וגם אני חשבתי שאולי יש משהו בקערה אבל רואים שזה קורה גם למים שבתוך הבקבוק, אני די בטוח שזה לא ערוך אלא שיש שם איזושהי תגובה כימית או אולי אלה בכלל לא מים
זה מצב שבו המים נמצאים בטמפרטורה מתחת לאפס, אך לא יכולים לקפוא עקב סימטריה או משהו בסגנון שמונע הווצרות של גרעין קפוא ראשוני שיכול להתפתח. כאשר שופכים את המים נוצרת הפרעה חזקה בקצה ולכן המים קופאים שם, ונוצר שם גרעין קפוא שיכול להתפתח. כאשר מצמידים את הבקבוק לקרח כל המים קופאים, שוב, כתוצאה מהמגע עם הקרח. אני לא זוכר בדיוק את ההסבר התרמודינמי לתופעה אבל אם אתה רוצה לקרוא עוד תמיד יש את ויקיפדיה