מימה קיר 12

בחבח

New member
מימה קיר 12

מי אני ומה שמי ? 1. כתב תחת שם העט "האריסון דנמרק" 2. כתב תחת שם העט "פול פרנץ'" 3. כתב תחת שם העט "ריצ'רד באקמן" 4. כתב תחת שם העט "סבא של יריב" 5. כתב תחת שם העט "אמיל אז'אר" 6. כתב תחת שם העט "פיטר קולינסון" 7. כתב תחת שם העט "אטיקוס" 8. כתב תחת שם העט "דדלוס" 9. כתב תחת שם העט "ג'ים אווזלי" 10. ובחורה לסיום - "אליס בל" לא צריך להתאבד או להשתמש בגוגל. יודעים - יודעים. לא יודעים - תמציאו.

KT13

New member
מי מחפש בגוגל, מי?

אם הייתי מחפשת הייתי יודעת את כולם, מן הסתם. מצטערת שאני כותבת רק מה שאני באמת יודעת. אין לי כוח להמציא. 4. סבא של יריב = בן גוריון. יריב הוא נכדו, כיום יועץ התקשורת יריב בן אליעזר. 5. אמיל אז'אר = רומן גארי 10.אליס בל = אני חושבת שזאת אחת מהאחיות ברונטה, אני לא בדיוק זוכרת אם שארלוט, אמילי או אן. אני חושבת שאמילי, זאת שכתבה את "אנקת גבהים".

קצר ולעניין

1. כתב תחת שם העט "האריסון דנמרק" פורד שוודיה 2. כתב תחת שם העט "פול פרנץ'" פרנק דויטצ' 3. כתב תחת שם העט "ריצ'רד באקמן" פול רייזר 4. כתב תחת שם העט "סבא של יריב" טוב, זה אני באמת יודע. בנגו-ריון-בלע-סבון 5. כתב תחת שם העט "אמיל אז'אר" טוב, גם זה אני יודע. רומן גארי, שכל החיים כבר מאחוריו 6. כתב תחת שם העט "פיטר קולינסון" פיטר? מקודם היה גם פול. רק חסרה מרי. אני יודע. מרי סטיוארט, מלכת הסקוטים. 7. כתב תחת שם העט "אטיקוס" לזה אני לא מוכן להתייחס. מזהפו? 8. כתב תחת שם העט "דדלוס" איקרוס? 9. כתב תחת שם העט "ג'ים אווזלי" נו, זה ברור. יהודה אווזי. 10. ובחורה לסיום - "אליס בל" וואלה. לויודע. הוא דה פאק איז אליס?

פלונית3

New member
המדור לחיפוש קרובים

1 האריסון דנמרק - נדמה לי שזה שם בדוי של אחד מסופרי המד"ב. לא זוכרת איזה. לא אוהבת מד"ב. 2. פול פרנץ - טוב, הוא וזה משאלה 3.(ריצ'רד באקמן) ביחד מהווים את פול באקמן מהסדרה הזו על הזוג הנשוי. אז פעם הוא חתם בשאלה 2 ופעם ב-3. (בסוף זה עוד יהיה נכון...) 4. סבא של יריב - אני הייתי מתביישת אם סבא שלי לא היה מסתרק ועוד עומד על הראש. 5. מעניין שהספרים של רומן גארי תחת שם העט: אמיל אז'אר - טובים לאין שיעור מהספרים האחרונים של גארי. מילא שמתביישים לפרסם ספרים ממוסחרים תחת השם שלך - אבל ספרים משובחים? משונה בעיני כל הקטע הזה. 6. פיטר קולינסון - זה שמו של ממציא הדרינק היחידי שאני יודעת להזמין: ג'יין קולינס 7. אטיקוס היחידי שאני מכירה הוא האבא המקסים בספר : "אל תיגע בזמיר" של הרפר לי. כששאלו אותה פעם, מדוע לא כתבה עוד ספרים ענתה: "כל מה שרציתי לספר- סיפרתי בספר הזה". יש כמה סופרים שמתעקשים... 8. דדלוס - זה רק חצי מהפסיאודונים של האחים רייט. אחד חתם דדלום והשני איקרוס 9. ג'ים אווזלי - נו, זה פשוט. שמו הבדוי של חיים קאצ'קע. 10. אליס בל -זו אליס היפה שכוללם מכירים אותה אז אין טעם להבהיר. להבדיל מזו המכוערת של המלפפונים שאפחד לא שמע עליה.

