מימון לידת בית

מימון לידת בית

בפורום השכן על לידות בית מצאתי דף בשם מימון_לידת_בית. האמת שהדף התחיל בתלונה של מישהי על כך שהמיילדות מאוד יקרות והיה איזשהו דיון בנושא ואחר כך זה עבר לדיון בנושא של - איך מימנתי את לידת הבית שלי וכו'. תוך כדי קריאת כל התגובות עלה בי רעיון שכדאי שנממש אותו כאן. בסופו של דבר, לידת בית היא יקרה מאוד ולא לכל אחת יש ממש עודף כסף להוצאה כזאת, אבל מי שזה חשוב לה תעשה מאמץ. לכן, על מנת שההוצאות על לידת בית לא יעברו את גבול הטעם הטוב, חשבתי לעשות פה שרשור על כל מה שצריך לרכוש עבור לידת בית, לא כולל מיילדת ודולה למי שרוצה כי זה פחות או יותר מחיר קבוע. אני יותר מדברת על כל מה שצריך מסביב. למי שיש לה נסיון עם לידת בית ועברה את זה כבר בוודאי יודעת מה צריך להכין, מה אפשר לקנות ביוקר, מה ניתן להשיג בזול, או בהשכרה, או יד שניה והיכן, מה היה מיותר לקנות, מה צריך ללא כל ספק וכו'. נעשה רשימה כזאת שבסופו של דבר יאסף למאמר מסכם על כל ההוצאות הכרוכות בלידת בית עם המלצות מה לקנות, מה צריך ואיפה הכי זול, הכי כדאי, הכי הכל וכך נעזור אחת לשניה לפחות במינימום הזה. אני למשל לא יודעת כלום על לידות ועל לידת בית בפרט. אין לי מושג מה צריך להכין (עדיין מחכה לספר של אילנה שהזמנתי, בטח שם כתוב הכל), אני רק יודעת שזה ים של כסף (ועוד יש הוצאות אחר כך לתינוק ואולי אפילו להנקה, אין לי מושג ירוק) ושאני לא יודעת איפה אני משיגה מה שצריך באמת בסכום הגון או יד שניה. אז מה דעתכן? רעיון טוב?

mise

New member
ובכן.

יש שרשור שסטיוויה פתחה שבו היא עושה רשימה דבירם נחוצים ללידה, ויש תוספות שונות של משתתפות הפורום. לא יודעת אם יש דרך להוזיל "סדיניות"
לגבי קניות לתינוק אחרי הלידה.. נדמה לי שגם על זה היה איפושהו שרשור. ובכן, אנחנו לא קנינו כלום. עגלה - לא השתמשנו בכלל עד גיל 5 חודשים, קיבלנו טיולון ישן מחברה (עוד כשהילדה נולדה, פשוט לא השתמשנו) ומגיל 5 חודשים הוא משמש בעיקר ככלי תחבורה להעברה מהרכב לנקודה שאליה מגיעים, או כשאני נותנת לה לטעום מוצקים. סלקל - קיבלנו משומש. בגדים - קיבלנו משומשים. בקבוקים/מוצצים/מגבונים לחים או לא יודעת מה - לא משתמשים. חיתולים - זו היתה ההשקעה. קנינו חיתולים רב-פעמים משיח טבע. היום היא כמעט בלי טיטול, פרט למקרי יציאות מהבית, שאז היא עם ח"פ, כי אין לנו עדיין כסף לקנות לה את הגודל הבא (הקודמים כבר קטנטנים עליה). לסיכום - יצא שההוצאה העיקרית שלנו היתה למיילדת. בעקרון חיכינו למתנו מהמשפוחה ללידה כדי לשלם את זה, אבל היות שעברו 4 ימים וטרם קיבלנו, לקחנו הלוואה והלכנו לשלם לה במזומן. אח"כ הגיעו המתנות

mise

New member
ורציתי להוסיף -

לגבי עריסה (פתאום נזכרתי שיש אנשים שמשתמשים בזה..
), אנחנו עושים בבית "המיטה המשפחתית", דהיינו (לאלו שלא יודעות, אני יודעת שאצל חלק מהמשתתפות יש מיטה כזו בבית), הילד ישן עם הוריו. אשתו של דוד שלי התעקשה, פשוט התעקשה להשאיל לנו עריסה מגיסתה, כי היתה בטוחה ממש שנשתמש בה, הילדה לא היתה בה שניה אחת בחיים, והיא שמשה (עד היום, שביקשו שנעביר אותה ליולדת אחרת) כמחסן לכל מיני פיצ'פקעס שבדרך. אז גם למשתמשות העריסות אין צורך לקנות. שמעתי שיד שרה משאילים ובטח אפשר למצוא גם מחברים/משפחה שכבר לא משתמשים (אין לראות במשפט זה המלצה לשימוש בעריסות).

