מימון מחדש

מימון מחדש

אני שקוע בחובות בסדר גודל של מאות אלפי שקלים למספר גופים. הריבית השנתית על החובות נעה בין 7 ל-14 אחוז, ההחזרים והריבית מאוד מעיקים על תקציבי החודשי. אין לי נכסים שאני יכול למשכן, אך אני עצמאי, מומחה בתחומי (היי טק), עובד מעל 15 שנה בתחום, ונראה שלא יהיו לי בעיות פרנסה בשנים הקרובות. אני מעוניין להחליף את ההלוואות ה"יקרות" יותר (במונחי ריבית) במימון זול יותר וארוך טווח ככל האפשר. האם על סמך הנתונים הנ"ל נראה שיהיו גופים שיתנו לי הלוואות זולות יותר, ואם כן מי?

תודה על התשובה

אך היא אינה עונה על השאלה. כבר מעל חצי שנה שהפסקתי את ההפרשות הלא הכרחיות והעליתי את רמת ההכנסות שלי אך אני עדיין יודע שבשלוש השנים הקרובות אהיה מאוד לחוץ בתקציבי ואני מנסה להוריד מהלחץ הזה.

האם ניסית להתייעל כלכלית?

בשאר מרכיבי ההוצאה שלך? כנראה שמול הבנקים לא תמצא "אוזן קשבת" הרי הם לא מעונינים להרויח על חשבונך פחות מכיון שאין לך מה למשכן אז כנראה הפתרון הוא לא טכני מול הבנק. שאל את עצמך איך הגעתי לחובות כאלו ללא נכסים , האם זאת היתה גזרת שמיים? או פרי התנהלות בלתי תקינה? אף פעם לא מאוחר ללמוד

חתכתי בהוצאות רבות

הורדתי רמת מחייה והעליתי את הכנסותי באופן ניכר. המצב הוא פרי הביאושים של התנהלות בלתי תקינה שלי, ואת הלקחים הפקתי, אך כל אלה עדיין לא עונים על השאלה ששאלתי: ברור שאם אלך לבנק שלי ואבקש שיתן לי הלוואה בריבית נמוכה יותר ממה שנותן לי כרגע הוא לא יתן. השאלה היא האם יש גופים (שאין לי איתם כרגע קשר ולכן כרגע הם אינם מרוויחים ממני דבר), וישמחו לקבל אותי כלקוח ולתת לי הלוואה בריבית נמוכה יותר מהריבית השולית שהזכרתי לאחר שאיידע אותם על הכנסותי.

בנושא המימון אין לי בשורות, אבל

בנושא מחיר המימון - אני חושב שאין הרבה מה לעשות. וזה משום - שאין לך רכוש שאפשר למשכן. מה לעשות - ומשכורתו של אדם - אינה עירבון. אני מניח, שאם היית יכול לפנות למשפחה, והם היו ממשכנים לטובתך נכסים שלהם - היית מקבל ריבית זולה יותר. מה שאתה חייב לעצמך, זה ביטוחים נכונים: א. אובדן כושר עבודה - כדי שחלילה לא יינזק זרם ההכנסות - גם במקרה של מחלה או נכות. ב. ביטוח רפואי אישי: תרופות והשתלות - כי אין לך נכסים שתוכל לממש כדי לממן צרה מהסוג הזה. והמפתח לעמידה שלך בחובות: ניהול בקרה על התקציב - ברמה שבועית - (כמו שאני מבין שאתה כן עושה).

הביטוחים וההפרשות לפנסיה

הם חלק מהדברים שהפסקתי מאז שהתחיל המשבר הזה. את הביטוח הרפואי אני שוקל להתחיל מחדש בעקבות שיפור יחסי במצבי, אך אובדן כושר העבודה הוא מאוד יקר ואם אחדש אותו זה יהיה על סכום מינימלי מהסיבה שאיני יכול כרגע לעמוד בכיסוי פרמיה על ההכנסות המלאות שלי, וממילא אם אחדש אותו על סכום חלקי והביטוח יתממש אכנס למערבולת כלכלית שסביר שתביא לעיקול רוב הכספים שאקבל מהביטוח הזה. אני שוקל חידוש ביטוח אובדן כושר עבודה רק עד גובה החלקים המוגנים על פי חוק מפני עיקול: מינימום למחיה והמזונות אותם אני משלם.

למעלה