מים מדברים

מים מדברים

בסרט בליפ, הראו כביכול שלמילים שלנו יש השפעה, "והוכיחו" את זה בעזרת המחקר של דוקטור אמוטו. האמנם? http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=511013&TypeID=1&sid=126 ראו את השאלה השנייה בכתבה. אתם מוזמנים להגיב לכך.

כיהודי טוב

אענה בשאלה - האם לדעתך כל הניו אייג', הטיפולים האלטרנטיבים, המדיטציות, הספרים, הסרטים, החוגים והדתות למיניהן, כולן שטויות? בלי קשר לניסויים מדעים, שזו הדת של המאה העשרים על כל החסרונות והמגבלות שלה, האם אתה מאמין שיש איזושהי משמעות לתודעה, לתת מודע, לחשיבה חיובית, לאמונה, וכולי. אתה מוזמן להגיב.

תשובה

כל יום צצים רעיונות חדשים ותורות חדשות - קריסטלים, מטוטלת, תקשור עם נשמות, מלאכים, שדונים, חוצנים/חיזרים, אורי גלר, אורן זריף, מתמודדי הכוח, הסוד, היקום, פתיחה בקלפים, טארוט, קפה, קריאה בכף יד........ אין סוף לסקרנות, ואין סוף לבולשיט יש משמעות לחשיבה חיובית. אבל זה כבר פסיכולוגיה. לא ניו אייג'. ואתה עוד לא הגבת לגבי "הניסוי" של המים, ששימש כ"הוכחה" בסרט בליפ.

לי זה מהר מאוד מבהיר ש..

שהניו אייג' הוא מסחרה ולא יותר. מתקשרים, הילרים, פותחים בקלפים..הכל אותו דבר מנצלים תמימות של אנשים. למשל, "הסוד" או הסרט "בליפ". אולי את התורה מעבירים לך בחינם, אבל לאחר מכן יציעו לך ספרים/DVD's ועוד.. את בעצמך הצבת בטאגליינס קישור לחנות המקוונת של בליפ. אם זה לא מסחרה, אז מה כן?

מרי לי

New member
מה אתה רוצה שאני אגיד לך../images/Emo35.gif

גם על שירות טוב משלמים כסף, ואם אני מקבלת שירות טוב ואוכל מעולה במסעדה אני מפרסמת כנראה שזה מספיק מניב תוצאות כדי שאנשים יחפשו עוד מסחרה או לא.... לכל אחד יש זכות לדעה משלו ובזאת סיימנו שנה טובה

אני חושב שאתה קיצוני מדי.

זה לא שאתה לא צודק. היום רוב הניו אייג' זה מסחרה. זה כי איפה שקל לעבוד על אנשים - יש רמאים ושרלטנים. ויש גם אנשים שמוכנים לשכנע את עצמם שהם מבינים במה שהם עושים, כדי להתפרנס והם בעצמם לא מבינים באמת את הבסיס של מה שהם מוכרים. אבל - זה לא מוכיח שאין תופעות פנטסטיות. צריך לברור עם פינצטה, ללא ספק, אבל השלילה של הכל, כמו שאתה מציג, לא נכונה לטעמי.

וידוי

גם אני לא תמיד מבין באמת את הבסיס למה שאני עושה. גם כשאני עולה במעלית או נוסע באוטו אני לא באמת מבין איך זה פועל. מבחינתי העיקר הוא שזה פועל. מבחן התוצאה פה הוא המשמעותי.

כמובן שיש בעיה

כי אדם שמאמין שברכה מהרב, או טיפול אצל הילר הוא תחליף לרופא - יש לו בעיה. אדם שמבסס את אמונתו על דבר ריקני ושקרי - יש לו בעיה.

אפשר לשלב. לא חובה להחליף.

ומה קורה עם אדם שהרופאים לא מוצאים מזור לבעיותיו אבל לא מוכן לוותר על החיים ?

נמאס מכל ה...

המשפטים האלה בסגנון "תאמין בעצמך", "חשוב חיובי". הנה, תראה את הגירסה העברית: http://www.mp3music.co.il/lyrics/6462.html ועם כל הכבוד, מה לעזאזל זה קשור? שמתי לב שאנשים רוחניים תמיד מטים את נושא השיחה וחורגים מנושא השיחה כשהאמת מוטחת להם בפרצוף... תחשוב על זה

אם זה אומר שאני רוחני אז תודה

אם משתמע מדבריך שאני אדם רוחני אז תודה רבה על המחמאה. לגבי הניסוי - אני לא מדען ולכן לא נראה לי שיש לי את הכלים הדרושים בשביל לבדוק את הניסוי מבחינה מדעית. שתהיה לך שנה טובה ומתוקה.

ממ..בוא נראה את העובדות

מוצג בפנינו ניסוי כביכול שנעשה ע"י ד"ר כביכול, ללא הרבה עובדות, רק מסקנה די מפתיעה - שהמים מושפעים מדברינו. לעומת זאת, מוצג בפנינו מאמר רציני מפי עטו של יורם שורק, ומסביר באופן מדעי מדוע הניסוי הזה לא נכון. למי תאמין?

איש באמונתו יחיה

ואני מתכוון לזה ממש. בוא נכבד זה את דעתו של זה, ונברך בשנה טובה. אחד הדברים היפים בעולם זה השפע הגדול של הדעות והאמונות. לא כך?

מרי לי

New member
זה ישן....

אבל חמוד

אתד

New member
אפשר להוכיח את הניסוי בקלות

לוקחים אפונים ושמים אותם על צמר גפן בצלוחית ומיים, כמו שהיינו עושים בגן.... כל שעועית כזאת/אפון שמים במקום אחר בבית ומדברים לכל אחד מהם משפט קבוע לאחד כמה הוא יפה... לשני כמה מכוער.. לשלישי כמה שהוא גדל במהירות וכו' צריך להיות עקביים במשפטים ובתוכן קבוע אחרי שבועיים תראו שמה שאמרתם מתגשם על אותו אפון זה בערך מה שעבר על המיים, השפעה. האם ילד שמעודדים אותו כל הזמן לא יוצא מוצלח ויצירתי מהילד המדוכא? "במקרה" שמעתי את זה בהרצאה דתית בכלל שדיברה על כוחה של מילה וחשיבה של הרב זמיר כהן שהוא מאוד שכלתני והגיוני. אגב, הפורום הזה מדבר על הסרט האמריקאי הסוד?

למעלה