מימון דירה שנייה - משפרי דיור

gabimaor

New member
מימון דירה שנייה - משפרי דיור

אז ככה, יש לנו דירה בבעלותינו ששווה כ 1.9 מיליון (לפחות, סביר שניתן גם לקבל כ 50 אלף יותר) עם משכנתא של כ 415 אלף.
אנחנו רוצים לרכוש דירה מקבלן לצורך שיפור דיור (מועד איכלוס עוד 3 שנים).
מחיר הדירה הרצויה כ 2.3 מיליון, כאשר הקבלן מעמיד לנו אפשרות לקבלת הלוואת קבלן על סך 1 מיליון בתשלום מדד המחירים לצרכן (הוא משלם את הריבית).
אנחנו צריכים לשלם בעת חתימת החוזה 500 אלף, לאחר מכן את הלוואת הקבלן והיתרה בשני תשלומים (צמוד מדד תשומות הבנייה) כ 10 חודשים לפני האיכלוס ובמועד האיכלוס.
יש לנו סכום קטן של כ 100 אלף בצד, הכנסה נטו כ 17 אלף.

חשבתי על לקיחת משכנתא כעת על סכום של כ 850 אלף, לפדות איתה את המשכנתה הנוכחית ולשלם ביתרה את התשלום הראשוני לקבלן.
האם הדבר אפשרי או שמא לקיחת משכנתה יכולה להיות רק כנגד הבית החדש שנרכוש?
אני מניח שכדאי להשתמש בהלוואת הקבלן כי בהנחה של מדד בשנים הקרובות של כ 2 אחוז לא אצליח לקבל הלוואה טובה מזו. האם אני צודק?
טיפים או רעיונות יתקבלו בשמחה.תודה

alondr

New member
כמה שאלות?

באיזה שלב נמצא הבניין החדש שבו אתם הדירה? האם אתם רוכשים על הנייר?
כדי לקבל משכנתא על הדירה החדשה תצטרכו קודם הן עצמי מינימלי וחוזה חתום עם הקבלן וכן שהקבלן יש כבר היתר בניה והתחיל כבר לבצע עבודות כמו חפירות יסודות וכו׳ בלי זה לא תקבלו שקל מהבנק כך שבכל מקרה לא תוכלו לקבל משכנתא על הדירה החדשה ולכסות את הישנה ... מה שכן תוכלו לעשות זה להגדיל את המשכנתא הקיימת שלכם עד ל59% משווי הדירה כלומר עוד 500-550 אש״ח ועם זה לתת מקדמה לקבלן על הדירה החדשה ..
מה שכן נשמע לי מוזר שצריך לשלם25% מהמחיר במועד החתימה... בדרך כלל מקובל לתת במועד החתימה מקסימום 10% והשאר תוכנית תשלומים לפי ההתקדמות גם על סכום זה חובה לתת ערבות בנקאית מלאה מצד הקבלן... ואם אין לו בנק מלווה לפרויקט שמגבה אותו אז משהו פה מסריח . אם אין היתר בכלל לא נותנים כלום אלא מפקידים בנאמנות אצל עו״ד ומשם מתקדמים. עצה שלי תתחילו בזה שלקחו עורך דין מטעמכם שיעבור על החוזה של הקבלן לפי החתימה ויעזור לכם להוציא חוזה מתוקן שמגן גם עליכם ...

בנוסף יש לקחת בחשבון את תמהיל המשכנתא המבוקשת שכן משכנתא של 950k מצריכה החזר חודשי גבוה מאוד ביחס להכנסה שלכם וצריך לקחת כנראה חלק מהסכום כהלוואת בלון עד שתמכרו את הדירה שלכם ותתחילו לקבל כספים מהקונים

gabimaor

New member
תודה - תשובות/הבהרות

יש היתר והבניה החלה (יצקו יסודות). יש בנק מלווה וכמובן שהכל יעבור דרך ערבות בנקאית.
1.האם הדירה הנוכחית לא תיחשב כהון עצמי התחלתי עבור הדירה החדשה? (בניכוי המשכנתא עליה כמובן)
2. בהנחה שכן, האם בכלל מה שתיארתי אפשרי, כלומר לקיחת משכנתה על הדירה החדשה ולהשתמש בחלק מהסכום הזה כדי להסיר את המשכנתה הישנה?
3. ההנחה היא שגם אם נקח משכנתה גבוהה, לדוגמה 900K נוכל להחזיר חלק ממנה בסוף התהליך (כ 150 אלף) כי הדירה שלנו תהיה שווה יותר בעוד שנתיים (הערכה סבירה היא כ 2.1 מיליון). במקרה כזה עשיתי סימלוץ של 600K קלצ ל 20 שנה ב 4 אחוז (ריאלי?) ו300K בפריים ל 30 שנה וקיבלתי החזר סביר, גבוה ב 500 שח לחודש ממה שאנחנו משלמים היום.
אם פיספסתי משהו אשמח לשמוע ושוב, כל הערה או טיפ יתקבל בברכה.
תודה על ההיענות

למעלה