מים בתחתית המקרר!

orikoko

New member
מים בתחתית המקרר!

אני לא יודעת מה בא קודם הביצה או התרנגולת אבל איכשהוא מהרגע שהכרתי את הפורום המקסים הזה הכל קורה לי. בימים האחרונים בכל פעם שאני פותחת את המקרר ישנה הצטברות מים בתחתית שלו. מה זה יכול להיות לדעתכם, ויותר חשוב, האם מי שיש לו ידי זהב, כמו בעלי למשל, יכול לתקן את זה לבד או שצריך להזמין טכנאי? תודה

אולי המאוורר בפריזר נתקע

לעתים אחרי הפסקת חשמל או פתיחה מרובה של המקרר והפשרה חלקית שלו ( במיוחד בחופש הגדול צריכת הגלידה עולה כשהילדים בבית
) נוצר קרח מתחת לכיסוי התחתון של הפריזר ושם נמצא המאורר ששולח את כל הקור למקרר באופן שווה. בפעם הראשונה שזה קרה לי במקרר גלקסי תדיראו הזמנתי טכנאי ושילמתי הרבה כסף בפעם השניה ידעתי בעצמי לפתוח שני ברגים בבסיס הפריזר בעזרת חום של מיבש שיער להפשיר את כל הקרח שהצטבר ולהחזיר את רצפת הפריזר למקומה ולחזק את שני הברגים חזרה במברג פיליפס חשוב במיוחד לזכור לנתק את החשמל של המקרר בזמן ביצוע הפעולה לא פרטת איזה סוג מקרר יש לך -אבל יתכן שזו אותה התופעה בהצלחה

Kfirush16

New member
גם אצלנו זה ככה..

ואמא מבקשת ממני לעשות את זה... :\ אבל יש עוד סיבה... תמיד לבדוק שהמקפיא סגור טוב כי אם אני לא טועה אנחנו בקיץ... עקב זה נכנס חום לבית.. ואם המקפיא פתוח אז קרח נמס על הדלת של המקרר... ואם המים נופלים על הדלת ברגע פתיחתה המים נשפכים למטה יפה יפה... לאט לאט... ;)

משה פ

New member
שימי לב, האם יש חור ניקוז בתחתית ..

המקרר בצמוד לדופן האחורית? אם כן נסי להכניס לשם מסרגגה או חוט חשמל (מבודד). החור הזה נועד לנקז נוזלים לכיוון המנוע ושם הם אמורים להתאדות, ע'י חום המנוע. לא בכל מקרר החור הזה קיים, אבל אם הוא קיים, יש לוודא שהוא נקי מסתימות. בהצלחה......

רעיון קטן

בלי להיות טכנאית דגולה (ואיתך הסליחה), כדאי לקחת שואב אבק עם ראש של צינור (זה הדק) ולהכניס אל מתחת למקרר ולשאוב היטב מכל הצדדים. לפעמים, המאוור של המקרר נתקע כי הוא עמוס באבק, ואחד הסימפטומים הוא הצטברות מים בתחתית המקרר. שווה לנסות כי אז המקרר גם עובד שקט יותר

למעלה