מימוש רווחים וכניסה מחודשת בהשקעה, מעשה נכון?

מצב
הנושא נעול.
צודק !!!

אותו מצב
הייתי במצב שלך והחלטתי באיזשהו שלב שאני יודע שכל פעם שהיא מגיעה לשער מסויים היא יורדת איזה חמישה אחוז. אז אחרי כמה פעמים אזרתי אומץ ומכרתי בתנגדות וקניתי שוב איזה חמישה - שישה אחוזים מתחת. ופעם הבאה שוב אותו דבר. הבעיה שבפעם השלישית עשיתי את זה שוב ופתאום היא טסה 15-20%. אז אתה מבין עכשיו אחרי כל מימוש שלא ניצלת אתה אוכל את עצמך. אבל אם תפסיד את הפריצה שלה ( וכשהיא תבוא היא כנרה תהיה חזקה ) אז אתה תאכל את עצמך גם על זה. לכן לדעתי אם החלטת שבטווח הבינוני/ארוך היא בעליה עזוב אותה בשקט כי אתה תפספס את הפריצה וסתם תשלם עמלות מיותרות.
צודק !!!
גם לי זה קרה לא פעם. לפעמים בטוחים ב-100 אחוז, שהמניה אוטואוטו מתקנת למעלה, או עולה למעלה, גם ניתוח טכני, פונדומנטלי, מצב בארה"ב, בעולם, וכו' מצביעים בוודאות על תיקון (כמו שקרה אתמול בנאסד"ק, אולם מחר יום א', שמוכר טוב בחוסר קורלציה עם שווקי חו"ל), ואז קורה בדיוק ההיפך. מה שגם קורה, שלא תמיד לכל אחד יש את זמן ההתעסקות עם המניה למרות הידע הרב ... או שבדיוק הבוס לוקח אותך לשיחה, או שסתם יש לך כאב בטן ... בסוף, אתה משלם עמלות מיותרות, מוכר כשהמניה עולה, וסתם אוכל את הלב ... כל אחד מסגל דרכים משלו, בהתאם לסבלנות שלו, להתנהגות שלו מול התיק, וכו' ... בהצלחה.

Eldadius

New member
אני חושב שעדיף שתדבוק במה שאתה מכיר.

זה יותר בכיוון של
א. למדתי ניתוח טכני ב. השקעתי כסף וסחרתי ועדיין סוחר קרוב לשנתיים ג. החלטתי לגוון ולהשקיע במנייה לטווח ארוך ד. הניסיון שלי במסחר מעלה בי שאלות שלא עולות למשקיע ללא ידע במסחר ה. באתי לפורום לשאול את דעת המשקיעים שאינם סוחרים ועל איזה עוד סיבוב אתה מדבר בדיוק? אני עדיין נמצא בפוזיציה.
אני חושב שעדיף שתדבוק במה שאתה מכיר.

shilk84

New member
אני לא יודע מה זאת השקעה לטווח ארוך

מימוש רווחים וכניסה מחודשת בהשקעה, מעשה נכון?
היי, במידה ונמצאים במנייה, שעולה במשך כמה ימים, ומגיעה לאיזור התנגדות די ברור, שהסיכוי שהיא תתקן יהיה גדול - האם יש מקום למימוש רווחים ולכניסה מחודשת כאשר המנייה תתקן? אני שואל זאת משום שאני נמצא במנייה מסויימת למטרת השקעה במשך כ-4 חודשים, ואינספור פעמים היא ביצעה תיקונים חדשים על פני התנגדויות, תמיכות ומספרים עגולים, וכל פעם שזה קרה נשכתי שפתיים על כך שידעתי שזה יקרה, אך בכל זאת לא מימשתי דבר. למעשה, זה גרם לי לחשוב האם יכולתי לפעול בדרך פחות מקובעת - ולנצל הזדמנויות, במקום לחשוב שזו השקעה לטווח ארוך אז עדיף לא לגעת בה. אז השאלה שלי היא - האם נהוג לבצע מימושים וכניסות מחודשות במנייה שהמטרה בה היא השקעה לטווח ארוך, או שמה פשוט לתת לה לעבוד ולהתעלם מהתיקונים הברורים והאפשרות לעשיית רווחים מזדמנים וכניסות מחודשות? תודה.
אני לא יודע מה זאת השקעה לטווח ארוך
אני יודע שכשאני משקיע באג"חים אני קובע לעצמי סביבת מחיר לכניסה וסביבת מחיר ליציאה. אני מניח שבכל שיטה שעובדים בה זה מה שעושים, פחות או יותר. לפעמים ההשקעה דורשת פרק זמן קצר, לפעמים בינוני ולפעמים ארוך, ומכאן לדעתי נולד המושג "השקעה לטווח ארוך". יש השקעות שמראש אתה מוכן להחזיק בהן לפרק זמן ארוך יותר. זה לא אומר שאם ההשקעה ממצה את עצמה אחרי חודש צריך להמשיך להחזיק בה רק כי החלטת שאתה מוכן להחזיק בה שנתיים. ולעניינך - אני אמנם לא מחסידי הניתוח הטכני, אבל דעתי היא שאם יש לך סיבה להחליט שנקודה מסוימת היא נקודת יציאה/כניסה - תדבק בהחלטה ובשיטה שלך. אם אין לך סיבה רציונלית, ורק מדובר בתחושת בטן/חשש מפני ירידות/נסיון לתזמן את השוק - תתעלם. זאת דעתי האישית.

מצב
הנושא נעול.
למעלה