מים מים מים

silver hawk

New member
מים מים מים

שמעתי שיש קשר בין כמות מים ששותים לשריפת שומנים.. בהנחה שאני במאזן שלילי: במצב שהגוף לא מקבל מספיק מים, יש איזושהי פעילות של הכבד והכליות שלא ממש הבנתי איך היא עובדת. הבנתי רק שהכבד שורף שומנים ואם אין בגוף מספיק מים אז הוא לא.. מישהו/י יכול/ה בבקשה להסביר לי את הפעילות של הכבד והכליות בהקשר של שריפת שומנים במצב של: א. כמות מספקת של מים ב. כמות לא מספקת של מים תודה :)

מים שורפים...

קשה לי להסביר לך את הפעילות הזו מאחר והיא אינה קיימת ...אין פעילות של שריפת שומנים ע"י הכבד שהיא תלויית מים. מעבר לכך לא ברור כלל המושג "שורף שומנים". השימוש במושג זה שאינו מוכר בפעילות הפיזיולוגית של הכבד, מצביע אולי על-כך שמי שניסה להבהיר לך את הקשר הזה - לא ממש מתמצא. שתיית מים הינה חשובה לתיפקוד התקין של הגוף, חשובה במיוחד לפעילות של הכליות (המפנות את ה"פסולת" החלבונית בעזרת מים), ולפעולות כימיות שונות בגוף הנעשות בנוכחות מים.

silver hawk

New member
תגובה

אם המושג "שריפת שומנים" בהקשר לכבד לא נכון, אז אפשר להגיד שכשהגוף נמצא במאזן שלילי הוא מנצל את מאגרי השומן שלו לתהליך הפקת אנרגיה? וכך בעצם יורדים במסת השומן? השומן בגוף עובר תהליך כלשהו שבו הגוף מנצל אותו להפקת אנרגיה?

למעלה