chan007

New member
עוד המלצה

אני כרגע מתכוננת ללידת בית. הלידה יכולה להיות כל יום, כך שאין לי המלצות של הסתכלות לאחור, ולא יכולה להגיד לך מה היה מיותר ומה מומלץ. למרות שאשמח לקבל המלצות מנשים אחרות. בכל מקרה - ההמלצה שלי - כשקונים סדיניות - לשים לב שזה סדיניות. אנחנו ביקשנו בבית המרקחת סופגני שקמה וקיבלנו את הסופגנים שהם בצורת פדים, בזמן שהיינו אמורים לקנות את הסופגנים שהם בצורת סדיניות. אז כדאי לשים לב.גם ככה הסדיניות יקרות, אז חבל להוסיף על זה עוד כסף. לגבי כל שאר הדברים לתינוק - אני לא קונה לפני. עד עכשיו (שבוע 39) אנשים כל הזמן מנדבים לנו דברים מהילדים שלהם, ואני מקווה שזה לא יפסק. ואני גם בגישה שמה שאומרים לנו שצריך - נבדוק אותו "על אמת" האמת באמת צריך... ואם כן - אז נקנה. חוץ מזה - מחכה באמת להמלצות - מה כדאי לארגן לקראת לידת בית...

כרמית מ.

New member
ממליצה ליולדות שנשארו להם דברים

ללא שימוש - לתרום אותם למיילדת. היא תוכל לתת אותם ליולדות אחרות, וכך לחסוך כסף. בריכת לידה שלא מיועדת לשימוש הילדים (השיקול שלנו היה שהיא גדולה מדי ודורשת יותר מדי מים ומאמץ ניפוח בשביל שימוש כגיגית), שאריות הסדיניות (לא צריך הרבה, והחבילות הן די גדולות) ועוד.

shemesha

New member
sdiniot and pads

If you're planning another birth then you should keep the sdiniot as they are expensive. When you buy the pads for after birth, , don't get the anatomical inserts סופגן גזרתי, they are not necessary and really expensive, just the regular sofgan.

תרגום: סדיניות ופדים

אם את מתכננת עוד לידה, כדאי שתשמרי את הסדיניות כי הן יקרות. כאשר את קונה את הפדים לאחרי הלידה, אל תקני את האנטומיים עם הסופגן גזרתי, הם לא הכרחיים ומאוד יקרים. תקני את הסופגן הרגיל.

בקשר לסדיניות ובאופן כללי

בפורום "באופן טבעי" על לידות בית כתבה אחת את המשפט הבא: "מה שבאמת יקר הם הסדיניות (90 שקל אם אני זוכרת נכון), ודווקא במקרה הזה אפשר פשוט להשתמש בסדינים ושמיכות ישנים שמתכוונים לזרוק אח"כ." אז זה טיפ שאפשר להשתמש בו. הכוונה היא לא רק למצוא איפה יותר זול, אלא גם למצוא תחליפים לדברים שצריך לקנות והם ביוקר. וכמובן, אפשר אפילו לעשות מין גמ"ח כזה בין הבנות פה, שמי שילדה כבר ונשארו לה כל מיני דברים, שתתרום לפורום. אפשר לעשות רשימה כזאת ומי שצריכה פשוט תפנה במסר אישי לבדוק אם עדיין יש את המוצר. אפשר לעדכן את הרשימה מדי פעם וכך באמת נוכל לעזור אחת לשניה. הנה עוד משהו שמצאתי בפורום השכן: יד שנייה לתינוקות: ‏http://www.sharon-dalit.co.il/‏ ויש גם חנות דומה בקיבוץ כברי, נדמה לי.

כרמית מ.

New member
דרך המיילדת יותר יעיל

ב"באופן" עלה פעם הרעיון הזה, והגענו אז למסקנה, שעדיף לעשות את זה דרך המיילדת - ככה יש יותר סיכוי שיגיע לשימוש מקסימלי (ולי לפחות, אין העדפה דווקא לנשות הפורום, אלא למי שזקוקה. אני מתארת לעצמי, שגם המיילדות יעדיפו לשמור ולא לתת למישהי שאין לה שום בעיה כספית, ולתת דווקא לאלו שקשה להן יותר). ההוצאה הגדולה בלידת בית היא מיילדת ואם יש צורך אז כוננות אמבולנס. זו הוצאה שמי שמעונינת ללדת עם מיילדת, לא יכולה לוותר עליה/להקטין אותה. אפשר לנצל את מתנות הלידה (לבקש מראש כסף) בשביל לשלם על הלידה. השאר זה די "פיצ'יפקס" - כשבריכת לידה היא ההוצאה הבאה בגודלה, וזה דבר שאין שום סיבה בעולם שלא להעביר מאחת לשניה (עדיין אורך החיים מוגבל) וסדיניות זה גם יחסית יקר. אפשר להשתמש בבדים - אבל אם אין לך משהו שהיית זורקת, אז לא בטוח שזה עדיף. אפשר להשתמש בוילון מקלחת ישן במקום ציפוי למזרון. כדור פיזיו - אפשר להעביר מאחת לשניה (אם כי זו השקעה גם לטובת התינוק/פעוט בהמשך, אם יש מקום בבית). עוד הוצאה גדולה זה אפי-נו. לא הכרחי, אבל לדעתי, מומלץ. השיטה כאן לא מקובלת על היבואניות (אילנה שמש ורותי קרני הורביץ), שטוענות שזה עלול לגרום לזיהום אבל אם משתמשים בו רק מצופה בקונדום, אז אפשר למכור יד-שניה (לשימוש עם קונדום גם כן). מה עוד יש? תה ילקוט הרועים - הכמות יחסית גדולה והוא די לא טעים כך שלא נראה לי שמישהי תשתה בשביל הטעם - גם אפשר להעביר הלאה (אפילו ששקית עולה בערך 20 ש"ח). הרבה זה עניין של בחירה - ארניקה, רסקיו, שמן לריח, כל מיני אביזרים להקלה על הכאב (לא כולם עולים כסף), וחלקם יכולים לשמש גם אח"כ. שמן לעיסוי פירינאום זה לא משהו שהייתי מעבירה מאחת לשניה.

