מילות יחס

• פותח הנושא maec
  • פורסם בתאריך

maec

New member
מילות יחס

"חל שינוי משמעותי בהבנתנו ובהשקפתנו על המתרחש בכיתה". כיצד יש לכתוב משפט כזה - הרי חל שינוי בהבנתנו "את" ובהשקפתנו "על". האם אפשר לכתוב מילת יחס אחת בלבד (ואם כן, איזו), או שצריך לכתוב משפט מסורבל כגון "חל שינוי בהבנתנו את ובהשקפתנו על..." (ו... כשאני קוראת עכשיו את המשפט, אני לא בטוחה שהמילה "על" במקומה, יתכן שבמקרה הזה המילה "את" מתאימה בשני המקרים, או שהשימוש במילה "לגבי" יפתור את הבעיה, אך השאלה היא שאלה גנרית, ולא מתייחסת דווקא למשפט המסוים הזה)

דלזאגי

New member
למיטב דעניותי,

את יכולה להביט, לנתח ולהתייחס למשפט הזה כעל דוגמה לכך שמילת היחס שתבוא היא זו המתאימה לחלק המשפט האחרון שבא לפניה. זה נראה ונשמע הכי הגיוני

sailor

New member
רעיון נחמד - דעניותי

מתאים להצטרף למילון אח"לה.

הצעת ייעול

הממשק של המילון בתפוז הוא לא משהו בכלל. אני מציע להכניס את כל המילון לתוך הודעה או מאמר, ולשים לינק במאמרים או בהודעות מועדפות. _______________________________________________________ "דוקטור, היתה לי אתמול פליטת פה פרודיאנית. רציתי להגיד לחמותי 'תעבירי לי את החמאה' ובטעות יצא לי 'יא בהמה מטומטמת הרסת לי את החיים' "

מוגג

New member
הצעת ייעול

אמור "ממשק חרול". ההצעה נראית אך איך יתבצע העדכון? (אגב, אתמול הייתה לי פפ"פ. אמרתי לחמותי "תעבירי את החמאה, יא בהמה מטומטמת" ונזכרתי שאין לי חמות.)

אכן שאלה כבדה ונכבדה

אם זה מאמר פורום אני מניח שאפשר לעדכן אותו. לא? אם בהודעה, אז אפשר בכל פעם שיש עדכון לעשות קופי-פייסט לכל המילון לתוך הודעה חדשה, להוסיף לה את הערכים החדשים, ולשים אותה בהודעות נבחרות במקום הקודמת. (ולעניין החרולים: אני מציע את "ממשק חרול ומכרה מלח ושממה" כתחליף שווה ערך למכונית ארורית)

עניין של השקפה

השקפה היא לא על ולא את. אולי: השקפה בנושא X. אבל האמת היא שהמילה השקפה לא נראית לי מתאימה לתוכן המשפט. ולשאלה העקרונית: כשיש שני נסמכים לסומך (למשל: *מנהיגי ובוחרי המפלגה) מפרידים ביניהם וכותבים אחד לפני הסומך ואחד אחריו בתוספת "תזכורת": מנהיגי המפלגה ובוחריה. וכך גם במקרה מן הסוג הזה: *הוא הכיר את וסמך על איציק
הוא הכיר את איציק וסמך עליו. ובמקרה דנן, אני מציעה: חל שינוי משמעותי בהבנתנו את המתרחש בכיתה ובגישתנו/יחסנו אליה (או: אליו, או אל המצב)

קא זו או

New member
הפרדת שני הנסמכים

היא פתרון מצויין, אלא שכפי שאני רואה את התפתחות השפה, ההפרדה הזו נשארת נחלת המכירים אותה בלבד. וזה מצער מאוד, לדעתי.

והיום שמעתי

בחדשות את המשפט הבא: הכנסת תדון ותצביע היום על... אז מה זה אומר? שזה תקני? לא יודעת לדעתי מעבר לעובדה שיש בעיקרון ההפרדה ("הכנסת תדון בהצעה ותצביע עליה") שמירה על מקומה המתאים של כל מילת יחס, ניסוח כזה יוצר משפט יותר בהיר וחד, אבל בטח יש מי שיגיד שזה סרבול מיותר

אטיוד5

Active member
הבעיה מתחילה כאשר ...

המשפט קצת יותר ארוך: הכנסת תצביע היום על ההצעה לקיים יום לימודים אח"לאי באזורים ד' ה' ח' ובצפון רצועת הבטון ותצביע עליה. כי עכשיו לא ברור אם היא תצביע על ההצעה או על רצועת הבטון וגם לא ברור אם מקש ה- ' שלי הפסיק לפעול.

למעלה