מים אפורים-האם מותר(ע"פ חוק) למחזר?

vanav

New member
מים אפורים-האם מותר(ע"פ חוק) למחזר?

שלום, אני לקראת בניית בית פרטי,וזקוקה לעצה. כמי שאכפת לה מנושא איכות הסביבה אני עומדת לשלב בבית כמה עקרונות פשוטים שאמורים להיות ידידותיים לסביבה ולחסוך במשאבים ובאנרגיה. מתוך כך חשבתי לשלב מערכת למחזור מים אפורים (מי המקלחות, כיורי נטילת הידיים ומכונת הכביסה). קיימות היום בשוק מערכות דיי פשוטות למיחזור מים אלו ולשימוש בהם להשקיית הגינה. פניתי למהדס אינסטלציה, כנדרש כאן בועדה המקומית, שיכין נספח סניטרי. הסברתי לו את העקרון, וביקשתי שיפריד בין צינורות ההולכה של המים "האפורים", שאותם נוכל בעתיד להפנות למתקן למחזור המים, ואת המים "השחורים" (שירותים+מטבח, שיזרמו מן הסתם לביוב הרגיל). הוא טען, שזה בניגוד לחוק, ושאינו יכול לאשר דבר כזה. יועץ של אחת החברות העוסק בתחום טועןשהדבר אינו נוגד את החוק, ושלהפך החוק שלא שונה במשך עשרות שנים דרש הפרדת קולחין מדלוחין. אני תקועה באמצע, אשמח אם למישהו יש ידע בנושא ויוכל לעזור. בתודה מראש!
 

עוזי ק

New member
הפרדה חוקי, השקייה לא

אין כל בעיה עם ההפרדה, וכדי מאד להכין. לגבי ההשקיה דרוש אישור ממשרד הבריאות. שם קשה מאד למצוא פקיד שמוכן לחתום את שמו על איזה שהוא מסמך. באופן מעשי, מי יבדוק אם איזה מים מושקית הגינה. חוץ מזה ברוב הרשויות בארץ לא תהיה כל הנחה בעלות השפכים המחושבים לפי הצריכה הביתית הסטנדרטית ( הקובים הראשונים בחשבון, לפי גודל המשפחה). והרי עלות זו גבוהה מעלות המים. כך מדינת ישראל מעודדת חיסכון במים.
 

vanav

New member
יש לך אולי רעיון איך משכנעים את

מהנדס האינסטלציה שההפרדה חוקית ולגיטימית?
 

עוזי ק

New member
אמנם לא מהנדס אינצטלציה

אבל לא נראה לי שהחוק מתעסק באיך השפכים מתרכזים. כל מה שהוא צריך להבטיח, שהכל יגיע לנקודת החיבור למערכת הציבורית. וכמובן בקטרי צינורות מתאימים ועם אטימה ראויה, ללא נזילות.
 
למעלה