מילים רעות

sami63

New member
מילים רעות

שלום, קוליגה שלי ביקש עזרה פעם פעמיים שלוש... ועזרתי לו פעמים רבות. לאחר מכן ראיתי שזה לא נפסק והוא מנצל אותי ואח"כ זוכה להערכה אמרתי לו שאני עסוק היום ואני לא יכול היום. למחרת הוא שוב בא ואמרתי לו אותו הדבר. לאחר מכן הוא הלך לבוס ואמר לו שאני סוציומט. מה עושים? אני לא אוהב את כל האנשים שאני מוקף בהם. כמעט רובם (סליחה על הביטוי חארות) סמי

היי ../images/Emo140.gif

למה הכוונה "עזרתי לו"? יש עזרה שזה ללמד ולעשות ביחד פעם אחת. יש עזרה שזה מענה לשאלות אם עשית לו את העבודה זה לא עזרה. אתה יכל להמשיך לענות לשאלות, וללמד אותו, אבל את תעשה את העבודה במקומו.

sami63

New member
מילים רעות

יש לו איזה בעיה שהוא לא מצליח לפתור ובאתי ופתרתי את הבעיה. לאחר מכן צצו בעיות חדשות שהוא לא ידע להתמודד איתם לכן הוא בא שוב לבקש עזרה שאפתור לו את הבעיה. כך קרה כמה פעמים. הוא גם לא זורק מילה טובה עליי לבוס שעזרתי לו. הוא הולך לבוס ואומר לו:" הכל עובד פתרתי את כל הבעיות". ולכן אמרתי לו שאין לי זמן. והוא הלך לבוס "ללכלך עלי" שאני סוציומט. מה עושים? בתודה מראש סמי

Sea Urchin

New member
נסה להקליט את השיחות שלך איתו

בזמן שהוא מבקש ממך עזרה, ולהביא את החומר המוקלט לבוס.

אז

תגיד לבוס שלך שאתה כן עזרת לו עד עכשיו. ואתה מוכן לעזור כל עוד זה לא יהפך להרגל, והוא ילמד סוף סוף את העבודה.

כאשר אין מנוס מחארות

סמי שלום קראתי את הודעתך והיא גרמה לי לעצור ולחשוב אכן זהו מצב לא פשוט ודוגמא טובה לכך שיחסים בעבודה יכולים להיות מורכבים ולא פשוטים זה בהחלט קומם אותי לקרוא כייצד עמיתך לעבודה התייחס אלייך ואל נסיונותיך לעזור לו לעיתים אנו נתקלים באנשים שיכולים לפגוע בנו ללא סיבה או בכאלו שפרשו לא נכון את תגובותינו ובעיות אלו בתקשורת עלולים להרע לנו במקרים נוספים קוראים דברים שאין לנו שליטה עליהם, כמו התנהגויות מסוימות של אנשים וייתכן ועדיף לנו להמשיך בקו שלנו, להפגין יושר ועקביות ובד"כ כלל הקו הזה מוערך בסופו של דבר עם זאת, חשוב לנו תמיד לבדוק את עצמנו על עצמנו חשוב שתהיה לנו שליטה במקרה זה הייתי ממליץ לך לברר עם עצמך האם זה קורא לך הרבה שאתה נרתם לעזרה גם במקרים שאתה לא פנוי לכך וזה בא על חשבונך האם אתה מרגיש לעיתים קרובות שאתה נאלץ לעזור לאנשים מפני שלא נעים לך לעיתים קרובות עזרה כזו נתפסת עם הזמן מובנת מאליה ואינה מוערכת בנוגע לעובד הזה, ייתכן ותוכל לפתוח את הנושא איתו אולי יש כאן מצב של כשל בתקשורת ואפילו, ייתכן והוא נפגע ממך בשוגג אשמח לעזור בתעיות נוספות דרך הפורום או באופן אישי בברכה שגיא ברגר מאמן ליחסים בינאישיים וסטודנט לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית 054-8057987

למעלה