ומי היה הבלונדיני עם הנעל השחורה?

1. ג'ורג' האריסון, שברגע של מוזה בגני טיבולי הביא סמארק על הפסל של ביסמארק. 2. משה רבינוביץ. ההונגרי היחידי בטירונות גולני 1988. השם בא לו לראש באמצע ה-"פול פרנץ, פול אמרתי לך!" שהרעים עליו המ"כ שזוף המבטא בתרגיל הפזצטא. 3. אותו מ"כ בעת הרהורי אהבהבים לשרית, הבת ימית הגזעית. (באמצע משחק פקמן). 4. אמרו את זה קודם, לפני, זה לא משנה. 5. ואני הייתי בטוח שעפיפונים זה של אחד הבנאים, לא? 6. היה פעם מגן ימני בשם הזה, שיחק בקבוצת הכסחנים הגדולה של לידס יונייטד בשנות השבעים. זה הוא? 7. כוס אמק, לא יודע נו. 8. אוף. 10. אלכסנדר גראהם כמובן, לפני שעיברת את שמו בהוראת סבא של ההוא ממספר 4.

נינטייב

New member
בלגי, לא תאמין

אני יודעת מי זה בלונדיני. אני חושבת שרק אני ואתה ראינו. ונהנינו. תודה. זה היה פייר רישאר, שלרגע אחד ירש את לואי דה-פינס כקומדיאנט החם של צרפת. אגב, לאן נעלמה המסורת הסלפסטיקאית של צרפת?

קפת

New member
שוב וידוי

גמני ראיתי את זה. אני חושבת שהיה לי אפילו פוסטר שלו, שקיבלתי בירושה מאחי, שהיה מנוי הל להיטון. אלוהים אדירים, כמה שכולנו פתאטיים. שלום נעל. כבר התכוונתי לשלוח אחריך משלחת חיפוש. טוב שבאת.

יס באך

New member
אפילו אני מכיר את

הבלונדיני עם הנעל השחורה וזה באמת פאתטי, כי אני צופה רק בסרטי זבל מאסיה עם קארטה ומכות רצח ועלילת בדיחה.

בחבח

New member
האמת שהכנתי אחד לכל סגנון

כך שכל אחד לפי אהבותיו היה מזהה את זה שלו. עד עכשיו בן-גוריון (מאמרים פוליטים), רומן גארי (ספרות צרפתית חברתית בעיקר), סטיבן קינג (ספרות אימים בעיקר) ואמילי ברונטה (סיפרות מופת בריטית) שנחשפו. זה אומר שחסר לנו עדיין חובבי מד"ב קלאסי, פנטזיה, בלשים, מרגלים, קומיקס וספרות היסטורית (כמובן) שלא היו עירניים מספיק. אלה כמובן הז'אנרים שבהם זכו הסופרים לתהילה במקור לפני שהם הלכו לנסות את ידם בדברים אחרים תחת שמות אחרים. ובכוונה בחרתי את המובילים בתחומם בז'אנרים האלה. שלא תגידו שלא רמזתי.

בחבח

New member
דרך אגב, לא שמישהו טרח אבל

1. האריסון דנמרק הוא רוג'ר זלזני 2. פול פרנץ' הוא אייזק אסימוב 3. ריצ'רד בקמן הוא סטיבן קינג 4. סבא של יריב הוא דוד בן-גוריון 5. אמיל אז'אר הוא רומן גארי 6. פיטר קולינסון הוא דשיאל האמט 7. אטיקוס הוא איאן פלמינג 8. דדלוס הוא אומברטו אקו 9. ג'ים אוזלי (owsley) הוא כריסוטפר פריסט 10. אליס בל היא אמילי ברונטה.

למעלה