מים

אך ורק מינראליים

יש לי מתקן מי עדן ומחוץ לבית אני שותה גם סאן בנדטו או נביעות ולא של אף חברה אחרת. אם מיצים - אז רק סיידר ובמוגזים הסינטטיים אני לא נוגעת. האמת שזה לא קשור למחלה בהכרח. זה הטעם שלי עוד מלפני כן.

לא אוהבת את הטעם

ןבנוסף שמעתי שהם חורגים מכמויות השאיבה המותרות להם ממעיין עין גדי ובכך פוגעים בשמורה.

Avraham F

New member
מים לשתייה

לכנרת היפה, לחולי כליות מומלץ לשתות מים מינרלים או מורתחים. למטופלי דיאליזה לא מומלץ לשתות בכלל ואם כבר כן שותים, אז לא מי ברז. (רצוי מי קרח). למושתלים (כמוני), כל מי שתייה (מי ברז - תלוי מה מקורם, מים מסוננים (בריטה), מים מותפלים, מים מינרלים וכו'). אין שום יתרון למים מינרלים על מי ברז מורתחים. שעברו כלורינציה ו/או פלורינציה,זו רק שאלה של טעם, נוחיות ועלות. הגוף זקוק למינרלים הטבעיים המצויים במים לא יותר ולא פחות.

Avraham F

New member
בששון ובשמחה

שמחת יצרני המים המינרלים. תהליך הביקבוק, נעשה לאחר שאיבה מהמעיין "הטבעי". בתהליך מוסיפים מינרלים חסרים. אף מעיין אינו מושלם. כל המאמר, לצערי הגב' שרית, הוא "מטעם" כפרסום מסחרי, המצטט רק חלק (החלק הלוונטי למפרסם), מדו"חות מכון התקנים. כתבת "כלבוטק" בזמנו, נתנה תמונה אחרת לגמרי.

שרית(^_^)

New member
זה די ברור

ובכל זאת תודה על הארת העיניים של אלה שלא הבינו שזו כתבה מגמתית בחלקה. עם זאת, קיימים בה גם פרטים חשובים ומעניינים, גם אם הם לא מציגים את התמונה בשלמותה.

Avraham F

New member
כינרת שלי יפה

בסופו של דבר יתברר שהכי טוב זה לשתות יין כמו שנאמר: "יין ישמח לבב אנוש" (תהילים פרק ק"ד פסוק ט"ו). וברצינות, אדם (מלבד מטופל דיאליזה) צריך לשתות הרבה מים. 2 ליטר (8 כוסות) בערך ביום רגיל וביום חם אפילו 3 ליטר ויותר. הכי טוב זה לשתות מים, לכן יש תחרות בין יצרני המים המינרלים, שבעיקרון זה רק עניין של טעם (שאין מתווכחים עליו) ללקוח ומחיר ליצרן. על בריאות המים ... עוד ישפכו הרבה דיו. יותר חשובה מן המים היא האהבה. שנאמר: "מים רבים לא וכלו לכבות את האהבה ונהרות לא ישטפוה" (שיר השירים פרק ח' פסוק ז')

Avraham F

New member
הרתחת מים לשתיה

מחטאת את המים מחיידקים וממזהמים. הרתחה אינה מחוייבת משום הכלורינציה, אך היא מומלצת בישובים החשופים למאגרי מים מזוהמים בחיידקים.

למעלה