מילים ממש מרתיחות על התנדבות לצה"ל

מילים ממש מרתיחות על התנדבות לצה"ל

שהופיעו ממש במקרה במאמר שדווקא אין לו קשר להתנדבות, אבל עדיין אני רוצה לחלוק את הרגשות שלי עליהן:

המאמר הוא של אחות לאוטיסט בתפקוד לא ממש גבוה שככל הנראה דווקא לא יתנדב (לפי התרשמותי עליו מקריאת המאמר או לפי איך שהיא רוצה להציג אותו הוא שייך לקבוצת נערי החינוך המיוחד שמתנדבים לעתים נדירות וגם אז רק במסגרת כיתת החינוך המיוחד שבאה פעם בשבוע לבסיס לעשות עבודות רס"ר), אבל המילים האלה שהיא כתבה מעצבנות גם בהקשר של בעלי סכרת, צליאק, קרוהן, אפילפסיה, חירשות ועוד:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4323014,00.html
ציטוט מהפסקה הרביעית:
"להיות אחות לאוטיסט זה לקבל רישיון נהיגה, אבל לדעת שאחיך לא יזכה לנהוג אף פעם על אוטו משלו, רק על המכוניות המתנגשות בלונה פארק. זה להתגייס לצבא, ללבוש מדים ולדעת שאחיך יוכל במקרה הטוב רק להתנדב."

ה"רק להתנדב" הזה ממש-ממש מעצבן אותי!
כאילו עצם זה שמישהו מתנדב (אפילו אם זה בגלל פטור של "רק ליתר ביטחון" על ניתוח בלב שריפא אותו לחלוטין שנה לפני הגיוס) הופך את השירות שלו ל"שירות לא אמיתי"!
היא לא יודעת שיש מתנדבים שקיבלו אישור להיות לוחמים?!
אני שירתתי עם מלא חיילים ג'ובניקים רגילים ובנוסף לא מעט מתנדבים, כמה מהם נפשיים (בחיי שהם נראו נורמליים לחלוטין!) ויכולה להעיד שחוץ מעניין השמירות ותורנויות המטבח (שדווקא לא נתפסו אצלנו כחלק ממש מהותי בהוויי הצבאי) לא היה אצלנו שום הבדל בין המתנדבים לחיילי החובה הרגילים. אפילו את התורנויות האחרות (שמירות ומטבחים אלה לא התורנויות היחידות שיש) מתנדבים עשו בדיוק כמו חיילים רגילים.
מה זה "רק להתנדב"?! אולי לאח שלה יש מגבלות שיימנעו ממנו לעשות שירות משמעותי (אותן מגבלות שיימנעו ממנו להחזיק עבודה) אבל זה לא נובע מעצם זה שהשירות נעשה בהתנדבות ולא בגיוס חובה "רגיל". גם לעובדי רס"ר ולעובדי מטבח עם פרופילים ברי-גיוס אין שירות משמעותי (ואני לא מדברת על המפקדים-בשירות-חובה שלהם, אלא על אלה מהם שממש עושים פיזית את העבודות השחורות).

Run for a Fall

New member
בהחלט מכעיס

אבל חבל להתעצבן. הרבה אנשים לא מודעים למה זה באמת התנדבות ועד כמה זה למעשה לא שונה משירות רגיל בכלל. אפילו שמעתי על אנשים שחושבים שמתנדבים "מוציאים" פטור כדי שיהיה להם שירות קל יותר...

בכל זאת כדאי להסתכל גם על הצד האחר בחברה, יש המון הוקרה והמון הערכה למתנדבים (לפחות בסביבה הקרובה שלי) בצה"ל וחבל לתת לכמה אנשים שמדברים על דברים שהם לא באמת מבינים בהם להכעיס אותך.

נ ו ע ה 12

New member
באמת ניסוח מעצבן.