והנה כמה רעיונות לחיסכון...

כדור פיזיו- אם אתן חברות בכללית מושלם אפשר לבקש מרופא המשפחה /פיזיוטרפיסט/רופא נשים/אורטופד שיתן לכן המלצה כתובה (כמו מרשם) לרכישת כדור פיזיו. את הכדור תוכלו לרכוש בהנחה של 85%!!! בסניפים בכל הארץ. פשוט בוחרים חנות, מטלפנים לברר אם הם יכולים להזמין ומתקשרים לכללית מושלם לקבל "מספר תביעה" או משהו כזה... עגלה וכסא בטיחות לרכב/סלקלים- אמנם לא קשור ישירות ללידת בית אבל לעיתים מהווה הוצאה משמעותית. אני קניתי בחנות העודפים של פג בקיבוץ משמרות. יש שם עודפים מתצוגה או מוצרים באריזה פגומה בהפרשי מחירים משמעותיים. פג ישראל הוא יבואן ויש שם מכל החברות שהם יבאו בשנים האחרונות. אין טעם לבוא אם אתם סגורים על "שם של עגלה",ף אבל, אם אתם יודעים מה אתם רוצים מבחינת מפרט תמצאו שם דברים טובים וזולים. אני קניתי עגלה של פג פרגו יפה מאוד אבל משנת ייצור ישנה ב-500 ש"ח.

שָׂרָה

New member
וכך חסכתי:

לידת בית ללא מיילדת.. רעיון מטורף חחח בגדים: משומשים מחברות, ומה שהן צריכות אני נותנת להן עגלה: מחברות ספרים: מספריה ומחזירים צעצועים: מחברות שהילדים גדלו, ומה שאצלי מיותר אני נותנת לאחרות שצריכות אבזרים ללידת בית: אמבטיה מלאת מים וזהו..., מספריים שיש בבית בשביל לחתוך את חבל הטבור, דוד מים רותחים לחטא את המספריים, להבת גז בוערת כדי לחטא את המספריים עוד יותר חוט דנטלי לקשור את חבל הטבור

אמא אדMה

New member
ועוד בנוסף לשרה,

במקום כל האינסטרומנטים לחיתוך חבל הטבור - לידת לוטוס - משאירים את החבל מחובר לשיליה כמה ימים עד שהוא נושר מעצמו.

mise

New member
את יכולה לפרט יותר?

מה זו לידת לוטוס, ואיך משאירים את חבל הטבור מחובר לשיליה? התינוק פשוט מחובר לשיליה במשך יומיים???

רגע רגע....

את גרה בארץ?? כי אם כן, ספרי לי עוד על לידה ללא מיילדת ועל כל הפרוצדורה מסביב (רישום במשרד הפנים, קצבת לידה וכו'). ולגבי האמבטיה - האם זו היתה לידה במים? כי אם כן - זה לא קצת מגביל לשבת בתוך אמבטיה? אפילו לא בהריון אני לא ממש מתלהבת מישיבה בתוך אמבטיות (למעט כאשר אני צריכה ללכת למקווה ואז אני חייבת לעשות אמבטיה לפני כן).

שָׂרָה

New member
אני לא גרה בארץ

לגבי הטבור, אני חושבת ברצינות לגבי לידת לוטוס. שמעתי שהחבל מתנתק מעצמו תוך יומיים! ולגבי התהליכים, בארה"ב הלכתי למשרד רישום תושבים וחסל אם הייתי בארץ, מצידי שלא תהייה תעודת זיהות, אני לא בדיוק רואה מעלות כאן, אלא להיות כלי משחק בידי שלטון תאב בצע.. (שששש די פוליטיקה) לגבי האמבטיה היה כיף, הי היה לי מקומות יציבים להשען הכל מסביב והגודל הקטן היה מעלה. וכאשר את בצירים זה צורך בלתי נשלט להשען על כל מקום..

תאמיני לי שגם אני לא רואה

כל מעלה בת"ז ישראלית... ברצון הייתי מחזירה אותה, אבל, ששששש (די פוליטיקה)

למעלה