מים, הקשר בין רפואה לספורט.

מים, הקשר בין רפואה לספורט.

אני במסלול לוחם וכחלק מההכשרה אני גם חובש בצוות. אני כאחראי לכל נושא הרפאה בצוות מנסה להשריש את חשיבות שתיית המים, אבל מה, לא מצליח, יש משמעת מים מאוד נמוכה עד כדי כך שאני מבקש מהמפקד לעשות מסדרי מימיה ימים חמים אלו. אני יודע שיש טבלה של מאזן נוזלים בגוף מול תפוקת אנרגיה ועוד כל מיני טבלאות מאזני נוזלים ובזבוזם, אז אם אפשר להביא לי בכדי שבסוף אנשים לא יתייבשו
תודה רבה!

עוד בקשה קטנה,

אפשר לקבל מידע על פציעות ספורט שכיחות בצבא (ברכיים, שברי מאמץ, בעיות גב, קרסולים וכו'...) ומידע לגבי תזונה של שבועות עצימים ואימוני כושר. תודה רבה.

שתייה

שלום רב, נושא השתייה הוא מאוד קריטי ומאוד מפתיע אותי שהמפקדים לא נותנים עליו את הדעת. נשמע לי לא סביר בצבא של 2007... אני מציע לך לקבל מידע מהיחידה לפיסיולוגיה צבאית בתל השומר. יש שם הנחיות מאוד ברורות לגבי שתייה בתנאי מזג אוויר ועבודה שונים. חומר לגבי פציעות ספורט בצבא תוכל לקבל במרכז כושר קרבי בוינגייט או בחר"פ בצריפין ביחידה לפיסיותרפיה של הצבא. בברכה,

תודה רבה.

ושלא תבין לא נכון, המפקדים דואגים לשתיה ואכילה, אבל אנחנו נמצאים בשלב מאוד מתקדם של ההכשרה שהאחריות האישית גדלה ורק כשהחייל לא אחראי לעצמו (במקרה הזה זה המים) המפקד נכנס לתמונה, לכן אחוז המיובשים מאוד נמוך.

למעלה