סתם משתפת - השבוע מישהו שאל אותי עוד כמה זמן נשאר לי לשרת. כשעניתי לו "עוד 8 חודשים, בסוף אוגוסט", התשובה שקיבלתי הייתה "אבל את מתנדבת, זה לא נחשב XD". אז אותי זה פחות הצחיק... אבל די דפדפתי את זה כמו שאומרים, כי ברור לי שהוא אמר את זה סתם כי הוא בקושי עשה שליש מהשירות שלו והוא שבוז מהיום שהוא התגייס בערך חח תמיד יהיו אנשים שיגידו, שילעגו, שיבקרו... הם לא ייעלמו. צריך פשוט לדעת לתת יותר משקל לאלה שמעריכים, כמו ש"Run for a Fall" כתבה.
(כמובן גם לא בהגזמה... אני עדיין לא חושבת שמגיע לי פרס או הוקרה מיוחדת כי התנדבתי. לא עשיתי שום דבר מיוחד בעיניי)

Run for a Fall

New member
האמת היא

שדברים כמו שהחייל הזה אומר מאוד מרגיזים, אני אישית מוצא את עצמי עושה הרבה יותר מחיילים אחרים לא מתנדבים בתפקיד שלי וזה פשוט אבסורד שחיילים מסוימים כמוהו חושבים שאנחנו "לא נחשבים".
למזלי יש סביבי אנשים שמאוד מעריכים את זה אז זה כמובן עוזר להשכיח את כל אלה שחושבים אחרת.

אגב, כתב** - אני בן

נ ו ע ה 12

New member
מצטערת על הטעות :}

אממ כנ"ל; אני די מזדהה. לשמחתי הוא סתם מכר כזה וזו הייתה שיחת "היי מה קורה ואיך הולך בצבא?" אחרי שנים שלא דיברנו חח לא מישהו שאני מחשיבה קרוב אליי ובטח לא חבר. הוא גם לא משרת איתי אז בכלל יותר נחמד. לא צריכה גישה כזאת ביומיום שלי בבסיס (;

Run for a Fall

New member

חשוב גם לזכור שחיילים בסדיר הם עדיין... ילדים (בחלקם כמובן), ואני לא מדבר רק על גיל, אלא על דרך חשיבה ובגרות. קל להם לראות את היתרת שירות הקצרה ואת זה שלדוגמה יש לנו כל מיני פטורים (מוצדקים) אבל הם שוכחים שמאחורי זה אנחנו בדר"כ צריכים להתמודד עם מחלה מסוימת כל החיים שלנו.

על ה...

בחיים לא פגשתי מישהו שאמר ששירות התנדבותי הוא לא משמעותי. מתנדבים תורמים הרבה יותר מחיילים רגילים, אנחנו לא תופסים תקן ולא עולים כסף ליחידה שאנחנו נמצאים בה ואנחנו עושים בדרך כלל את אותו תפקיד שהחיילים שנמצאים ביחידה עושים, ואפילו בדרך כלל יותר. אני בכלל לא מדבר על המגבלויות הבריאותיות שיש לנו יחסית לחיילים אחרים שזה כבר הופך את השירות למשמעותי הרבה יותר. אני אישית בשביל התפקיד שלי הייתי חייב לוותר על הפטור שלי מטירונות ותורנויות, זאת אומרת שעשיתי טירונות 02 רגילה, עושה שמירות ועושה מטבחים ועושה 3 שנים שירות. אם כבר, פגשתי אנשים שאמרו לי שאני מטומטם שהתנדבתי וזה בזבוז של 3 שנים, כל אחד והדעה שלו למרות שאני חושב שהם המטומטמים פה.
במקרה הזה, בכתבה הזאת, אני לא חושב שהיא באמת חושבת ככה, לדעתי היא רצתה להדגיש כמה שהוא שונה בחברה ולא לזלזל בשירות של מתנדבים.
ותזכרו שזאת הבחירה שלכם למה להתייחס ולקחת ללב ועל מה לזרוק ***.

למעלה