מימון חונך לילד בחינוך מיוחד

מימון חונך לילד בחינוך מיוחד

בננו בן ה-9 שמאובחן כ-ADHD עבר ועדת השמה שקבעה את זכאותו לחינוך מיוחד. לאחר שכל הטיפולים התרופתיים נכשלו הפסיכולוג שלו ממליץ על חונך בכיתה. (הוא לומד בכיתה רגילה). האם מישהו בפרורום יכול למסור לנו מידע על זכאותנו למימון החונך? תודה

זהבה נ

New member
שלום רב ארקדי 2004 וברוך הבא לפורום

עקרונית אין אפשרות למימון של חונך על ידי מערכת החינוך אלא אם התלמיד מוגדר כנכה פיזית ודרושה לו עזרה באכילה והיגיינה אישית שזה מתפקיד של סיוע צמוד וגם זאת רק לאחר שהנושא עבר ועדת סיעות ונמצא שהוא זכאי לסיוע צמוד. משרד החינוך אמור לתת חינוך וחונך לתלמיד או סיוע צמוד זה לא מחנך, על הדקות הזו קוצץ הנושא ותאמין לי שצר לי מאוד על כך כי תלמידים רבים היו משולבים יותר בחינוך הרגיל אם היוו מקבלים סיוע צמוד וזה יכול לחסוך הרבה תקציב, ארגון אלוט פנה בעבר בנושא אי קבלת סיוע צמוד בשילובתלמידים אוטיסטים בחינוך הרגיל לבגץ והמחיש את החיסכון שיכול לתת לתקציב חונך צמוד כזה ולצעיר לא נמצאו תקציבים ליישם את השילוב ואני עדיין לא רואה הרבה תלמידים משולבים עם סיוע צמוד וכנראה שכך גם במקרה שלך. במקרה זה אם יש לך אפשרויות כלכליות, אני ממליצה לך לפעול במישורים המשפטיים כמו עתירה לבגץ בנושא הסיוע/חונך, אך זאת רק אם אתה מאמין שזו הדרך היחידה לסייע לילד שלך וזה הדבר הכי טוב עבורו(למרות שלא ניסיתם מסגרת מיוחדת ולו רק בכדי לשלול התאמתה). אגב, גם לא פנית לועדת ערר בכדי לשנות את החלטת ועדת ההשמה, דבר שיכול לשלול ממך את האפשרות לפנות לבגץ במידה ואינך ממלא אחר החוק ויישום החלטת ועדת השמה זה יישום חוק חינוך מיוחד. דבר נוסף, פנה לעמותת "ביחד- הורים ובוגרים עם ADHD הפרעת קשב" ואולי תפעל בשיתוף עם העמותה. בהצלחה לכם ושוב לעדכן אותנו כאן ונשמח לסייע.

למעלה