מים

Liron Samuels

New member
מים

יש אנשים שמספקים לנחשים שלהם מים כל הזמן ויש כאלה שנותנים לנחשים מים פעם בכל כמה זמן. מעניין אותי מה אתם עושים? אני נותן לכל הנחשים שלי קערת מים שנשארת בכלוב כל הזמן, חוץ מנחש אחד שאני נותן לו מים פעם כל כמה ימים. הסיבה שהוא לא מקבל מים כל הזמן היא שכשאני מכניס את קערת המים אחרי שניקיתי את הכלוב הנחש ישתה ממש המון זמן ואז יזחל בטרריום ועושה משהו שדומה להתעטשות. כשהוא מתעטש הוא פולט המון מים ורוק ומרטיב את כל הטרריום (ואני לא ממש חושב שזה טוב לו...). מה שאני עושה זה כל כמה ימים אני מכניס לו קערת מים ואחרי שהוא שתה כמות שאני חושב מספיקה לו אני מוציא את הקערה.

gaichuk

New member
מים...

אני משאיר את כלי המים בטרריומים. לא שאין מקרים שהנחשים מצליחים להפוך את הכלי ולהרטיב את תחתית הטרריום,אבל זה די נדיר . הבעייתי מכולם הוא המילק.'קמבלי' באורך 60 ס"מ שמת על מים. רוב הזמן הוא רובץ במים כמו איזו אנקונדה,במיוחד אחרי האוכל. בהתחלה הוא היה נכנס כולו למים והם היו נשפכים,אבל היום מצאתי את הכמות האידיאלית שיהנה אבל לא ישפוך אותם. צריך רק להקפיד שהמים בכלי נקיים כי יש לנחשים את הנטיה המעצבנת לחרבן בתוך המים לפעמים.(או ישר אחרי שאתה מנקה ומחליף מצע...אבל זה סיפור אחר...)

k a t h y

New member
או...

שניה לפני שאתה יוצא מהבית ושם נעליים הם נזכרים לחרבן ולעכב אותך כי אתה לא רוצה להשאיר את זה ככה.

Liron Samuels

New member
גיא

אני מניח שהמילק שלך הוא פואבלן? הנחש שדיברתי עליו (שאני לא נותן לו מים כל הזמן) הוא פואבלן. הוא גם הופך די הרבה את קערת המים... בניגוד אלייך, אני דווקא מעדיף כשהנחשים מחרבנים בתוך קערות המים - זה הרבה יותר קל לנקות... :) בקשר להרגל שלהם ללכלך את המצע ישר אחרי שמנקים - אני מכיר את זה טוב מאוד לצערי... אין פעם אחת שאני מנקה כלובים ושכולם נשארים נקיים ליותר מחצי שעה...

gaichuk

New member
קמבלי=פואבלן. אכן...

נחש עם 'אובססיה' למים. ציינתי בעבר שאני לא ממש 'מת' על קינגים למיניהם,אבל לזה,אני חייב להודות,יש 'קסם אישי'. אופן הטריפה,הצבעים,צורתו הגלילית והפחדנות המזויפת שלו יוצרים אפקט שקשה לעמוד בפניו... לגבי התסכול מהנחשים,אפשר לכתוב ספר שלם...

naja

New member
אצלי תמיד יש מים.

לאלו שיש נטיה לשפוך אני שם כלי גדול וכבד יותר. צריך לזכור גם שחשוב להחליף את המים כל כמה ימים כי נחשים אוהבים לשתות מים טריים.

אני משתדל לספק מים כל הזמן אבל

לפעמים זה לא יוצא כי אני שם את הכלי מים לחיטוי ולפעמים לוקח לי זמן להוציא אותם משם. חוץ מזה שיש מינים שצריכים יותר מים מאחרים וגם אצלם המים חשובים בכדי להעלות ולו במעט את הלחות בטרריום. יונתן.

carnivores

New member
מים מים מים מים

הפתרון לגבי milk פואבלו (שאני משתמש בו ולמען האמת הוא שידידתי למדתני) הוא לשים קערה גדולה של כלב אשר חלולה מלמטה. כך, קערה מספיק גדולה על מנת להכיל מים אשר בהם הנחש ירבוץ ובנוסף יש לו מספיק מקום לדור מתחת לקערה. המקום מתחת לקערה גדול עד כדי כך שהוא מספיק גם לו וגם לבת זוגו (שניהם נחשים בוגרים ארוכים וגדולים בני כ4-5 שנים הגרים יחדיו). אל דאגה הנחש לא הופך את הקערה על פיה. מבחינת הניקיון אין ברירה אלא לנקות לאוו דווקא בגלל הרטיבות אלא יותר בגלל הצואה (היא גדולה רבה ומצחינה בגיל זה). לדעתי, אין קיצורי דרך ולא ניתן לדעת מתי הנחש צמא (העניין הוא סובייקטיבי ותלוי ברצון שלו ברגע נתון. אי אפשר לנחש מתי הנחש צמא!!!!! אלא אם כן מישהו אילף אותו "להראות שהוא צמא"). יכול להיות שלהוציא לו את קערת המים זה פתרון אבל הפתרון הוא למגדל ולא לנחש. הנחש אומנם ישרוד ללא מים לאורך זמן אבל אני לא בטוח שהוא "מבסוט" מהפתרון.....

Liron Samuels

New member
carnivores

אני עושה כבר המון זמן את מה שרשמת פה עם הסינלואה שלי. נכון, אי אפשר לדעת מתי הנחש צמא, אבל בניגוד למה שכתבת, אני לא מוציא את הקערה שלו כפיתרון לי. יש לי נחשים אחרים שאני נותן להם מים כל הזמן למרות שהם מצליחים להפוך את הקערות מדי פעם... הבעיה היא שהוא שותה המון מים ואז 'מתעטש' המון ומוציא הרבה מים, לא שהוא עושה צרכים בקערה או הופך אותה... לא ביקשתי 'קיצורי דרך'.

carnivores

New member
הצדק איתך

הצדק אכן איתך. יש אתר מצויין לking snake http://www.kingsnake.com דף באתר הדן בטיפול בסיסי (יש כמה כאלו באתר) http://www.kingsnake.com/alterna/king.html ניסיתי למצוא מידע באתר אבל מפאת הזמן הקצר שלי לא העלתי דבר בחכתי. בכל אופן יש באתר פורומים של milk והמון דפי מידע. בדוק זאת

למעלה