מין בוקר כזה

גריפון

New member
מין בוקר כזה

התעוררתי מחלום קשה ומוזר. הלכתי מכות עם מישהו לא מוכר לי. לא ממש זוכר. לא ממש רוצה. החל מאתמול בלילה מנותק כאן הטלפון ואת 166 בשום אופן לא הצלחתי להשיג. רק מוקדם הבוקר השגתי - תקלה כללית, איזורית, משהו כזה. גם החיבור לאינטרנט דרך הכבלים צולע קשות מאתמול - יש קשר בין השנים? - ותחושת הנתק מהעולם החיצון גורמת לי מחנק. עם הקפה הראשון פתחתי את "הנסיך הקטן". חיפשתי משהו שאני צריך לאיזה שהוא ענין ספרותי בפורום אחר. הגעתי לסוף הספר ועלה בי כאב נורא. בתחילה עצב, אחר כך חרדה קשה. ממש לא עמדתי בזה. סוף הסיפור הזה תמיד שובר את ליבי מחדש, ולא חשוב כמה פעמים אקרא אותו. עלתה בדעתי מחשבה עקשנית וטורדנית שזהו יום מועד לפורענויות, ירחם השם. מאיפה הן באות, המחשבות האיומות האלו? טילפנתי מיד לביתי לאחל לה יום מקסים ונעים בבית הספר - מעשה שאני עושה אחת ליומיים שלושה - והיא היתה עסוקה בקו השני. רק בדרכה לביה"ס חזרה אלי בטלפון. ביקשתי ממנה להיזהר היום יותר מהרגיל. בד"כ היא אדם שקול וזהיר. היא ענתה מיד שהיא עצבנית הבוקר בטירוף. ביקשתי ממנה לשמור על ריכוז. היא שאלה מה שלום קית', האוגר האהוב. קית' חולה כבר כעשרה ימים. תחילה היתה זו דלקת העינים שקוטלת אותם ללא רחם אם לא מטפלים בה נכון ומיד. התחלתי מיד באותו יום לשים לו משחה אנטיביוטית בשתי העינים ולטפטף לו אנטיביוטיקה מומסת לתוך הפה. שנינו - ביתי ואני - מתורגלים בטיפול הזה וכבר הצלנו כך כמה אוגרים. את הקטע של אוגר חולה ומת מהמחלה האיומה הזו אי אפשר לשכוח. הפעם, עברה לו הדלקת - אך התפתחה מורסה גדולה בקרבת העין. המשכתי לטפל בו וראיתי שכואב לו מאוד בסביבת העין, ומתן המשחה הציק לו מאוד, ועדיין אין שיפור. חששתי שהמורסה תתפתח לגנגרנה. לוטרינר גמרתי אומר כבר מזמן לא ללכת עם אוגרים - זהו טירוף מוחלט, יקר מאוד (שעה של וטרינר היא שעה של וטרינר, וניתוח עולה כמו ניתוח, ולא משנה אם זה כלב גזעי יקר או סתם אוגר חמוד). הוספתי לקית' עוד סוג אחד של אנטיביוטיקה - לקחתי בזמנו מקופ"ח מרשם מרופא אחד, בעל לב ומבין ענין, לתכשירים לדלקות עינים - הוספתי את תוכן הקפסולה לתוך התמיסה הקודמת, ניערתי היטב והמשכתי לתת לו לפה טיפה אחת מרוכזת פעמיים ביום. אתמול בלילה עוד היתה נפיחות גדולה, והייתי מודאג מכך באמת ובתמים. קית' הוא אוגר חמוד במיוחד, מבוגר באופן יחסי (מעל שנה) - למרות שהיינו מטפלים כך בכל אוגר. כששאלה ביתי מה שלומו, עניתי לה שעוד לא ראיתי אותו הבוקר. סיימנו את השיחה ועלתה בדעתי המחשבה שמאוד, מאוד קשה יהיה לי להתמודד עם מותו בבוקר כזה. טקס קבורה מה זה לא מתאים לי בבוקר עצוב כזה, ואני במיוחד שונא להיות עצוב או מדוכא בבוקר יפה, עם שמש עליזה ומטומטמת שכזו. מיד כשסיימנו את השיחה הלכתי לבדוק את קית'.הוא היה בחיים. הבחנתי שהו זז בתוך מאורת הנסורת שהוא אוהב להתחפר ולישון בה. התקשרתי מיד לביתי, ואמרתי לה רק שתי מילים: "קית' בסדר". היא ענתה "טוב, בסדר" חטוף כזה, אבל לא רציתי שתיכנס לכיתה עם יותר מדי מועקה אחרי השיחה הקצרה שלנו מקודם. אבל יותר מזה: המורסה נרפאה. היא לא היתה שם, ובמקומה היה רק פצע קטנטון! לקחתי אותו בידים וליטפתי אותו בשמחה גדולה. גופו רזה עדיין מאוד, אבל הוא עדין ורך למגע כמו תמיד, ופסע בנחת מכף ידי האחת אל השניה כאילו כלום. השבח לאל. עוד מעט ארכב לסופר ואביא לו במבה להעלאת המשקל וגזר, לבריאות השינים. ואשתדל לא לגזול לו יותר מדי משניהם... צ'אק ובלה, זוג השרקנים העליזים, ישמחו להתחלק בשלל. מקווה שהיום ימשיך בנימה זו דווקא. אני זקוק לפיוס הזה. אני עומד לעשות לי יום של שלווה ומנוחה. את הסידורים שקבעתי להיום פשוט אדחה. היום דרושה לי רק נחת. אפילוג פרק עשרים ושבע, האחרון בספר, הבא אחרי מותו של הנסיך הקטן, מסתיים במילים שפתאום נראות לי כמנסחות בצורה נוגעת ללב את תיאוריית הכאוס, את "משק כנפי הפרפר" המפורסם: "אכן, תעלומה גדולה מאוד. וגם בעיניכם, שאוהבים את הנסיך הקטן כמוני, העולם משתנה מקצה אל קצה אם באיזה שהוא מקום, אי-שם, כבשה אחת שאיננו מכירים אכלה או לא אכלה שושנה... הביטו לשמים. ושאלו את עצמכם: הכבשה אכלה את השושנה או לא אכלה? ותראו איך הכל משתנה... ושום מבוגר לא יבין לעולם שזה חשוב כל כך!" ואז, בתחתית העמוד, כתובות בכתב יד, בעט, המילים הבאות: (וכשהקראתי ל(שם ביתי) את הספר הזה והגעתי לקטע הזה, אמרה לי, "אבל אתה כן!") אפריל 97'

