מימון עסקי

retexboy

New member
מימון עסקי

היי,
כשעבדתי בעבר באחת החברות היה בחור שהקים חברה ואפילו קנה שני רכבים וקיבל מימון מהבנק. אני זוכר שפעם סיפר לנו שהבנק נתן את המימון ללא ערבים, הוא הציג להם תכנית עסקית ושני חוזים של לקוחות שמוכנים לעבוד איתו.

אני מנסה להקים עסק באיזור ראשון לציון, הכנתי דרך מט"י תכנית תעסקית ואף הבאתי להם אדם שמוכן לעבוד איתו כולל חוזה אבל הבנק סירב לתת לי מימון של 40,000 ש"ח וביקש ערבויות (חשבוני מתנהל אצם למרות שהוא במינוס, אבל אני נחשב ללקוח שלהם ואף פעם כמעט 10 שנים לא היו לי איתם שום בעיה בכיסוי החובות).

אני לא יודע מה לעשות, אשמח שמישהו יסביר לי מה לעשות.

יש לך 2 טעויות

1. אתה כותב . בעזרת מט"י הכנתי תוכנית עיסקי. ז.א. שאתה לבד לא יודע איך לנהל את העסק שלך . בלי מט"י . אגב לתוכנית עיסקית קוראים "חלום"
שלא תמיד מיתגשם .
2. ואים החלום לא יתגשם . אז איך תחזיר את הכסף??

הבנק צודק שלא נותן לך הלוואה .
סיפורים גם אתה יכול לספר שקיבלתה מיליונים לאחרים .
אתה לא רציני שפונה לפורום בשאלה כזו

בהצלחה

retexboy

New member
אני חושב שאתה חיי בחלום

ואשליות כי הרבה אנשים קיבלו כספים מהבנק ללא כל ערבות.
נראה לי שאתה מנותק מהמציאות ולא קורא ושומע חדשות.
יש כאלה אנשים שיודעים לסדר, חשבתי בפניה לכאן מישהו יעזור.

נכון בחדשות אמרו.....

בחדשות של החמאס . אתה בא לבנק בלי לירה על התחת . עים חלום (תוכנית עיסקית) . לא ילך העסק . לא קל לנהל עסק עם תחרות בשוק

איך תחזיר את הכסף?? הא

Itzik RDVC

New member
על תאמין לכל מה שמספרים לך, אבל

נכון יש אנשים שמקבלים אשראי בקלות וכאלו פחות.
זה תלוי באלף פרמטרים, אולי יש למשפחה של היזם הזה כסף גדול בבנק... ?
בכל מקרה זה תלוי במנהל הסניף, כמה הוא מוכן לקחת סיכון.
לפעמים זה תלוי ביכולת שלנו האישית לתת ביטחון למנהל הבנק.
ראשית, על תסתפק בבנק אחד, אתה יכול לגשת לבנקים אחרים ולנסות את מזלך, אפילו לסניפים אחרים של אותו בנק.

בסוף, רוב העסקים הקטנים נדרשים לתת לבנק סוג של ערבות, הרי מה יעשה הבנק אם העסק יכשל ?
רוב העסקים שנפתחים נסגרים תוך שנה שנתיים....
אפשרות נוספת ואולי עדיפה, היא לקחת יועץ עסקי פיננסי שילווה אותך לבנק, להם יש קשרים והם יודעים איך לדבר עם הבנק.
נכון זה יעלה לך כמה שקלים.... אם תרצה אני יכול לנסות לחבר אותך ליועץ עסקי שיעזור.

גילוי נאות: איני מקבל כל עמלה מיועצים אלו....

Itzik RDVC

New member
שלח פרטי קשר בפרטי

או למייל [email protected]
אני צריך להבין טיפה יותר במה מדובר ומאיזה אזור אתה בארץ בכדי לראות מי יכול לעזור לך

גור4242

New member
לי אישרו 40K בלי ערבים. הנקודה היא להוכיח יכולת החזר.

נניח שהעסק שלך לא יתרומם. האם עדיין תוכל להחזיר 500-1000 ש"ח לחודש?

אם כן, אז עליך להראות לבנק שזה המצב. ובשלב הראשון - עליך לסגור את המינוס. כי אם אינך יכול לסגור מינוס, איך תחזיר את הלוואה? תזכור שבנק הוא משקיע סופר-סולידי, והדבר האחרון שהבנקאי רוצה לשמוע זה "אני אחזיר את הכסף מהרווחים של העסק".

