מים על הירח

n i v1

New member
מים על הירח

האמת שרציתי לספר לכם משהו על מציאת המים על הירח. יצא לי להפגש עם תומס גודמן בחתונה של חבר, טרקי נלהב גם הוא, והתחלנו לדבר על המים על הירח... תומס, או נכון יותר ד"ר תומס אמר לי שלא באמת מצאו מים על הירח, גם קרח לא מצאו שם... מה שמצאו שם זה כמויות אדירות של מימן וחמצן, אבני היסוד של מה שמכונה אצלנו- מים. ככה שזה לא עניין של הפשרת מים או התפלת מים אחרי שיפשירו אותם מקרח... זה יצירת מים מהיסוד... עוד הוא אמר שיישוב על הירח יחל כנראה עוד 30-40 שנה... ואז אני נזכר בתמונה של הירח ממסע בין כוכבים 8.... זוכרים את התמונה הזו? איפה תפסה אתכם הידיעה על גילוי ה"מים" על הירח? סופשבוע נעים

subatoi

New member
זה שיש לך מלפפונים ועגבניות בצלחת

לא אומר שהם חתוכים לקוביות ומהווים סלט.

goldy

New member
מימן וחמצן פשוטים יותר מירקות

מה מונע מהם להתרכב?

cפיר

New member
זה יקרה עוד 30-40 שנה

אם לא תיהיה מלחמת עולם שלישית או קטסטרופה אקלימית גדולה/שילוב של שניהם. איבדתי את אמונתי בנאסא או בכל סוכנות ממשלתית אחרת ל""חקר החלל"" כי אם הם היו רציניים בזה עד עכשיו היינו יכולים ליישב את מאדים ולהגיע מעבר לזה. בנוסף הפרוייקט הכי בעל משמעות שלהם אולי- הטלסקופ למציאת כוכבי לכת מחוץ למערכת השמש, שאמור לצלם ולנתח אותם, בוטל כעיקרון.. אז בקצב הזה כניראה שהילדים שלנו יזכו לראות תגליות משמעותיות בחלל..וכן אני פסימי...

goldy

New member
'חקר החלל' הוא תירוץ בלבד

למינוים פוליטיים.

n i v1

New member
אני חושב שהמידע שבידיך אינו מדויק

הרבה דברים קורים והרבה דברים עומדים, זה נכון, אבל אתה חייב להבין שממשלים מתחלפים והכל מנוהל על ידי כסף, לא עניין של רצינות בהכרח. לא טריויאלי להעביר לנאסא מיליארדי דולרים כל שנה למחקר... ותחשוב על זה, כל שנה הולך המון המון כסף לנאסא... מה זו רצינות?

cפיר

New member
צודק, זה לא קשור לרצינות

זה קשור לכסף (שכנארה לא ממש מספיק) ואילוצים פוליטיים (כמו שפרייקט מעבורת החלל הייתה בניהול הפנטגון כדי להביא לווינים צבאיים גדולים לחלל) אז אני מניח רק כאשר האנושות תתאחד לאחר מלחמה הרסנית ותתגבר על המחלוקות שלהם הכל יסתדר
(ונקווה שנדלג על הקטע של המלחמה ההרסנית)

subatoi

New member
יש דעה אחרת שאומרת שהעניין יתפוס מהירות

כשיזמים עסקיים יכנסו לתמונה. וזה מתקדם בתקופה הנוכחית, במירוץ לקיום תיירות לחלל ו-Xprize וכל מיני כאלה. לאט לאט אולי זה יזיז עניינים, כי נאסא, אין מה לעשות, עם כל הרצון הטוב, היא מסורבלת ותלויה בתקציבים מהממשל. יזמים עסקיים מיליונרים תמיד יהיו יותר גמישים.

robotrik1

New member
כן ... אני כבר מת לראות פרסומת של קוקה-קולה

על הירח ... . ואם כבר יזמים עסקיים ייכנסו לתוך נאסא , זכור שגמישות היא דו-צדדית , ואותי מעניין במה נאסא יתגמש עבור הכסף . אגב , די "אהבתי" את הרעיון שכידי לגלות מים על הירח , נאסא / ארה"ב "תקפה" את הירח ... -- כי מה לעשות , התרסקות במכוון על-מנת לגרום לפיצוץ נחשבת לתקיפה ... (ראה : 9/11) . שמעתי כמה בדיחות על כך שלארה"ב נגמרה בנק המטרות על כדור הארץ , ומלחמת הכוכבים החלה ...
. ואגב ... , עוד רעיון שבא מהספר הזה , בנושא הנסיגה לאחור מבחינת החלל : החל מ-1936 מאז שדורי האולימפיאדה של היטלר שהגיע לחלל , כדור הארץ היה די רועש עם כל מיני אנטנות ענק ששידרו שידורי טלוויזיה ורדיו שונים שהיו חזקים מספיק כידי שהם יעברו לתוך החלל . אך למרבה "הצער" , בעיקבות הטלוויזיה בכבלים ולווין , וגם שידורי ה-WI-FI שהמשותף לכולם הוא קוצר הטווח , כדור הארץ תשוב להיות מוקד שקט יחסית , לפחות ברמת השידורים שלנו לחלל ... , וכך קטן הסיכוי שחייזרים כלשהם יקלטו את השטויות שלנו ויגיעו לבקר . נכון שיש אנטנות (צבאיות ומדעויות) שיוצאות מהכלל הזה , אבל בהחשב לכמות השידורים וכמות האנטנות המשדרות שהיו בשנות ה-60 עד 90 , כמות השידורים לחלל ייצנח בצורה משמעותית ... , לא שהתדרים המוגבלים ששידרנו בהם עד כה היו מיועדים לקליטה כתקשורת בין-חללית , אבל לפחות היה סיכוי קלוש ... .

sysiphus

New member
לא יודע מאיפה המידע של תומס

אבל אחד העניינים הוא שמים על הירח זה אפילו חדשות קצת ישנות בעולם המדעי. עדויות ראשוניות לקיומם של מים על הירח קיימות מלפני כשנה-שנתיים, ועתה התקבלה עדות הרבה יוצר מוצקה (לא התכוונתי לייצר משחק מלים, אבל זה מה שיצא).

למעלה