מילכוד של אמא עובדת

רותי ע

New member
מילכוד של אמא עובדת

אני יודעת שאני לא מחדשת כלום אבל.. קשה להיות אמא עובדת. עד עכשיו עבדתי ב-70% משרה. הייתי יוצאת מוקדם מאוד וחוזרת לפני 4 כדי להספיק ולקחת עידן מהגן. עכשיו אני מחפשת עבודה. ואני לא מעיזה להזכיר 70%. להפך, מצפים ממני לעבוד יותר מ-100%. ואני נקרעת ממש-אני צריכה למצוא עבודה מצד אחד. ומצד שני נשבר לי הלב לחשוב שאחזור בשעות מאוחרות כמו אבא של עידן. ומי יגדל אותו? מטפלת? מי יבלה איתו בשעות אח"צ? מישהו אחר? לסיכום במילה אחת - אוףףףף........

Iris G

New member
ליבי איתך (וגם מצבי)

קשה, קשה קשה (בעיקר על הלב) אני לא אשעמם את כולם בסיפור האישי שלנו ואיך אנחנו מתמודדים עם המצב (אני עובדת מעל 50 שעות בשבוע). חיזקי ואמצי, הילדים שלך יבינו את המצב (ויתרגלו) אם את מקדישה להם את השעות הערות האחרות את לא תאבדי אותם בהצלחה

תיורז

New member
אוי, מבינה אותך...

עבדתי מאז הלידה ב70 אחוז משרה. בגלל המצב בהייטק הורידו לי את היקף המשרה ל50 אחוז. ואני מחפשת במקביל עבודה אחרת, כי המשכורת מ50 אחוז משרה לא מספיקה וקשה מאד למצוא משרה פחות מ100 אחוז! אוףףף

*אתוש*

New member
רותי

גם אני עובדת בהיי טק והתחלתי בחצי משרה, לאחר 3 חודשים הם ביקשו משרה מלאה, אז סרבתי כי אני חייבת להוציא את בשעה 4:30 מהצהרון ולא אוכל לעבוד עד 5:00 אבל בסוף הגעתי להסכם שאני יעבוד עד 4:00 ופעם בשבוע אשאר עד מאוחר להשלים למשרה מלאה, וביום הזה בעלי מוציא אותם מהגן ומכייף איתם אז בכל זאת זה משרה מלאה אפשר להגיע להסכם כזה ולמצוא עבודה תלוי בגמישות של המעביד השוק והמצב לא מזהיר היום בהצלחה

רותי, יש דרכים להסתדר...

אני עובדת משרה מלאה. איך אני עושה את זה? אני יוצאת כל יום לפני שש וחצי מהבית כך שאני בעבודה בשבע, ועובדת עד ארבע כך שאני מדיעה הביתה בסביבות ארבע וחצי לשחרר את המטפלת. פעם בשבוע אני נשארת עד מאוחר (שבע, שמונה בערב) ובעלי מגיע הביתה בארבע וחצי - דבר נפלא ומולץ לכל אחד - תנו לאבא קצת זמן לבד עם הילדים. בנוסף יש לי מחשב נייד שהולך איתי הביתה כך שאני משלימה בלילות דברים דחופים או שאני לא מספיקה. להגיד שזה קל? זה לא, אבל זה ניתן לישום. שיהיה המון בהצלחה! שירלי

רותי ע

New member
היום אני יוצאת לפני 6 מהבית..

כדי שאספיק לעבוד 8 שעות+שעתים נסיעה ועדיין להגיע לפני 4. אולי הפתרון יהיה יום השלמות. ואולי ירצו אותי מספיק כדי שיסכימו לפחות..

שירלי - כמוך, כמוני

גם אני עובדת במשרה מלאה, פעמיים בשבוע לוקחת את אורן מהגן, פעמיים בשבוע נוסעת לאזור המרכז ואז יש מטפלת שלוקחת אותה עד 5 וחצי ואז אבא לקוח אותה. ופעם בשבוע אבא מוציא אותה מהגן ב-4 ומבלים את אחה"צ. כשאין ברירה אז מסתדרים. אי אפשר לא לעבוד כשיש כל כך הרבה הוצאות וחוץ מזה צריך גם משהו בשבילך. אמנם לא כל אחת בנויה לפתח קריירה ולא את כל אחת זה מעניין. אצלנו משתדלים להתחלק. לפעמים יש שבועות שבעלי לקוח אותה מהגן יותר ממני - תלוי שעבודה באותו השבוע. וכמוך, יש לי מחשב נייד, ולפעמים אני מתיישבת בשעה 10 בלילה להמשיך לעבוד עוד קצת

מסכימה

לאחר שעברתי זאת עם הגדולה, לא הייתי רוצה לעבוד עד שעות מאוחרות אלא להקדיש לילדים יותר. מחזיקה לך ולי אצבעות למציאת המשרה המתאימה!

