מים

d a p h n a

New member
את מתכוונת למים מינראליים?

כי מין הסתם מי ברז שותים פשוט מה שיש, או מקסימום מעבירים אותם בפילטר. לגבי מים מינראליים עד כמה שידוע לי הדבר החשוב ביותר הוא לבדוק את כמות הנתרן (סודיום) במים. על כל סוגי המים המינראליים כתוב שהם "דלי נתרן", אבל בפועל בחלקם יש הרבה יותר נתרן מאשר באחרים, ונתרן הוא מלח ואם שותים הרבה מאוד מים עם יחסית הרבה נתרן, זה יכול לגרום להשפיע. אני מכירה אנשים שסבלו מכאבי ראש תדירים, ואז בדקו את תכולת הנתרן במים שלהם ועברו למים עם הרבה פחות נתרן - ופתאום כאבי הראש הפסיקו.

Tender Thunder

New member
את יודעת אולי..? או מישהו אחר-

לגבי כמות הנתרן ב"תמי 4"? יש לנו מכשיר בבית (לא עם מיכל שאנחנו מצרפים).
[מה הכמות \ אם היא נחשבת לדלה בנתרן יחסית \ בכלל, אם המים האלה מומלצים. מעניין אותי כמישהי ששותה כ3 ליטרים מים ביום ויכולה להגיע ל6 כמו כלום...]

Tender Thunder

New member
אין לי מושג חח ../images/Emo122.gif

בהנחה שכן, מה זה אומר עליהם מבחינת הנתרן? תודה

d a p h n a

New member
אין לי מושג מה תכולת הנתרן

של מי ברז בארץ, אני משערת שזה משתנה ממקום למקום (לא כל הערים בארץ מקבלות מים מהמוביל וגם חלקים שונים של המוביל שונים). מה שכן, אני לא חושבת שיש סיבה מיוחדת שאלה יהיו מים עתירי נתרן, מאחר ועד כמה שידוע לי הסיבה לבעיה עם נתרן במים מינראליים היא בדיוק בגלל החלק של ה"מינראליים", כלומר המים האלה מכילים כל מיני מינרלים ובהם גם נתרן. לגבי התמי-4, אם אין לכם שום מקור מים חיצוני (בקבוק, מיכל וכו'), אז כנראה שאלה מי ברז שעוברים סינון. אין כל כך אופציה אחרת.

נתרן במי ברז

מי הברז עשירים מאד בנתרן ( בממוצע 200-400 מ"ג לליטר) כמובן תלוי איפה אתם גרים . בגלל שהמסננים לא מסננים את הנתרן אפשר לבדוק עם משרד הבריאות באיזור שלכם לגבי כמות הנתרן. לגבי המים המינרלים - הם באמת דלים בנתרן - אבל ההבדלים ביניהם מבחינת הנתרן זניחים (כמובן שביחס לתזונה שלנו בכלל לא משפיע)

למעלה