kisslali

New member
א.../images/Emo24.gif

ב. אפשר לשאול משהו? אם אוגר חי חיים טובים ארוכים ומלאי בריאות, כמה זמן הוא יכול לשרוד? כוונתי בלי תאונות. בלי קשר לפוסט, עליו אגיב אם/אחרי תשובתך, בעניין החלומות. כשנועה כתבה בשבוע שעבר חשבתי על זה שיש אנשים שזוכרים טוב חלק גדול מהחלומות שלהם, מתעסקים עם זה המון, מסוקרנים וכד' ושיש לזה אפילו אפיון תרבותי במידת מה. אצלי חלומות "מבקרים" במציאות במצבים כמו שתיארת, כשהם מאד מטרידים ומפריעים, אולי זה מן מצב כזה שהאנרגיה שאני משקיעה בלדחוף את התוכן לתת מודע גדולה מהאנרגיה שתדרש להתמודד עם התוכן? לא יודעת. לך אני בעצם רוצה להגיד שאם בספירת מלאי אתה מאושר, טוב לך וכו', אתה כנראה פועל נכון כשאתה אומר "לא ממש זוכר. לא ממש רוצה." ואם לא ממש אז הנה הזדמנות לעשות משהו בקשר לזה. יום טוב ושמייח, ללי

גריפון

New member
קודם כל, על א. - ../images/Emo140.gif

קראתי מה שכתוב על אוגרים - דיברו על 3-4 שנים; אצלי, עם טיפול טוב, מזון מגוון ותנאים טובים, המכסימום שהגיע אוגר אחד (מתוך עשרות) הוא שנתיים. הממוצע האופטימלי, לא כולל פציעות, מחלות וכו' הוא שנה וחצי. אני בהחלט מתייחס לחלומות ברצינות, ואת המשמעותיים שבהם כותב ושומר. חלום כמו הלילה, לעומת זאת, נראה לי יותר כביטוי לפחד, כדרך של המוח או הנפש לאוורר חרדה - ואכן, עד שעות אחר הצהרים המוקדמות עברו עלי שעות לגמרי לא קלות. אני לא משקיע מאמץ מודע לדחוק חלומות אל התת מודע, הגם שסביר שתהליך כזה מתרחש אצלי בחצר האחורית. לפעמים אני קם בבוקר בידיעה או הרגשה ברורה שהיו לי חלומות קשים שאיני זוכר - ואני משאיר זאת כך. ודאי שבספירת מלאי כפי שהזכרת לא אצא עשיר גדול, ואפילו אזהר מלומר שאני פועל נכון באופן קטגורי. בכלל, אושר אינו יעד או אמת מידה עבורי. שלווה היא יעד נכסף בהרבה. לחלומות, בעיני, יש סוגים שונים - ותפקידים שונים, ואת ההתייחסות והסיווג שלהם אני עושה מתוך תחושה אינסטינקטיבית. ובאשר להתייחסותך לפוסט... - אם תרגישי להגיב עוד, אשמח.