הבעיה רק של אמהות ???...../images/Emo43.gif

אז...לא !! גם אני רוצה להיות בבית עם הילדים !! אז אשתי ואני עשינו "הסכם" : כדי להוציא מכסימום כסף מהעבודה, מי שמרוויח יותר עובד ומי שמרוויח פחות ...נשאר קצת יותר בבית. אז בשנים הראשונות כשהיתה מנהלת חשבונות , היתה אשתי יותר בבית ואני "קרעתי את ה..." בעבודה . והיום כשאני גלובלי (כלומר: לא משנה כשמה שעות אני עובד כל עוד העבודה מתבצעת) ואשתי יועצת מס אז ..אני יותר בבית לפני ה - 15 לחודש (מי שבשטח הנה"ח יודע על מה אני מדבר...)ואחרי ה- 15 לחודש אשתי יותר בבית... אני ממש מבין אותך ומחזק את ידיך... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

רותי ע

New member
ברור שהבעיה היא לא רק אבל בעיקר

כי בתכלס-אצל הרבה האמא עובדת פחות שעות ויותר עם הילדים והאבא עובד שעות מטורפות..

והפתרון - לוטו../images/Emo8.gif

ועד אז, אין ברירה אלא לנתב בין העבודה לבית. לפחות יש לך מי שיקח את עידן בבוקר לגן, כך שאת יכולה לצאת מוקדם מהבית. המזל שלי שאני עובדת במרחק 20 דקות נסיעה מהבית, וככה אני מצליחה לקום ב 6, לעבוד 9 שעות והתייצב בגן ב 16:00. המזל היותר גדול - עוד חצי שנה אני יוצאת ל-3 חודשים חופשת לידה ואח"כ עוד 4 חודשים שעת הנקה....

כמוני כמוך.

אז בדיון משפחתי ארוך, כואב מאד הוחלט בצער רב וביגון קודר שאני נשארת בבית עוד שנה וחצי לפחות עד גיל שנתיים וחצי של דפנה. וכל זה למה. כי הגן היחיד שראינו ובא בחשבון עבורה (אסנת המון תודה), יקר לאללה ויקח לי את כל המשכורת (אז אין סיבה לצאת מהבית וגם צריך צהרונים לגדולות יותר עוד כסף שאין לי). לכן הוחלט שאבא מביא כסף הביתה ואם צריך הוא עובד שעות נוספות ואמא נשארת במשרה מלאה בבית לפחות עד שדפנה מגיעה לגיל שנתיים וחצי והיא רק בת כמעט 10 חודשים. בכל אופן רותי בהצלחה אם תמצאי משהו ואם לא - אז עידן רק ירוויח אמא רגועה בבית שאיתו באופן מלא.

אח, איפה הכסף...? לא אצלינו....

לנו היתה (ועדיין) בעיה מאוד חמורה - בעלי פוטר מעבודתו בחברת הייטק מיד אחרי שתומר נולד, ובגלל המצב היה קשה מאוד למצוא עבודה, אז אני חזרתי לעבודה הנפלאה שלי (ברצינות!) כמה חודשים מוקדם מהצפוי, ובעלי נשאר בבית עם תומר עד שהתחיל המעון בספטמבר. הייתי חייבת להכניס את תומר למעון למרות שבעלי היה עוד בבית, כדי לא להפסיד את המקום במעון, מתוך מחשבה שבעלי ימצא עבודה, ואכן כך היה, עד שלפני שבועיים שוב פיטרו אותו - קיצוצים... אז אין לי ממש ברירה, אני עובדת ובעלי בבית ושוב מתקשה למצוא עבודה. אני ממש לא אשת קריירה ולא מעוניית בקריירה שניה (הראשונה זה אמהות) ומצידי הייתי נשארת עם תומר בבית עד גיל 18 (ולא מעצלנות, לפי דעתי בבית עם הילדים עובדים יותר קשה), אבל אין ברירה. ואגב, אני מעריצה את כולכן על כך שאתן מגיעות כ"כ מוקדם לעבודה - אני לוקחת את תומר למעון (במקום העבודה שלי) כל שאני לא יכולה לצאת לפני 8 מהבית (עד שהוא קם ומארגנים אותו), אבל ביננו, גם לא הייתי מצליחה לקום כ"כ מוקדם - תומר מתעורר בלילה כמה פעמים, כך שבבוקר אני מחפשת כמה שיותר להמשיך ולהישאר במיטה - ביחוד במזג אויר כמו היום - כך שאין סיכוי להגיע מוקדם. לשמחתי הרבה מאוד, יש לי בוס נהדר, והא "הרשה" לי להמשיך לדווח שעת הנקה על חשבון החברה עד שיתאים לי לחזור ל 100% משרה. ולכן אמרתי ברצינות שיש לי עבודה נהדרת - אני ממשיכה לעבוד משרה חלקית, ומקבלת משכורת מלאה.

odeia

New member
אומנם אני עובדת בשעות נוחות

מ-8 בבוקר עד 3 אחה"צ, אבל אני עובדת בהנה"ח ויש תאריכים שאסור לילד להיות חולה. כשרק התחלתי לעבוד שם, אודיה היתה חולה מאוד, עם 40 מעלות חום שלא ירד שבוע, הבוסית שלי אמרה לי שאני צריכה לבוא לקחת את פנקסי המע"מ והאחרים לדואר להחתמה ונאלצתי להגיע עם הילדה החולה, בשיא החורף, וזה קרה גם בחום של הקיץ. וחופשים גם אין כמעט, כל הזמן יש משהו חשוב לעשות, כל יום וכל תאריך יש לו תפקיד.

למעלה