מין מצא את מינו (שיר)

alonyo

New member
מין מצא את מינו (שיר)

להשגת האפקט המירבי דמו מול עיניכם ליצן חצר המדקלם שורות אלה ומפזז מול בית מלוכה משועמם במקצת. מין מצא את מינו צועד הוא בדרך מלוא עוז ואון גיבור ללא חת עטור תהילה חרבו למותניו ובידו הפגיון נודד לעד מחפש מחילה זכרון ילדותו נגדע באיבו אליו קוראות רוחות המתים ימים עברו והתיר הוא חובו ניגוני כפירה את נפשו ממלאים רוע אורב לו בינות אבנים באזניו מלחשש בזדון נשלח מרחוק,או עמוק מבפנים משרת ששלח האדון מולו אז מופיע שד אדמוני זנב חץ ושיניו תערים "אם באופל תבחר, אתה אדוני, יחדיו נצעד כגברים" "דרכינו שונות," השיב גאה "אך שלי בודדה, אלי התלווה!" הסכים השד, "טוב ונאה" חוטי הרשעה הוא בסתר טווה נערה נאווה בנחל אכזיב רחצה ממימי ההרים שפתיה נעות, פזמון האביב אל אזנם הגיע שיר נעורים "הזדמנות זו נאה, אדון וחבר, דם תמימים מקובל הוא מאוד ראה, כאשר נידרך תשבר תהיה אז חופשי מלנדוד" פגיון בידו ותחנונים באזניו שיגעון, חידלון מבקשו חזיונות עבר עולים מול עיניו ומעליהם בא קולה לבישו "בי אל תפגע אדון חביב כי אינני בריה רגילה בלעדי לא ישוב שנית האביב ולך לא תהיה מחילה" "דברי בלע אלה, וכסיל יאמין" התרה בו השד הכופר "זוהי שעתך, קבע את הדין! ועל שנים שאבדו תכפר" דקר הפגיון, ודם הקיז כמעיין הבוקע מהר חלף שיגעון, כנם המקיץ שניים נותרו מול נהר ראשו של מי הוטל על עפר? ושל מי אז נישא בגאון? בחלקו של מי הגורל המר? ומי אז ניצל מאסון? ובמה תבחרו, אתם אדונים בנערה, שד או גיבור? מה תעדיפו? אתם השופטים הוציאו אמת אל האור ודעו נא עוד פרט, כי השניים, כמעשה שנקבע כבר דינו יחדיו יצעדו וצועדים בינתיים שנאמר, מין מצא את מינו!

אסתר 1984

New member
הרעיון מקסים

אבל היו כמה בעיות לשוניות שהפריעו לי (או שאני ממש לא מבינה בעברית)- כמו למשל "כאשר נידרך תשבר"- שצריך להיות "כאשר נדרך יישבר", וגם העובדה שאתה מתחיל את השיר/פיוט/מה שזה לא יהיה בשפה גבוהה (שמתאימה לו מאוד), אבל מדי פעם הסגנון משתנה והשפה נמוכה יותר- אם בשביל החרוזים, או מסיבות אחרות. בכל מקרה- אהבתי.

alonyo

New member
ובכן, תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני ממש שמח שאהבת. *לגבי "כאשר נידרך תשבר"- אכן יש לכתוב נִדְרך ולא נידרך, אך עם המילה תְּשַׁבֵּר אני לא לא חושב שיש בעיה. זו צורת עתיד בגוף שני, בניין פִּעֵל של השורש ש.ב.ר - ומשמעותה: לנפץ, לנתץ להרוס ולהשחית (אבן-שושן). הצורה המתוקנת היא "כאשר נִדְרך תְּשַׁבֵּר" והכוונה היא "כאשר תפר את נדרך" במשמעות של "כאשר תשחית את דרכיך". *טעות גסה שמצאתי אצלי, בדיוק 2 דקות אחרי שלחצתי "שלח" (אתם לא שונאים שזה קורה), היא "מין מצא את מינו", וכמובן שנוהגים להגיד "מצא מין את מינו".זוהי אמרה מן התלמוד, תקנו אותי אם אני טועה. *"המתחיל במצווה אומרים לו גמור" (או לפחות אפשר לבקש יפה)- לגבי הסגנון המשתנה, אם תוכלי להצביע (ספציפית) על המקומות בהם יש שימוש בשפה נמוכה או לא תקינה, אני אשמח. כי אני, איך להגיד, "התרגלתי" לשיר/פיוט/מה שזה לא יהיה שלי, וקשה לי למצוא בו פגמים (לכן פירסמתי אותו בפורום). *ושאלה אחרונה, האם זה מספיק "פנטזיה"? ושוב, תודה! אני תמיד שמח לקבל תגובות, בין אם הן חיוביות או שליליות. -------------------- וציטוט מוזר לסיום: "איזה חרוזים, הנה עץ תפוזים..... עוד פעם חרוזים, הנה עוד עץ תפוזים, מה זה פה פרדס!" (ברגיג המדרדר, פלטפוס)

ננסק

New member
מצא חן בעיני השיר,

וכן, זה מספיק פנטזיה. התחרוז לנו עוד, ליצן חצר חביב? [הנה עץ תפוזים!]

alonyo

New member
../images/Emo51.gif

התחפוץ בעוד חרוזים, גובלין-ירוק-רב-מימדי-חביב? ובכן, זהו הנסיון הראשון שלי בכתיבת שירה מסוג כלשהו, ואני שמח שהתגובות עד כה חיוביות, זה מאוד מדרבן לכתוב (ולחרוז) עוד. ומה עם ביקורת? מה לא מגיע לי שיירדו עלי קצת? קצת ניטפיקיות לא הרגה אף אחד! וציטוט מתאים (רק שזה לא יהפוך להרגל אצלי): "מחיאות כפיים... די זה מספיק, יש לי נטייה לתפוס תחת." (חזי, ילדים סורגים או כוכבי השכונה)

Rivendell

New member
צר לי מקרב לב, אלון

אבל גם אני חשבתי שזה היה ממש נחמד. קליל וקריא. רק מסכימה עם אסתר שיש כמה סטיות לשוניות שדורשות תיקון, אבל מעבר לזה זה מותק של דבר. ואני בד"כ דווקא לא מתה על חרוזים, אני מודה.

למעלה