דווקא ועדת חקירה ממלכתית ? הרי מר אהרן ברק כבר קבע ש ``הכל שפיט`` (ואני מניח שאתה מצדד בזה, לפי דבריך), אז למה שלא תיגש אתה, כאזרח פרטי שהעניין בוער בעצמותיו, ותגיש בג``צ נגד המעורבים ? או לחילופין - למה שותקת התנועה לאיכות השלטון ? הרי אם הסוגיה אינה פוליטית אלא פלילית, כפי שמשתמע מדבריך - יש לך/לנו עניין רב לערב את התנועה הזו. מה אתה אומר ?

nitrox

New member
לפני שינוקו מחראות השיפוט - אין טעם

לעשות דבר

חיננית

New member
ואם מחר תשוחרר מרגלית יקירתך -

אז זה נקרא שניקו את בתי המשפט? לא אשתמש, חו`ח ,במילותיך שאינן בדיוק נקיות .

resh0

New member
שאלות מעניינות, תשובה עניינית.

גם מנבר לא רצח באופן ישיר... אך בכל זאת נשפט ונמצא אשם. כעת תגיד לי אתה מה ההבדל בין למכור נשק לאויב, לבין למסור נשק לאויב... אני לא מצדד ב``הכל שפיט``, אבל כשאין ברירה אז אין ברירה. אין חוק שעל-פיו אני יכול כרגע להתלונן כנגד אותם האדריכלים. בעצם, אין חוק שאני מכיר כי אין לי הכשרה משפטית. אבל... זאת תפקידה של וועדת חקירה ממלכתית! לחקור. לחקור כדי ללמוד לקחים, לשפוך אור על האמת ואם יהיה צורך, גם למצות את הדין עם כאלו שלכאורה עברו על החוק. אייכמן למשל, לא עבר על החוק!!! הוא מילא אחר פקודות והוראות החוק... כך בדיוק טען בבית המשפט!!! זה הציל אותו מעונש מוות??? וועדת כהן לימדה אותנו הרבה על אחריות!!!!! הרי אין חוק על-פיו ניתן היה לשפוט את שרון, מה הוא עבר על איזה חוק במקרה סברה ושתילה?? אבל אותה החקירה מצאה אותו אחראי מכיוון ``שלא ידע להעריך`` את הצפוי שם. שים לב!!!!! ``לא ידע להעריך``... אי לכך פסלה אותו הוועדה מלשמש כשר ביטחון. וכעת נשאלת השאלה: האם אדריכלי אוסלו ידעו להעריך???? וודאי שכן!!!! הם הרי הוזהרו מעל לכל בימה ולוח מודעות: ``אל תתנו להם רובים``! אם כך, מה הביא אותם בכל-זאת לחתום על אותו ההסכם האומלל???? זאת בדיוק השאלה שאיתה על וועדת-חקירה ממלכתית להתמודד איתה!!! זאת בדיוק השאלה שרוב מכריע בעם רוצה לקבל עליה תשובה!!! לכן אני מצדד בהקמתה של וועדת חקירה ממלכתית שבדיוק כמו וועדת כהן, תשפוך אור על האמת שבתהליך קבלת ההחלטות, נלמד לקחים מטעויות (אם היו) ובמידה ותגלה הוועדה חוסר אחריות ו/או מעשים שיש בהם משום חשד לעבירה על החוק, ימוצא הדין עם החשודים. אני לא מפחד מהאמת!!! ואתה???

למעלה