מים שקטים חודרים עמוק", מה המשמעות?

Tornable

New member
מים שקטים חודרים עמוק", מה המשמעות?

טוב, אני לא יודע אם זה המקום לשאול אבל פשוט לא מצאתי מקום אחר לשאול אז יש לי רק שאלה קטנה שפשוט לא מצאתי לה תשובה: מישהו יודע מה המשמעות של האימרה "מים שקטים חודרים עמוק"?, הכוונה למים עצמם או שיש משמעות אחרת, בבקשה תעזרו לי.. תודה מראש

bhnadav

New member
תשובה לא מקצועית שלי ../images/Emo26.gif

"מים שקטים חודרים עמוק" אומר שגם אדם שנראה שקט מבחוץ, שקט - נגיד, בתוך תוכו הוא יכול לעשות דברים שלא מתאימים לאופי השקט שמצטייר ממנו.. זה לא מקצועי אבל זה מה שאני יודע... זה ידע כללי. אם זה נכון או לא - אחרי יגידו

Eldad S

New member
נדב, תשובתך נשמעת לי

דווקא די מקצועית
גם לי נראה שלכך הכוונה. ייתכן גם שיש קשר לביטוי הלטיני Gutta cavat lapidem, "טיפה נוקבת אבן". כלומר, גם טיפות, אם הן עקביות, שוחקות את האבן. גם אם מישהו נראה שקט מבחוץ, ולכאורה לא משפיע, ייתכן שיתברר שהשפעתו רבה.

lmatan1

New member
שלום מים רבים לא יכבו את האהבה.

המשפט מים שקטים חודרים עמוק הוא משפט עמוק ממש כמו המים שרוחשים וגועשים בקרקעית האדמה ואם ננסה להשליך את הידיעה בזו על יצור אנושי זה להבין שמתחת לחזות השקטה שאנחנו רואים מבחוץ מתרחשים המון כל הזמן התרחשויות פנימיות שאנחנו לא רואים אותם.אחת הדרכים להבין את המשפט העמוק הזה היא לעבור סדנת ויאפסנה 10 ימים של מדיטציה ישיבה שך שעות רבות בלי לזוז ובלי לדבר עד שמגיעים ליכולת ראיה איך הגוף שלנו משתנה מרגע לרגע וכל הזמן. יכולת שאי אפשר לזהות ביום יום השגרתי. אני מקוה שהוספתי עוד קצת לענין ההתרחשות שמתחת לחזות השקטה.

bhnadav

New member
../images/Emo45.gif

האמת היא שנתקלתי בו בראשונה כשידידה שלי החליטה לומר את זה עליי
...
בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה בניהול הפורום, ומקווה שתביא אותו להיות פורום משגשג, מהנה ופורה.
נדב

Ultra Spidey

New member
למיטב זכרוני

הכוונה לאדמה, שדווקא המים, שהם הכי "רגועים" ושקטים, חודרים אליה יותר עמוק מכל דבר אחר.

ספרא

New member
בשבח המתינות!

מה יותר פשוט מלהציץ במילון אבן-שושן הותיק והטוב?! (בערך "מים" - אצלי זה עדיין בכרך המילואים משנת 1983; כיום כבר אולי בערך המקורי.) [מלועזית, פתגם בשבח המתינות] בְּשוּבָה וָנַחַת (כלומר, בשקט) ניתן להגיע להישגים גדולים ביותר.

למעלה