מילים שכתבה מימי זיו

חיה אש

New member
מילים שכתבה מימי זיו

אמו של צלם בדובר צה"ל ,ליאור זיו ,שנהרג בעזה עכשיו היא מציגה תערוכה הנקראת :"מי יבוא לאמא?" במרכז קהילתי נוה ארזים בחולון , קראתי את זה בכתבה של ליהי לפיד יום שישי את המילים האלה כתבה לרגל האזכרה שציינה שש שנים בלעדיו. מילים כמו שהיא אמרה :"להן שותפות כל האמהות המתגעגעות לילדים שלהם ואוטוטו יום הזכרון -ימים קשים לכולנו". "החיים שלנו מתחלקים לשניים. החיים שהיו לנו לפני שהלכת , והחיים שאחרי. החיים שלנו מתחלקים ליום ולילה. היום שמתמלא בשגרה,בעשייה ובזכרונות, והלילה שמתמלא בחלומות וגעגועים אליך. בחיים שלנו יש ימי חול וימי חג. ימי חול שמתפזרים כמו החול עם הרוח והים, ימי החג שזועקים את חסרונך. בחיים שלנו יש צחוק ושמחה, אבל כל צחוק אינו שלם,כל שמחה מהולה בעצב, כל רגע מתוק מלא בכאב חד. בחיים שלנו יש הרבה זיכרונות שנאחזים בהם כמו טובעים בים. חיים עם חורף וקיץ, חיים בלי אביב. חיים שלמים שזרמו כמו מים ואתה לא חווית, ילדים חדשים שנולדו ולא יזכו לגעת בך. בחיים החדשים שלי, אני מדברת איתך בלב כל הזמן. ותמיד אני שואלת אותך - לאן הלכת? ולמה אתה לא חוזר? כמה זמן עד נחכה? כמה שאלות עוד נשאל? בחיים שלנו יש הרבה שאלות ואין אפילו תשובה אחת".

liat1953

New member
כל מילה בסלע וממש מביע בדיוק את תחושותי/נו

ויש משהו מאד דומה שכתב יאיר לפיד על החיים עד>< ומ...שהם כל כך שונים ולא ישובו להיות כפי שהיו...

חיה אש

New member
נכון ,יאיר לפיד כתב

שהחיים הפסיקו הם כבר לא קיימים החיים שהיו וזה כל כך נכון .

liat1953

New member
איש באמונתו יחיה

ואין איש יכול לחלוק על רעהו כל אחד וראית עולמו אפילו ברגעים ובמצבים הכי קשים צריך לכבד את דעותיו. יש שאלות רבות שאין עליהן תשובות גם אני כך מאמינה.

liat1953

New member
חיה סליחה,את דברי על איש באמונתו יחיה הפנתי

לרון 192 ולא אליך-מתנצלת

liat1953

New member
החיים נמשכים-אחרת/יאיר לפיד

החיים נמשכים.אחרת. קמים בבוקר,הכל דומה-לכאורה. מתמידים בשגרת-חיים מסודרת, איש לא מבין כמה באמת נורא. החיים נמשכים.אחרת. מחייכים לאנשים,הולכים לקניות, יממה אחרי יממה עוברת. בחשאי מזילים דמעה בחתונות, החיים נמשכים.אחרת. יוצאים לטיול,מתכנסים במשפחה, תמונת הבן שוב ושוב חוזרת, העצב נמהל בכל ארוע ובכל שמחה. החיים נמשכים.אחרת. מדברים עם אנשים,צוחקים, מתבדחים, מישהו זורק מילה מיותרת, ושוב עולים זיכרונות נישכחים. החיים נמשכים.אחרת. נותנים לילדים לצאת לבלות, מאד מודאגים כשהשעה מאוחרת, כשקשה - מתייפחים במיטה,בלילות. החיים נמשכים.אחרת. איש לא יבין,עולמנו נישבר, גם אם התנהגותנו ניראת נהדרת, חלק מאיתנו,עם הבן ,ניקבר. החיים נימשכים.אחרת.

חיה אש

New member
תודה ליאת

לא מכירה את הטקסט הזה - תודה לך אני יודעת שיאיר לפיד כתב גם בעתון באחד מימי שישי אין לי את הטקסט המדוייק. וכמה המילים האלו משקפות את הימים והלילות שלנו...

את השיר הזה קראנו

באזכרה הראשונה של דרור שלנו. כמה נכון מה שאמרת חיה, אלה הם חיינו ימינו ולילותינו, כל יום מחפשים איפה נמצאת קרן האור הקטנה ללכת לאורה ולעבור גם את היום הזה. ואת מחר ואת מחרתיים ואת.....

