מים מסוננים בקנקן נגד מים מינרליים

Borisyo

Member
שלום,

שאלו אותי מספר פעמים למה אני מתאמץ וסוחב מארזי מים מינרליים הביתה באוטובוס כאשר יש לי קנקן לסינון מי ברז.
אומרים מי ברז עומדים בתקנות בריאות לאומית שאפשר אפילו לשתות מים ישר מברז אם טעם או ריח לווי לא נרגשים.

היום נזכרתי שעל פילטרים שאני אומר להחליף פעם בחודש רשום שיש לרוקן מים מסוננים בקנקן לאחר 48 שעות.
אז הנה סיבה למה כדאי יותר לקנות מארזי מים מינרליים כי אין צורך לרוקנם לאחר 48 שעות ויש להם תאריך אחסון די ארוך.

רשום שמסננים בקנקן טובים לחודש או לסינון 125 ליטר שזה יוצא 62 בקבוקים של 2 ליטר כל בקבוק (מה שאני קונה).
אין מצב שאני צורך 62 בקבוקים אבל בכל זאת יש להחליף פילטר פעם בחודש.

מעניין למה ולמה יש צורך לרוקן מים מסוננים מקנקן לאחר 48 שעות?

SicTransit

Active member
שלום,

שאלו אותי מספר פעמים למה אני מתאמץ וסוחב מארזי מים מינרליים הביתה באוטובוס כאשר יש לי קנקן לסינון מי ברז.
אומרים מי ברז עומדים בתקנות בריאות לאומית שאפשר אפילו לשתות מים ישר מברז אם טעם או ריח לווי לא נרגשים.

היום נזכרתי שעל פילטרים שאני אומר להחליף פעם בחודש רשום שיש לרוקן מים מסוננים בקנקן לאחר 48 שעות.
אז הנה סיבה למה כדאי יותר לקנות מארזי מים מינרליים כי אין צורך לרוקנם לאחר 48 שעות ויש להם תאריך אחסון די ארוך.

רשום שמסננים בקנקן טובים לחודש או לסינון 125 ליטר שזה יוצא 62 בקבוקים של 2 ליטר כל בקבוק (מה שאני קונה).

כי במים עומדים עלולים להתפתח פתוגנים שונים.

ויוי 25

Well-known member
שלום,

יש לרוקן את הקנקן מכיוון שמשקעי האבנית שיש במים הם שוקעים לתחתית ולדפנות הקנקן.

trilliane

Well-known member
מנהל
שלום,

אני לא מבינה את הנקודה שלך. אתה מסנן סתם קנקן שלם ואז לא שותה את המים במשך יומיים?
נשמע כמו בעיית התייבשות או סתם בזבוז מים.
אם זה המצב, פשוט סנן בכל פעם קצת או אל תסנן בכלל אם אתה יודע שלא תהיה בבית...
אפשרות אחרת היא לא להחזיק את המים בקנקן אלא להעביר לבקבוק ולהחזיק במקרר.
ובכלל לא ברורה לי ה"טרחה" הגדולה שבשפיכת מים לכיור ומילוי מחדש (לא עד הסוף, אם אתה לא שותה הרבה) ואיך זו יותר עבודה מסחיבת בקבוקים.
אכן, את המסנן צריך להחליף כי כשהוא רטוב עם הזמן יכולים להתפתח בו חיידקים, פטריות וכו'. אבל גם בקבוקי מים מינרליים שנפתחו לא מחזיקים לנצח, הם לא סטריליים.

דיברגנט חדש

Well-known member
אם זה המצב, פשוט סנן בכל פעם קצת או אל תסנן בכלל אם אתה יודע שלא תהיה בבית...
אפשרות אחרת היא לא להחזיק את המים בקנקן אלא להעביר לבקבוק ולהחזיק במקרר.
אם הוא משתמש בבריטה, צריך שהפילטר יהיה בתוך המים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם הוא משתמש בבריטה, צריך שהפילטר יהיה בתוך המים.
זה עדיין לא מחייב קנקן מלא או שהמים יעמדו יומיים.
אני לא מכירה אף אחד שמשתמש בקנקני סינון ומחזיק את הקנקן מלא כל הזמן (וגם לנו היה בתקופה מסוימת).

דיברגנט חדש

Well-known member
זה עדיין לא מחייב קנקן מלא או שהמים יעמדו יומיים.
אני לא מכירה אף אחד שמשתמש בקנקני סינון ומחזיק את הקנקן מלא כל הזמן (וגם לנו היה בתקופה מסוימת).
מלא לא, אך יש בריטות שבכדי שהמסנן יהיה בתוך המים, צריך למלא מעל ליטר מים.

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, זה תלוי איזה בריטה יש לך.
יש בריטות, שהמסנן ממש גבוה כפי שתוכלי לראות כאן ולכן נדרש למלא לפחות ליטר מים בכדי שיגיע למסנן.
מניסיוני האישי (וגם משלל קנקנים אחרים שפגשתי בחיי בבתים של אחרים) לא קורה שום אסון אם ממלאים פחות. אפשר להמשיך לחיות.
אבל נגיד שאתה צדיק וחיייייב לפחות ליטר (ולא מוכן להחליף קנקן) אז הנה, כבר ירדנו בחצי, לא צריך 2 ליטר, ניצלנו!
מי צורך פחות מליטר ביומיים? ואם נשאר קצת מה הביג דיל לשפוך ולמלא מחדש? כמה קשקשת על שטות מטופשת?

דיברגנט חדש

Well-known member
מניסיוני האישי (וגם משלל קנקנים אחרים שפגשתי בחיי בבתים של אחרים) לא קורה שום אסון אם ממלאים פחות. אפשר להמשיך לחיות.
אבל נגיד שאתה צדיק וחיייייב לפחות ליטר (ולא מוכן להחליף קנקן) אז הנה, כבר ירדנו בחצי, לא צריך 2 ליטר, ניצלנו!
מי צורך פחות מליטר ביומיים? ואם נשאר קצת מה הביג דיל לשפוך ולמלא מחדש? כמה קשקשת על שטות מטופשת?
רוב בני האדם לא שותים ליטר בפעם אחת וברגע ששתית והמסנן לא נוגע במים, צריך שוב למלא אותו.
אגב, כתבתי לפחות ליטר, כך שבערך ייצא לך לשפוך קצת פחות מליטר, נכון שזה לא סוף העולם, אך יש כאלו שזה כואב להם.

trilliane

Well-known member
מנהל
רוב בני האדם לא שותים ליטר בפעם אחת וברגע ששתית והמסנן לא נוגע במים, צריך שוב למלא אותו.
אגב, כתבתי לפחות ליטר, כך שבערך ייצא לך לשפוך קצת פחות מליטר, נכון שזה לא סוף העולם, אך יש כאלו שזה כואב להם.
כאמור, כל בני האדם שאני מכירה ממלאים כמה שמתאים להם ולא עושים מזה סימפוזיון.

למעלה