מים שקופאים מעצמם

אורקה3

New member
מים שקופאים מעצמם ../images/Emo221.gif

למישהו יש שמץ של מושג איך זה עובד?

Alkhimey

New member
הייתי בטוח שיש בקערה פולימר סופח מים כולשהו

אבל אז כשרואים איך ה"קרח" עולה לתוך הפיה של הבקבוק הבנתי שזה לא אמיתי. כנראה מדובר בעריכה, שים לב שלא מדובר בקרח אלה בברד, זאת מפני שקל לעצב אותו.

אורקה3

New member
זהו שזו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בזה

וגם אני חשבתי שאולי יש משהו בקערה אבל רואים שזה קורה גם למים שבתוך הבקבוק, אני די בטוח שזה לא ערוך אלא שיש שם איזושהי תגובה כימית או אולי אלה בכלל לא מים

אחמס1

New member
אפשרי במסגרת supercooling, אבל זה כנראה לא מה

שרואים בוידאו. אני מאמין שזו גם תגובה כימית כלשהי, אם זה לא עריכה אז זה באמת מאוד מעניין.

LikeHe11

New member
יכול להיות שזה super-cooling

זה מצב שבו המים נמצאים בטמפרטורה מתחת לאפס, אך לא יכולים לקפוא עקב סימטריה או משהו בסגנון שמונע הווצרות של גרעין קפוא ראשוני שיכול להתפתח. כאשר שופכים את המים נוצרת הפרעה חזקה בקצה ולכן המים קופאים שם, ונוצר שם גרעין קפוא שיכול להתפתח. כאשר מצמידים את הבקבוק לקרח כל המים קופאים, שוב, כתוצאה מהמגע עם הקרח. אני לא זוכר בדיוק את ההסבר התרמודינמי לתופעה אבל אם אתה רוצה לקרוא עוד תמיד יש את ויקיפדיה

pelegs

New member
וזה גם לא כזה נדיר בתנאים ביתיים

פעם במעונות הוצאתי בקבוק מים שהכנסתי למקפיא כנראה ממש לפני שהספיקו להתפתח שם גבישי קרח, וההתנהגות היתה דומה מאד למה שיש בווידאו.

אמיתי בהחלט

לט שיש לי מושג למה, אבל פעם כשהלכתי לפיצה האט ונתנו לנו מים ממש קרים, כל פעם שהמים נגעו בכוס או בקרח שנוצר הם הפכו לקרח. עד שהתחמם

למעלה