מימון בעלי קרקע בעסקת קומבינציה

מימון בעלי קרקע בעסקת קומבינציה

בעלי קרקע בעסקת קומבינציה עם יזם צריכים לשלם מס שבח על הקרקע, מע"מ שירותי בניה, היטל השבחה וכו'.

מישהו שמבין יכול להסביר איך זה עובד? ממה שאני מבין ברמה הכי פשוטה הבנק של היזם פותח קו אשראי לבעלי הקרקע, מזרים כסף כשצריך, ובסוף הבניה אפשר למכור את הדירות ולהחזיר את החוב, או להפוך את החוב למשכנתא על הדירה.

הנקודה היא שהאשראי צריך להגיע מאוד מוקדם: מס שבח, למשל, מוטל כבר עם חתימת החוזה, והיטל השבחה עם העליה על הקרקע. בהנחה שעוברות שנתיים מהחתימה עד העליה, ארבע שנים בניה ועוד שנה למכור דירות, הרי שמדובר על שבע שנים של ריבית דריבית. האם זה נכון? ואם אני רוצה לעשות לעצמי תחשיב, איזו ריבית שנתית לקחת? האם הריבית שבמשך הבניה שונה מהריבית מהרגע שהדירה בנויה ועד שמוכרים אותה?

זה תהליך שאני מרגיש שאין לי בו שליטה, כי היזם מביא את הבנק. יש בכלל בעלי מקצוע שמייעצים בסיטואציה הזו?

aeonf

New member
אפשר לבצע עסקת קומבינציה נטו

כלומר שהיזם ישא בכל העלויות הנ"ל, תמורת פחות אחוזים לבעל הקרקע כמובן.
&nbsp

לאבאשלרועי - התייחסות.

קודם כל אתחיל ואומר ש...אם אתה דואג לרועי אז כדאי שלא תכנס למשהו שאינך מכיר על כל צדדיו ומשמעויותיו, שלב ראשון - האם יש לך עו"ד שאתה סומך עליו ויכול ללוות אותך בכל התהליך ?

התייחסות כוללת לשאלותיך בנדון :
1. תשלומי מיסים והיטלים - הכל ירשם בהסכם הקומבינציה, מי אחראי על מה וכמה.

2. אני מצרף הסכם קומבינציה , כדאי שתקרא ותבין את מורכבות התהליך, ההכנה, הביצוע, חלוקת האחריות, מה מקבל כל אחד/חלוקת הדירות, מה הערבויות והבטחונות שמקבל בעל הקרקע מהיזם, מי אחראי על מה, מה מפרט הדירות...ועוד

3. הרעיון הכללי בהסכם קומבינציה הוא שהיזם מקבל זכות קניינית באחוז מסויים מהקרקע ותמורתו מספק שירותי בניה עד מפתח, ולכן...חשוב ניסוח החוזה, ויהיה ברור לצדדים שליזם יש זמן קצוב לקדם את אישור זכויות הבניה והתכנון, הוא שאחראי להסדיר את כל נושאי התשלום לרשויות בקיזוז זכויות מובנה בחוזה בין הצדדים.

4. על מנת לשמר את כוחו של בעל הקרקע מול יזם, החוזה יוגבל בזמן והערכתו תחייב אישור בכתב של בעל הקרקע, אי עמידה במכלול הנושאים ולוחות הזמנים יביא לביטול החוזה ופיצוי בעל הקרקע בכ- 10 אחוז או יותר משווי העסקה כולה.[הכסף יעמוד כבטחון בחשבון נאמנות של עוה"ד מטעם בעל הקרקע ויפרע עם ביטול ההסכם עקב הפרתו]

5. לכן...בכל נושאי המיסוי, ההיטלים, עלויות התכנון, עלויות הבניה, החומרים יבוצעו על ידי היזם ובאחריותו תוך בקרה ופיקוח של עו"ד מטעמו של בעל הקרקע שיוודא שהיזם עומד בתנאי ההסכם ובלו"ז.

ראה 2 חוזים כדוגמה -

בהצלחה.

=============================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

למעלה