מים באוזן

1naty

New member
מים באוזן ../images/Emo53.gif

מה עושים עם תינוקת בת 7 חודשים שיש לה מים באוזן? זה עובר לבד? מישהי התנסתה בזה? למה זה גורם?

רותי ע

New member
לפעמים

אאג אמר לי שלרוב הילדים הקטנים יש מים באוזן בשלב זה או אחר. לפי מה שהבנתי זה לפעמים עובר מעצמו. ולפעמים לא ואז יש ירידה בשמיעה. ועקב כך גם פגיעה בדיבור (בגדולים יותר כמובן). לפעמים טיפול תרופתי עוזר ולפעמים צריך כפתורים. לכן צריך ללכת לרופא טוב ולבדוק את הנושא מקרוב..

לא מים, נוזלים

הסבר קל: בין האף לאוזן מחברת תעלה (השם שלה יותר מדי שובר שיניים בשבילי). התינוק נולד עם תעלה ישרה לגמרי, וכשהוא גדל התעלה מתעגלת (עד גיל 3 בד"כ, לפעמים עד גיל 6). יש תינוקות שבגלל שהתעלה ישרה אצלם, כל נזלת באף יוצרת מיד הצטברות של נוזל באוזן, והנוזל הזה הוא אידיאלי למושבות של חיידקים. בד"כ הגוף מנקז ומייבש את זה בעצמו. אצל ילדים מסויימים זה גורר דלקות חוזרות. לספיר היו דלקות אוזניים חוזרות עד גיל 3 בגלל מבנה האוזן והתעלה אצלה. גם עכשיו יש לה קצת נוזלים באוזן. לנו הרופאה של ספיר נתנה היסטדקס כדי לייבש את הנזלת, וזה ייבש גם את הנוזלים באוזן. עצה שלי? לכי לרופא א.א.ג. ותשאלי אם כדאי לתת לתינוקת שלך סידאלין או היסטדקס לייבוש, או לתת לזה להתייבש לבד

השאלה לאיזה תופעות זה גורם?

האם גילית את זה בעקבות חום, שנובע מדלקת אזניים? ההסבר של נילי ממש מעולה, ואין לי מה להוסיף עליו, פרט לכך שתומר גם סובל מדלקות אזניים חוזרות, ומאז שהוא בן 4 חודשים בערך, הוא באופן קבוע עם נוזלים באזניים, ומדי פעם (לצערי) מפתח דלקת. בזמן האחרון הוא מחזיק מעמד די יפה זמן רב עם נוזלים ללא דלקת, לפי דעתי בזכות טיפול הומאופטי מונע שהוא מקבל. בנוסף, גם אנחנו נותנים סירופ ליבוש הליחה, שאמור לייבש גם את הנוזלים באזניים, אצלינו זה אקטיפד, ודווקא נראה לי שזה לא משפיע במיוחד, מכיוון שהוא מצונן ומשתעל זמן רב - וזה כנראה משלל הוירוסים שהוא מביא מהגן.

odeia

New member
מפסיקים מיידית: מוצרי חלב, בננות,

מוצרי בוטנים (במבה), מתוקים למיניהם. לנסות להשתמש באוטלין, כדי שיוציא את הנוזלים. בשום אופן לא להאכיל ולהשקות בשכיבה.

למעלה