מימון הלימודים לתואר שני בארה"ב

MastersEng

New member
מימון הלימודים לתואר שני בארה"ב

שלום לכולם,

אני רוצה להתחיל תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול בארה"ב ואשמח לשמוע אם יש למישהו המלצות על דרכי לימוד.

תודה ויום טוב

ANZ1

New member
3 הערות

1. למה ? מבחינת רמת הלימוד ,לימודים בישראל הם ברמה גבוהה, שכר הלימוד מאד נמוך, ואם המטרה היא הגירה, הגירה דרך לימודים לא מתאימה לארצות הברית, אין מסלול הגירה דרך לימודים, יכול להיות שתמצא מעסיק שירצה לבקש עבורך ויזה, אבל אם אתה מתעניין בהגירה, תשקול להחליף יעד לקנדה / אוסטרליה או מדינה אחרת.
אם המטרה היא הגירה,
2. איך ? תואר שני יעלה לך הרבה כסף, שכר לימוד ומחיה, אתה צריך להביא מהבית, חסכונות, מההורים או מהלוואות, תברר מדובר סך הכל על עשרות אלפים או מאה אלף דולר.
2. אם תרשם לדוקטורט ישיר במקום תואר שני, העלויות יהיו שונות לגמרי, גם תקבל מלגה וגם פטור משכר לימוד.

Philip Jr

New member
התגובה שלך בסעיף 1 פשוט לא נכונה

במיוחד לאור תחום הלימוד המדובר, ובמיוחד אם הבחור ילך לכיוון של tech או consulting. לא רק שמעסיקים מוציאים ויזות, הם עושים ספונסורשיפ לגרין-קארד, והנה לך מסלול הגירה.
&nbsp
ולפני שתתחיל לדבר על ציפורים בניו-זילנד וצ׳ופסטיקס בסין, לא מדובר על מיעוט קטן של מקרים. בעשור האחרון חברות טכנולוגיה עשו ספונסורשיפ לקרוב לשבע-מאות אלף גרין קארדים.
&nbsp
בהחלט מסכים עם הנקודה האחרונה, גם כך זה המסלול המקובל בארה״ב בתחומי ההנדסה (למעשה רוב התחומים).

barakint

New member
הטוב, הרע והמכוער

הטוב : שוק העבודה למהנדסים ב2016
הרע : חוסר הודאות מה יהיה בעתיד
המכוער : שוק העבודה כל כמה שנים ,כמו שהיה ב2000, 2008

אף אחד לא יודע מה יקרה כשהוא יסיים את הלימודים שלו, וכמו שהיום מגייסים את כולם ברגע אחד זה יכול להתהפך ,ולא יגייסו אף אחד, מסלול הגירה לא תלוי במעסיק או בתנאי אחר, בארצות הברית הוא צריך גם לסיים את הלימודים גם למצוא מעסיק וגם שתהיה מכסה פנויה וגם שיזכה בהגרלה, בקיצור זה לא בטוח.

Philip Jr

New member
ואיך כל זה קשור לתגובה שלי?

למי שלומד בארה״ב, ובמיוחד תואר מתקדם (*ובמיוחד* דוקטורט) בהנדסה יש סיכוי טוב למדי למצוא משרה, ולהגר (אם ירצה). האם זה מובטח? לא. האם ניתן לדעת איך יראה שוק העבודה? לא.. אבל לא טענתי זאת. מה שטענתי זה שאפשר להפוך לתושב קבע / אזרח לאחר לימודים בארה״ב, זו פשוט עובדה.
&nbsp
אגב, שום מכסה ושום הגרלה, אתה מדבר על מסלול אחר.

הפרבולה

New member
לא כדאי ללמוד בארה"ב, בחלק מהמקפוסים יש אווירה עווינת

לישראלים וליהודים.
http://www.maariv.co.il/news/politics/Article-561210
&nbsp
הפעילות האנטי־ישראלית בקמפוסים בארה"ב ובאירופה הולכת ומתגברת, ויותר סטודנטים מצטרפים אליה והולכים שולל אחר השקרים וחצאי האמיתות. דיווח ממקור ראשון מפעילות ה־BDS באוניברסיטת קולומביה

3rd CYR

New member
בסדר

זה לא קשור לנושא, זה לא מדויק, וזה כבר נדון לעומק ולרוחב בדיון משל עצמו.

Gidi Shemer

New member
בתור מנהלת, יש לך אפשרות לסמן מישהו בירוק או סגול?

אדום זה לאנשים שאפשר לסמוך על המילה שלהם. כחול זה למנהלות.
אולי אפשר לתייג בצבע אחר אנשים מסויימים כדי שהקוראים החדשים יידעו שמדובר במישהו שמה שהוא אומר הוא לא רלבנטי ומגוחך בפני עצמו?

הפרבולה

New member
אבל זה לא אני אומר, אלה זו ידיעה חדשה מהתקשורת

שהבאתי, שאתה כמובן מנסה להתכחש לה במקום להתמודד איתה, וזה די ברור שהרי זה סותר את האידואולוגיה האנטי ציונית שלך.

3rd CYR

New member
זו אזהרה.

ANZ, לכל טרול יש ENABLERS. אם לא מאכילים טרול אין שרשור.
&nbsp
לא התערבתי ונתתי לפרבולה להתבטא כל שיעלה על רוחם בשרשור בפני עצמו שהם פתחו. אני כן מביעה התנגדות נחרצת לזיהום שרשורים. כאן מגיעה האזהרה.

possum2

New member
אה, גדעון, נהיית אדום

3rd CYR

New member
זה כוחות הג'יני המוגבלים שלי

אני יודעת תזו לא כוונתך אבל זה משיג את התוצאה הרצויה בהפוך על הפוך

corrigenda

New member
כדאי ללמוד בארה״ב, בחלק מהקמפוסים יש סניפים של Jamba Juice

טיעון מחץ נגד טיעון מחץ.

למעלה