מים והנקה

rinattz

New member
מים והנקה

שלום, בני כמעט בן 5 חודשים. עד כה יונק בלבד ובשעות שאני יוצאת לעבודה, מקבל חלב שאוב. האם בימים חמים אלו, לא כדאי להוסיף לו מים? בהתחשב במזג האויר ובעובדה כי כאשר אני לא נמצאת לידו, אין באפשרותי להניקו באופן תכוף (בד"כ הוא אוכל מהבקבוק כל שעתיים וחצי/ שלוש). בתודה, רינת

תוספת מים

שלום, לרוב לא מומלץ לתת מים לפני שמתחילים מוצקים (גיל חצי שנה). ניתן אולי להציע לו בקבוק בתדירות גבוהה יותר, בעיקר במקרה שלילד אין עודף משקל גדול. במקרה שיש עודף משקל גדול (דבר יחסית נדיר בהנקה) לא תיהיה השפעה שלילית של המים על העלייה במשקל. --שרון

rinattz

New member
המשך להודעה

תודה על תשובתך, ובכן אנחנו שייכים לאותם מקרים "נדירים" לדברייך בהנקה- השמנמן שלי עם עודף משקל (8 וחצי קילו ועוד לא בן 5 חודשים). לא הבנתי מתשובתך, האם במקרה זה אפשר להוסיף מים. אודה לתשובתך. רינת

מים והנקה

ישנם מצבים יוצאי דופן שאפשר לתת בהם מים: למשל אם את לא בבית, ולמטפלת נגמרו הבקבוקים של חלב שאוב, התינוק בוכה ואת כבר מגיעה הביתה להנקה. זאת אומרת, בתור אמצעי הרגעה. תינוקות יונקים אינם זקוקים למים, כי אין עודף של מלחים בחלב אם. הנושא נבדק ונחקר, וזה גם על-פי ההוראות של ארגון בריאות העולמי וגם משרד הבריאות. אנחנו נזהרות בנושא של מתן מים לא רק כי לא צריך את המים אלה כי אנחנו נתקלות במקרים של אי-עלייה במשקל כי האימא נתנה מים במקום הנקות. צריך לתת מים כאשר מתחילים עם טעימות של אוכל מוצק, בסביבות גיל חצי שנה. אז אפשר להציע מים בכוס, בזמן הארוחה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה