מילים, תווים, אקורדים ועוד...

noall

New member
למישהו יש המילים של...

השיר של יהורם גאון: שלום לך ארץ נהדרת? תודה מראש...

stars

New member
עזרה בבקשה ../images/Emo53.gif

למישהו יש אולי או יודע איפה להשיג את האקורדים של צוללת- אפרת בן צור??? בבקשה בבקשה בבקשה אני ממש צריכה את זה

urip

New member
מחפש אקורדים

לשיר "אליפלט". אני שר עם עוד חבר שלי את השיר ביום הזיכרון בצבא אז אני צריך את האקורדים לשיר. אני אשמח אם תוכלו לשלוח לי אותם או איפה אפשר למצוא אותם, ל email בגלל שבדרך כלל אני בצבא ואין לי איפה לבדוק בפורומים

ST

New member
בבקשה... ../images/Emo29.gif

שלום לך ארץ נהדרת ס. גודמן - עברית: א. גולדהירש (ב. נגרי) הייתי בפריז וגם ברומא, ראיתי את שבעת פלאי תבל. בקוטב הצפוני וגם דרומה, אך איך מקום כמו ארץ ישראל. וכמו גלויות של נוף יפות, תמונות בזכרוני עפות, כמו בעד עדשה של מצלמה. בתרמילי אותן אשא, לכל מקום, בכל מסע, קטעי פסיפס מתוך תמונה שלמה. שלום לך ארץ נהדרת, עבדך הדל נושא לך שיר מזמור. גם אם לעיתים נודד אני על דרך, מה טוב לנדוד אך טוב יותר לחזור. צריחי המגדלים בירושלים, וסמטאות השוק הצבעוני. גגות הרעפים של גבעתיים, הניבטים מבעד חלוני. את האביב בתל אביב, את סבתי ואת סבי, את החלה ואת נרות שבת. את ים המלח מול אדום, ואשת לוט צופה לסדום, ואת הקיץ בואכה אילת. שלום לך ארץ נהדרת, עבדך הדל נושא לך שיר מזמור. גם אם לעיתים נודד אני על דרך, מה טוב לנדוד אך טוב יותר לחזור. מימיה הכחולים של הכנרת, והרקיע התואם מעל. והרגשת הבית המוכרת, לתוך עורקי זורמת כמו חשמל. הרי גליל והשומרון, הפרדסים שבשרון, וילדים בגן המושבה. את הכרמל ואת הים, אחד-אחד, ואת כולם, תמיד קורצים, אומרים "ברוך הבא". שלום לך ארץ נהדרת, עבדך הדל נושא לך שיר מזמור. גם אם לעיתים נודד אני על דרך, מה טוב לנדוד אך טוב יותר לחזור --- מקווה שזה מדוייק.. בשורות טובות, אסתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הנה:

שובי לביתך מילים: דליה רביקוביץ´ לחן: שם טוב לוי מה לך בחוץ ילדה מנוח לא מצאה רגלך ציפור פצועה, חזרי אלי ושובי לביתך האזיני לקולות הרעם על גגות בתים מקול סופה שמרי נפשך שובי לביתך סהר חצות גבוה אור על ענפי אילן תני לנפשך לשמוע זמר קטן שם צמח לענה שם נפש מרעידה מקור חלון אפל ותריס מוגף שובי לביתך סהר חצות גבוה... שאי עין למרום כבר סדק שחר מאפיר נעורה כבר ציפור אחת שובי לביתך _______________________ אגב, שמעתי פעם תוכנית עם שמי ברדיו, והוא סיפר שהוא לא הלחין את המילים, אלא שרביקוביץ´ כתבה אותן במיוחד ללחן שלו! הסיפור היה מרשים במיוחד לאור העובדה שהשיר מופיע באלבום הסולו הראשון של שמי, "מצב הרוח" והוא היה אז צעיר ולא כ"כ ידוע (בעוד היא היתה משוררת ידועה ומוערכת, כמובן). לא זוכרת איך החיבור בינהם התבצע, אבל כנראה שהיא פשוט אהבה את הלחן ונאותה לכתוב לו מילים
. עינת

trilliane

Well-known member
מנהל
ביצוע מזעזע! ../images/Emo5.gif

מצחיק שאתה מציין את זה, כי שמעתי אותו לראשונה ממש לפני יומיים, ברדיו, במקרה... ועד אותה שניה לא ידעתי שהיא ביצעה את השיר. היא מבצעת אותו בדיוק בסגנון שלה שאני שונאת - דרמתי, פומפוזי, נפוח ומגעיל. ממש נורא. לא פלא שלא שומעים אותו בדר"כ... (וטוב שכך!). עינת

oded399

New member
וואלה???

אני מבין עד כמה הגרסא של שמי היא שמית אבל חווהל´ה יכולה להרוס עד כדי כך???

urip

New member
אף אחד לא יודע?

איפה אני מוצא את האקורדים לאליפלט? יש לי עוד בקשה: היה פעם ביצוע של ברי סחרוף לשיר הזה, איפה מוצאים אותו?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני יודעת איפה בספרים, לא באינטרנט

המילים, התווים, והאקורדים מופיעים בספרים הבאים: * "מעבר לתכלת" - סשה ארגוב (אני מניחה שגם באחד מספריו הישנים של ארגוב - "ככה סתם" או "את מה שרציתי", עם עדיפות לראשון). * "לשיר עם אפי נצר - חלק ג´" עינת

ler

New member
שיר על המצב

מישהו יכול לעזור לי למצוא את מילות השיר החדש של שלמה ארצי "על המצב"? שמעתי ברדיו, התרגשתי ואני רוצה לראות שוב האם כצעקתה...

למעלה