רון192

New member
ערב טוב ל"חיה אש".יש לתקן המילים של -מימי זיו

בס"ד האמא היקרה שתח"י כתבה ואני מצטט:"בחיים החדשים שלי, אני מדברת איתך בלב כל הזמן. ותמיד אני שואלת אותך - לאן הלכת? ולמה אתה לא חוזר? כמה זמן עד נחכה? כמה שאלות עוד נשאל? בחיים שלנו יש הרבה שאלות ואין אפילו תשובה אחת". " היא טועה.יש להפנות אותה לרבי גל טופז.בתקווה שבנה זיו ליאור יענה לה על כל השאלות.הוא ייענה.והרב גל טופז רק צינור נבואי להעברת המסרים. אז יש תשובות לשאלות.רק צריך לדעת את מי לשאול.לפנות להקב"ה אצל צדיקיו מצויים כל השאלות לקושיות. אני מדבר מנסיון אישי,אני ירון לדאבוני מכיר נושא השכול מקרוב,והרב גל מחייה נפשות,תודה להקב"ה שלח לנו נשמה כזאת לעולמנו. אציין אשר הפנייה לכבוד הרגלא"ט לא כרוכה ח"ו בתשלום וקבלת המסרים הנבואים חינם אין כסף-והכל לזיכוי הרבים. אין מדובר בכפייה רוחנית.הרה אומר תמיד שאין כפייה ברוחניות,ולכן אבקש ממנהלת הפורום הנכבדה נא להשאיר הודעתי. בברכה.

רון192

New member
ברשותכם וברשות מנהלת הפורום -בענין יאיר לפיד

בס"ד אין לי מושג מה כתב.אך במידה וכגון גברת "חיה אש" כתבה שאדון יאיר לפיד כתב במאמרו שהחיים לא ישובו להיות כפי שהיו. שוב טעות.אין חסרון ברוחניות.החסרון הגשמי זה בפנימיותנו.וניתן להתגבר על החוסר הרוחני.בתנאי שהינך מגלה קיום הנשמה המפעמת בקרבך. הגוף הינו מלבוש{כבגד]עוטף ולא עיקר כלל וכלל.אלא הנשמה בעת מאירה בנו אותם שחוו השכול.אז בכך מבינים שלא לנו להיות עצובים,אלא עד רבה בשמחתנו על ידי שמחת גופנו הגשמי,מהוים אנו כלי{גשמי]להכיל נשמות הנפטרים.ויוצא שיקירנו מעוברים{כתינוקות רוחנים]בפנימיותנו ועל ידי שמחתנו הם ממשיכים להגשים תוכניותם. מעט מתורת הקבלה. בברכה.

רון192

New member
ליאת -לילה מבורך.יש בעיה קטנה בדבריך.

בס"ד כתבת ואני מצטט איש באמונתו יחיה. הבעיה שכאן מדובר על ידיעה.כמה שזה קשה להבין בנקודה הפנימית של השכל.אך באמת ובתמים יש רב בישראל[ואני לא רוצה להצטייר כאחד שמייחצן אותו],אך יש לו יכולת נבואית.ונשמות יקירנו באמצעותו מוסרים תשובות לכל שאלה. את מוזמנת ביום שני בשעה 21:00-23:00 לצפות בתשובותיו של הרב גל טופז שליט"א שבכח הנבואי עומד לעלות תשובות לכמה אנשים מזה הפורום שבאמצעותי הפנו אליו שאלות ובקשות ליצור קשר עם יקירהם. ליאת הקב"ה יברכך ויגשים משאלות ליבך לטובה.ולא תדעי עוד צער. בברכה מרובה.

רון192

New member
שליש ערב מבורך.אבקשך זה לא הפורום שלך.וכיבדתי

בס"ד בקשתך.אך לא תמנע מהאחרים לחוש אור התורה ומה יש לה להציע.אני מבקש ממנהלת הפורום לבקש משליש שלא יציק לי. אחרי הכל הדברים נכתבים בצורה שניתן להשכיל.וחוץ מזה ליאת היקרה העלתה עבורי המאמר של יאיר לפיד{ותדה לך ליאת].ואני הולך להאיר לכם כמה דברים מאד עמוקים בכך שיאיר לפיד טעה בהתבוננותו. בכבוד.

liat1953

New member
רון,לא לך הובאו דבריו של לפיד

אל תיטעה ואל תטעה ולדעתי לא כאן בפורום מקומך. חפש לך קהל מאמינים במקום אחר

שרון123

New member
מילים קשות ועצובות../images/Emo14.gif

אצלי החיים מתחלקים ל 3: החיים היפים שהיו, עד שהמחלה התפרצה אצל ירדן, בגיל 3 בערך. 7 שנות ייסורים של חיים עם מחלה קשה וחסוכת מרפא, וה"חיים" שלנו מהיום שירדן הלכה מאיתנו
מאד מאד מזדהה עם השיר

למעלה