ואם מה שכתבתי למעלה זו לא אופציה, אז יש לך לפחות שתי אפשרויות נוספות:

(1) לחפש משקיע/שותף שיסכים לקחת את הסיכון שלא תוכל להחזיר את הכסף. בתמורה הוא בדרך כלל ידרוש ריבית גבוהה יותר במקרה של הצלחה, או אחוזים מהרווחים של העסק.

(2) לפנות לאתר מימון המונים. הייתרון בזה הוא שאינך לוקח שום סיכון, כי לא מדובר בהלוואה. אם לא הצלחת לגייס את הכסף - לא נגרם שום נזק. רק תזכור שבמימון המונים, אם כן הצלחת לגייס את הסכום שקבעת, יהיה עליך לספק את סחורה לתומכים שלך (ולכן כדאי מאוד שתהיה בטוח ש-40,000 ש"ח יספיקו להקמת העסק).

(3) למצוא דרך לקצץ בהוצאות ההקמה של העסק. הרבה פעמים עם קצת תושיה ניתן לחסוך עשרות אלפי שקלים (תלוי, כמובן, באיזה תחום).

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה.

retexboy

New member
תודה על התגובה - אבל מעניין אותי איך זה

שבנק מבקש לסגור כסף בתמורה להלוואה?
ז"א אם יש לי 50K ואני רוצה הלוואה של 50K אז אני צריך לסגור את מה שיש לי בכדי לקבל מהבנק! שזה בעצם לא אקטואלי - כי כבר ב50K שלי אני יכול לממן את העסק?

אחי לפי התגובות שלך בכתוב

לא מתאים לך ליפתוח עסק .

ביכלל איזה עסק אתה רוצה ליפתוח ?
ב50 אלף . זה כסף קטן .
מה שייך עניין ליסגור כסף . אתה סתם מקשקש דברים לא לעניין
בהצלחה לך

גור4242

New member
זה לא הבנק שדורש לסגור את המינוס. הנקודה היא אחרת:

הבנק רוצה הוכחה שאתה יכול להחזיר את הכסף. העובדה שאתה במינוס זו לא הבעיה. העובדה שאתה כבר שנים באותו המינוס ולא מצליח (או לא רוצה) לסגור אותו - זו כן בעיה.

תבין משהו:

בעקרון, הבנקים מאוד רוצים לתת הלוואות. למה לא? הם מרוויחים מזה הרבה כסף. כל מה שאתה צריך לעשות, זה לשכנע את הבנקאי שתוכל לעמוד בתשלומי ההחזר.

אז איך לשכנע? פה אין חוקים. כל ה"תנאים" שאנשים תמיד מזכירים (ערבים, משכורת שנכנסת לחשבון, סגירת מינוס) הם בסך הכל דרכים נוספות לשכנע את הבנק.

אצלי, למשל, לא היו ערבים ולא היתה משכורת. גם מעולם לא גלגלתי סכומים גבוהים בחשבון - תמיד הייתי קרוב לאפס. אבל באתי לפקיד הבנק ואמרתי לו: הנה, תראה, בכל חודש יוצא מהחשבון 4700 ונכנס 5000. אם אני אחסוך כאן וכאן וכאן, אוכל לעמוד די בקלות בתשלומי ההחזר. הפקיד גם ראה שנכנסים לי פה ושם צ'קים (על סכומים לא גבוהים) על עבודות שעשיתי כעצמאי, וזה כנראה גם הוסיף על הרושם הטוב.

אז קיבלתי את הלוואה.

בקיצור, מה שאני אומר לך זה שעליך למצוא דרך לשכנע את הבנק שתוכל להחזיר אתה כסף. והשלב הראשון הוא לשכנע את עצמך: מניין לך שתוכל לעמוד בתשלומי ההחזר? אני לא מדבר פה על תקווה או אמונה, אלא על סיבות הגיוניות ומוצקות שעליהן גם אתה וגם הבנק יוכלים לסמוך.

אם יש לך סיבות כאלה להיות משוכנע, אז נסה לחשוב איך להעביר את המסר הזה לבנקאי שלך.

ואם אין, אז ממילא לקחת הלוואה זה לא רעיון כל-כך טוב...

גור4242

New member
רגע... התכוונת לסגירת כסף בחסכון? דרישה כזאת היא נוכלות לשמה

כל ילד יודע שהריבית על הלוואה הרבה יותר גבוה מהריבית על חסכון, אז הבנק בעצם דורש ממך לתת לו מתנה בלא תמורה.

בקיצור, אם בנק דורש ממך דבר כזה אז קום וחפש לעצמך בנק אחר.

סתם לידע כללי, באיזה בנק מדובר? שנדע להיזהר...

למעלה