מילים מילים

התהוות

New member
מילים מילים

לפני כמה ימים קיבלתי "המלצה" (או וואט אבר) להשתמש רק במילים שאני יודעת מה ההגדרה שלהן. ולהגדרי לעצמי מילים, בעזרת מילים אחרות (לא להגדיר "מזרחי" ולהשתמש במילה "מזרח" לצורך ההגדרה) כך, אני לא אומר מילים שהמשמעות שלהם לא בריאה עבורי. לדוגמא: אני משתמשת כל הזמן במילה "הערכה" ואני רק "מרגישה" את המשמעות של המילה אבל לא הגדרתי אותה עדיין. יכול להיות שאיפשהו בתוכי המשמעות של המילה הערכה כוללת בתוכה גם את הרצון שלי להדמות למישהו/משהו. כשאני בודקת מה המשמעות של המילה עבורי, מילולית, אני מגלה שהיא: להעריך מישהו = להתפעל ממה שהוא עשה + לרצות לעשות גם משהו דומה + להרגיש שהלוואי והייתי כמוהו -> כשאני מרגישה את זה זה אומר שאני מעריכה מישהו. כשאני יודעת מה המשמעות האמיתית (עבורי) של המילה הזאת, וכשאני זוכרת שמילים משפיעות עלי ועל העתיד שלי - אין לי טעם להשתמש במילה הזאת כפי שהיא עבורי כרגע. או שאחליף מילה (ב"מילה" אני מתכוונת לצליל שמפיקים) או שאחליף משמעות.

סבבה, אבל מה אחר כך?

אם אין לך טעם להשתמש במילים עוד תמצאי את עצמך שותקת. לא שזה רע, להפך. מאד ויפאסאנה סטייל. אבל בכל זאת, צריך לתקשר עם העולם. ומילים, הן כל הזמן מחליפות משמעות, גם בלי עזרתך. אולי בעצם לא. תודה על תשומת לבך אחת בדרך.

התהוות

New member
לא לא לא

לא התכוונתי ללהפסיק לדבר. זאת המלצה, היא לא תלושה מהחיים או משהו. בחיים מתקשרים במילים, זה הקטע. המטרה היא לתקשר בייתר יעלות וקלילות ולא להיפך.

התהוות

New member
קלילות

ככה דברים הרבה פחות מסובכים. למילים יש השפעה מאד חזקה, כנראה. תארי לך שאת משתמשת רק במילים שעוזרות לך + את תמיד יודעת בדיוק(!) למה את מתכוונת כשאת אומרת משהו. האם לא הרבה יותר קל לך להבהיר את עצמך (גם בפני עצמך)? האם את לא הרבה יותר חופשיה? האם לא ויתרת על המון בולשיט? האם במהלך התהליך שהביא אותך לשם, לא קיבלת מידע אודות עצמך? האם לא הגברת את המודעות? ~~~ כל עוד את משתמשת בהמלצה בצורה שלא תיהיה "קלילה" עבורך והמטרה שלך היא שדווקא דברים יהיו קלילים- אז אין טעם שתשתמשי בהמלצה, כנראה. אני מניחה שאת רוצה להיות חופשיה; אין סיבה שתגבילי את החופש שלך בעזרת ההמלצה! נסי להפוך אותה למועילה, נסי לראות איך אפשר להשתמש בהמלצה בצורה שתגביר את המודעות שלך, את החופש שלך. אם זה לא הולך - אז לא.
כיף לי לענות על השאלות, שלא תחשבי...
לילה

כיף לי שכיף לך

אני גם צריכה למצוא תשובות וכיף גם לי לענות על השאלות, ולא, אני לא חושבת (אלא אם משלמים לי על זה). נראה לי שאני אנסה את זה לזמן מה ואז אולי אחזור עם שאלות חדשות. שלא יגידו שאני סתם...|אייקון של חשיבות עצמית| תודה על תשומת ליבך אחת בדרך

למעלה