מילת עידוד לאמהות העובדות

קיילי

New member
מילת עידוד לאמהות העובדות

כולנו מכירות את הרגע שבו צריך למצוא מטפלת ולהפקיד את האוצר היקר שלנו בידיה. טוב כמעט כולנו, כי לי לא הייתה ממש מטפלת אלא יותר בייביסיטר. ההרגשה הזאת של האמהות ``האם אני טובה מספיק`` אם אני יוצאת לעבוד, או אולי עדיף להשאר עם התינוק/ת בבית ולגדל אותו קצת..... אז בתור אמא שנשארה בבית לגדל את ילדיה, אחת בת שנתיים ושמונה והשניה בת אחת עשרה חודשים, אני אומרת לכל האימהות: צאו לעבוד, תתאווררו אין כזה דבר אמא לא מספיק טובה. בדיעבד, נראה לי שעדיף לצאת לעבוד. אם שנשארת כל היום עם הילדים, לפחות אני, מתחילה כבר לצבור תסכולים, זה קשה יום יום בוקר וערב להיות עם הילדים. גם אמא היא בן אדם ועליה להיות מאושרת בכדי להעניק אושר לילדיה. אני לא יודעת כמה הצלחתי כאשר הייתי מתוסכלת מחוסר מעש....אמנם עשיתי תואר שני תוך כדי אבל הרגשתי מבוזבזת....לפעמים אני רואה כמה אימהות שלא נמצאות כל היום עם ילדיהן משקיעות כשהן מגיעות הביתה...ואני כבר חסרת כוחות והשקעה ממני והלאה...נכנסתי לשיגרת טיפול בילדים וכבר שכחתי כמה ההשקעה חשובה.... אז לכן אמהות עובדות, אל תתייסרו על כך, אני בטוחה שילדיכן מקבלים המון המון גם לאחר שעות העבודה.... חזקו אימצו קיילי

לורה..

New member
קיילי

קיילי יקרה אהבתי את מה שכתבת,אך איני מזדהה עם הכל.. גם אני,מבחירה בבית,ונהנית מכל רגע ורגע... לפני כן עבדתי וילדיי היו מהבי``ס והגן הולכים למטפלת עד שעה 17:00-18:00 ואני ,לא החזקתי את עצמי הן מבחינה מצפונית והן מבחינה פיזית. אני חושבת שזה יותר עניין של אופי,יש נשים שעובדות בחוץ ונותנות את כול כולן בבית ויש נשים שהן בבית ולא משקיעות דיין. אני חושבת,שהנכון הוא...שכל אשה צריכה למצוא את מה שטוב לה מבחינת האופי... אחותי למשל,לא מסוגלת להיות בבית,ולכן מיהרה לחזור לעבודה אחרי הלידה ואי אפשר לומר עליה שהיא אמא לא טובה-היא שלמה עם מה שהיא עושה והיא מעבירה את התחושה הזו הלאה לילדיה,אני,כאשר עבדתי עד 17:00 ולפעמים עד 18:00 המצפון הציק לי,מה שכמובן גרם לרגשות-אשם ולכן בחרתי את מה שטוב לי ...להיות בבית עם הקטנים :בן 4 חו` בת 5וחצי ובן 8 וחצי יש כתבה בדיוק בעניין הזה בעיתון :הורים וילדים של החודש. אז שוב,אני חושבת שהעניין של לצאת לעבוד או לשהות במחיצת הילדים תלוי באופייה של האמא וכמובן במצב הכלכלי. הכי חשוב....תיהנו ותמצו כל רגע ורגע עם ילדיכם ביי לורה

מיה30

New member
תלוי מה מחפשים

קריירה בעבודה או לשבת בבית ולגדל את הילדים אני הייתי מתה להיות קצת עם הילדים בבית אחרי הלידה של הקטן הייתי בבית חצי שנה והיה פשוט....חלום וזאת לאחר שבגדול חזרתי לעבודה מיד בתום 3 חודשים ואני רוצה לומר לכן זאת אופרה אחרת אני לא מחפשת קריירה בעבודה למרות שאני מאוד נהנית בעבודה אך גם לא ממש אכפת לי לאבד אותה כי לפעמים אני מרגישה חנוקה כמובן שהכל בתקופות. ואין חיה כזאת אמא הכי טובה כל אמא היא הכי טובה בדרכה ולא משנה כמה היא עובדת בחוץ או לא או משקיעה בילדיה או לא סה``כ גם אם לא יושבים עם הילדים מצליחים להקנות להם כל מיני דברים בכל מיני דרכים. מכירים את שיטת הגן הזורם? זה בדיוק אותו דבר. אם הגננת עם רצון עז להקנות לילדים אז היא משקיעה ואם היא בטלנית {ויש כאילה} אז הילדים לא חוזרים עם המון תכנים מעניינים מהגן. אז גם בבית השיטה הזו עובדת, רוצה לצייר טוב -לא רוצה גם טוב. רוצה לעבוד בחוברת נהדר -לא רוצה בסדר. וכו` אז בנות עשו מה שכייף לכן {או מה שאומר חשבון הבנק} והכי חשוב עשו חיים עם הילדים ובלעדיהם. שלכן, מיה30

למה ילדנו?

ארבע שנים ישבתי בבית! שנתיים עם אלונה ושנתיים עם מאיה שנולדה שנה ועשרה חודשים אחרי אחותה הגדולה . עד יום הלידה עבדתי ונהניתי מכל רגע, והיום ארבע שנים אחרי אני עובדת שוב בתענוג. גם עם הילד/ה הבאה אעשה אותו דבר. אני לא באה לייעץ לכן אבל נראה לי שהילדים שלנו צריכים אותנו בגיל הזה, וגם לנו יש הרבה מה ללמוד על עצמינו דרכם ולקבל מהם . נכון זהו עולם חומרני והכסף תמיד חסר , ונכון להיות בבית, לנשים עצמאיות ואוהבות עבודה כמונו זה לא קל . וכן אנשים מרימים גבה ,ודווקא היו אלה הנשים ששאלו אותי שאלות חצופות כמו ``מה את לא עושה כלום ?`` או `` את לא משתעממת ?`` היה לי קשה להאמין ,עבדתי בתפאורות מבוקר עד בוקר ושום עבודה לא היתה קשה ודורשת כמו לגדל את המצחיקות שלי , אבל יש לנו זמן לכל דבר בחיים וזמן האמהות דורש משהו מאיתנו , איזה ויתור (לאלה שקשה להן יותר) או פסק זמן (לאלה שנהנות לגדל ינוקות). אז נכון כל אחת צריכה לעשות מה שנכון לה, אני רק מציעה שנחשוב טוב מה אנחנו רוצות ??? ולמה ילדנו???

למעלה