מיליון אנשים ודלתות

Jell O ShOt

New member
מיליון אנשים ודלתות

יש מיליון אנשים, ומיליון דלתות. כל הדלתות סגורות. כל בנאדם סוגר או פותח את הדלת שמתחלקת במספר שלו (למשל הדלת סגורה הוא פותח אותה). כמה דלתות פתוחות נשארו בסוף?

emh

Member
הממ...

איזה בעסה להיות איש מספר 1 (צריך לפתוח את כל מיליון הדלתות)

נראה לי שהתשובה היא:

1000 דלתות יישארו פתוחות ! הסבר: נלך על הדוגמא של 20 דלתות, כדי להבין. בהתחלה כל הדלתות סגורות. האיש הראשון פותח את כולן. האיש השני סוגר כל דלת שנייה האיש השלישי סוגר את השלישית, פותח את השישית, סוגר את התשיעית, פותח את דלת מס' 12, וכן הלאה... לאחר שממשיכים עם הסדר הזה ולאחר שהאיש האחרון (מס' 20 סוגר את דלת מס' 20) אנחנו נשארים עם המצב הזה: 1 - פתוח, 2 - סגור, 3 - סגור, 4 - פתוח, 5 - סגור, 6 - סגור, 7 - סגור, 8 - סגור, 9 - פתוח, 10 - סגור, 11 - סגור, 12 - סגור, 13 - סגור, 14 - סגור, 15 - סגור, 16 - פתוח, 17 - סגור, 18 - סגור, 19 - סגור, 20 - סגור. מה בעצם נשאר פתוח ? 1,4,9,16 - כולם ריבועים של מספרים עכשיו ננסה להבין למה: לדלת מס' 1 רק הבנאדם הראשון מגיע והוא פותח אותה. אח"כ אף אחד לא עובר עליה, לכן היא נשארת פתוחה. לדלת מס' 2 מגיעים שני אנשים (1, 2), אחד פותח, השני סוגר. אח"כ אף אחד לא מגיע אליה ולכן היא נשארת סגורה. לדלת מס' 3 מגיעים שני אנשים (1, 3), אחד פותח, השני סוגר. אח"כ אף אחד לא מגיע אליה ולכן היא נשארת סגורה. לדלת מס' 4 מגיעים 3 אנשים (1,2,4), אחד פותח, שתיים סוגר, ארבע פותח. בקיצור, אם מספר אי זוגי של אנשים מגיע לדלת - הדלת נשארת פתוחה. אם מספר זוגי של אנשים מגיע לדלת - היא תשאר סגורה. כשמדובר במיליון דלתות, המספר 1000 בריבוע שווה מיליון, כך שהבנאדם ה-1000 הוא זה שפותח את הדלת (כי מספר המחלקים הוא אי זוגי) אני מקווה שהתשובה נכונה והסברתי את עצמי מספיק טוב למי שלא הבין.

Asprila

New member
נכון. צריך אבל להוכיח

שלמספרים שהם לא ריבוע של מספר אחר יש מספר זוגי של מחלקים שונים. הוכחתי את זה בצורה די מעצבנת, באינדוקציה. יכול להיות שלמישהו יש הוכחה יותר יפה?

באמת שאני לא מבין מה אתה רוצה

קח את המספר 36 לדוגמא: 1 ו-36 מבטלים אחד את השני (אחד פותח, 36 סוגר) 2 ו-18 כנ"ל 3 ו-12 כנ"ל 4 ו-9 כנ"ל 6 פותח (כי הוא לא עובר פעמיים על אותה דלת, אלא רק פעם אחת) איזו עוד הוכחה אתה רוצה ?

Asprila

New member
אני לא מתווכח איתך,

הטענה שלך נכונה! אבל איך אתה יודע שלמספר 335672 יש מספר זוגי של מספרים שמחלקים אותו, ולכן הדלת הזאת תשאר סגורה? זה מה שעניין אותי.

Asprila

New member
רק עכשיו הבנתי

למה אתה מתכוון :)... הסתכלתי על זה בדרך אחרת לגמרי.

למעלה