kisslali

New member
אוגרים וחיות אחרות

היום בבוקר שמעתי את ג'י לנו שואל שאלה חכמה: להיות מאושר בחיים זאת זכות אלמנטרית או שעליך להרוויח אותה? והתשובה לדעתי לא רק חכמה אלא גם נכונה: להיות מאושר בחיים זו בחירה. לגדל אוגרים שחיים כ"כ מעט זמן ולהקשר אליהם בכאלה רמות זה לשים את עצמך במקום של אבל 90% מהזמן ומבחירה. לא הבנתי, אם אושר הוא לא יעד, מה זה אומר? שאין כזה דבר? שאתה לא מאמין שתוכל אי פעם להגיע לשם? רוצה להחליף במשפט את המילה שלווה במילה אושר? ואני אומרת, (שים כל מילה חיובית שתבחר בראש המשפט) טוב לך סבבה, לא טוב לך תעשה משהו אחרת. ללי

גריפון

New member
אמרת כל כך הרבה. ועכשו להגיב.

אני מסכים שלהיות מאושר בחיים זו בחירה, ואם יש פער בינינו, הוא באופן בו אנחנו רואים את המושג הזה. עבורי, אושר כרוך בהתרגשות וחוסר שקט והזעה מוגברת.
נוח לי הרבה יותר עם המילה "שלווה". ועדיין, זה או קיי בשבילי להחליף בין שתי המילים. לא השתמע משום דבר שאמרתי שאיני מאמין בקיום האושר, מושג ערטילאי ככל שיהיה, והחתירה אליו חשובה בעיני יותר ממנו עצמו. פער אחר הוא בפרשנות שלך אותי בענין האוגרים. אני אוהב אותם, מטפל בהם במסירות ונפרד מהם בקלות, בבוא יומם. רגע הכאב עובר במהרה. אני אוהב לטפל בהם, גאה לנצח במאבק על חייהם ושולח אותם לדרכם בצורה מכובדת בסוף ימיהם - ואז, נקסט.

noa128

New member
זה אגרופן שם ? ../images/Emo13.gif

איך אתה תמיד מצליח "לגעת" בי עם הטקסטים שלך גריפ? אני לכשעצמי מוצאת הרבה יופי בכך שגידול בע"ח ממלא לך את הזמן ומספק עניין ואתגר ומתגמל. אבל בהחלט מבינה את שאמרה ללי - אם הייתי יודעת שיש לי נטייה "לצלול" (ויש לי), הייתי מהססת לפני שהייתי ניגשת להתנדב בהוספיס, או לאמץ ילד שתוחלת חייו אינה ברורה. אולי זו גישה צרה, לא יודעת, אבל כשסיפרה לי חברה טובה שהיא מוצאת הרבה סיפוק ועניין בעבודה עם פגועי נפש - קשה היה לי מאד להזדהות איתה, כי אצלי בראש זה התפרש כעיסוק של לתת ולתת, עיסוק מרוקן, ומהווה בעצם נפתוליו הבלתי ידועים פוטנציאל ל"צלילות" שמהן אני מנסה להימנע בחיי שלי...

גריפון

New member
היטי, נועה. כתבתנו בערך בו זמנית

(ולמה אני לא מופתע?...) תודה על המילים הטובות שאת משלבת לעיתים כל כך קרובות. זה באמת משמעותי מאוד בשבילי. לא קיבלתי תגובה על הצעת ההתנדבות בנושא התינוקות הנטושים - וטוב שכך; גם אני הבנתי כבר שזה ממש לא ישרת את טובתי, וגם ביתי טוענת זאת בתוקף, ועכשו גם את, ובצדק. יש צורות התנדבות שמתאימות לי ולא רבים יכולים למלא, שאמנם מספקות ומתגמלות בהרבה. נכון שהטיפול בבעלי חיים נותן לי המון סיפוק וענין, והוא גם כלי חינוכי נפלא מול ביתי. סיפרתי כאן פעם את הסיפור עם אבן המחמד, נכון? וצלילות - בים. שחיתי בשבת בים של הרצליה ואפילו צללתי טיפה (לא התעצלתי והבאתי גם מסיכה וסנפירים - הרי אני מכיר את עצמי, לא יכול להתאפק מול ים שקט...), ונדמה לי שדי לי בצלילה כזו.

noa128

New member
הים בחורף יפה יפה - וקרררר ../images/Emo186.gif

לא, אני דיברתי על צלילות אחרות
אלה של הכחולים והורודים והכוונה לא לגלי הים

גריפון

New member
יותר יפה מקר, באחריות

חשבתי שהתכוונת לצלילות של דאונים. לא חשבתי על כימיה. מלא זמן כבר לא.

noa128

New member
התכוונתי לצלילות של DOWN

שכימיה יכולה לעזור להם

גריפון

New member
ומילה אחרונה על האוגרים - מהאוגרים

עצמם... באופן מפתיע לחלוטין, המלטה אתמול בערב - שבעה גורים צווחנים וחמודים, אמא מסורה ונרגשת, אבא שמורחק זמנית מהכלוב... וכולם שמחים. ביחוד ביתי, שהלכה עם הבשורה השמחה בית הספרה.

למעלה