מינהל מקרקעי ישראל...

שמופית

New member
מינהל מקרקעי ישראל...

תגידו, האם זה נכון שעל חריגה בבניה צריך לשלם למינהל אלפי שקלים על כל מ"ר ? אנחנו רוצים לבנות בית במשק במושב, אבל יש כאן הגבלה על מספר המטרים הרבועים המותרים לבניה ולא תהיה לנו ברירה, אלא לחרוג מהם. אשמח לשמוע חוו"ד אם מישהו כאן מכיר את הכללים : האם מספר המ"ר המותרים לבניה דומים בכל מושב או משתנים ? האם הסכום לתשלום על חריגה הוא אחיד או משתנה בהתאם לאיזור בארץ ? האם יש עוד "טריקים" להורדת מ"ר מהבית, חוץ מרישום חדר כמחסן או מרפסת ? תודה !
 

arcdsgn

New member
חריגות

שלום רב, הייתי רוצה להתיחס לשאלותיך מההיבט המוסרי, ראשית, כן, הקנסות כבדים! ההגבלות על השטח הניתן לבניה לצרכי מגורים(המקרה שלך) קיימות בכל הארץ והן נגזרת מתכניות בינוי עיר(ת.ב.ע) בהן קבעו המתכננים את אופי הבינוי באיזור מסויים. השאלה שאת מעלה היא כל כך נפוצה בארצנו שכן מי כמונו יודע "שאף אחד לא יגיד לנו מה לשעות, איך לבנות, איך להתנהג, וכו´..." את רואה את הצורך המידי שלך לספק לעצמך פתרון דיור ואינך מצליחה לראות את המכלול כולו, כלומר, חזות הרחוב, המושב, אני בטוח שהיית מצפה מהשכנים שלך לשמור בין היתר על חוקי הבניה המושב כמו על כל חוק פלילי אחר(כן, עבירות מהסוג שאת מזכירה הם פליליות!). לעניין ה"טריקים"..... הם נקראים בשפה המקצועית תכנון אדריכלי, יכול להיות שבעזרת תכנון טוב יעיל לא תחרגו מהשטח המותר לבניה. שי-אדריכל
 
לשמופית ושי

היי שמופית שי מאוד צודק !!! (קצת הטפת מוסר ואחר כך לענין) החוק בעיקרו נועד לתת סדר, למנוע צפיפות יתר ולכן יש להבדיל, עוד לפני המנהל, מה זה חריגה. חריגה מעצם הגדרת, ולדעתי גם שי התייחס לכך, היא משהו שאיננו חוקי. בבניה, כאשר את רוצה לבנות כחוק יש לקבל היתר. מהרגע שיש לך היתר בניה את לא בחריגה!!! אמנם יש חוקים והנחיות של התב"ע (תכנית בנין עיר) אך יש אפשרות לבקש הקלות -על זה יוכל לעזור לך האדריכל שתקחי. יש הנחיות ברורות כיצד לבקש הקלה ויש צורך לפרסם בעיתונים ולאפשר לציבור להתנגד. כשאת מבקשת משהו ונענית הוא חוקי, גם אם חורג מהנחיות התב"ע הבסיסיות. (התב"ע וחוק התכנון והבניה כבר הגדירו מה הן הקלות ועל אילו קריטריונים יש לענות כדי להביא לאישורן) כל מטר מרובע שאור ע"י הוועדה לתכנון ובניה איננו חריגה טאין עליו קנסות. הוא מחושב כטר מרובע לכל דבר. אם תבצעי בניה שלא כחוק, ראשית את צפויה לצו הריסה ואם אחרי יסורים והרבה כסף לעורכי דין תצליחי לקבע את ביתך המורחב( ואני מקווה שלא!!!) אזי תשלמי על כך קנסות באבו-אבוהה. ובצדק) מנהל מקרקעי ישראל הוא בעצם מדינת ישראל ובבעלותה יותר מ90% מן הקרקעות בארץ. הממונה על אכיפת החוק היא הוועדה המקומית או המחוזית . המנהל/המדינה באה רק לגבות כסף... אם פשעת - תשלמי קנס... שי צדק גם כשאמר שאין צורך לחרוג מהמ"ר המותר עם תכנון אדריכלי טוב. המחיר למ"ר שונה ממקום למקום לפי ערך הקרקע. המנהל מן הסתם לןקח שמאים וקובע. יש מקומות שיש הקלות ומשלמים 60% מהערך של הקרקע. במושבים בדרך כלל מדובר על 220 או 240 מ"ר. כנ"ל בהרחבות. מותרת תכסית קרקע של 40% (שטח קומת הקרקע שמכסה את האדמה - כולל מפלסים מתחת לגובה קומה מלאה) וגם קוי הבנין ( כמה קרוב לגבול המגרש מותר לבית להבנות) די דומים בדרך כלל. ( 3 מ´ - צד, 5 מ´- חזית, 6 מ´ עורף. )נתקלתי גם בקוי בנין של 4 מ´ - צד, אבל הסך הכל זה אותו סדר גודל. רוצה לבנות יותר מ220 מ"ר? ומי ינקה???????.
 
אה, ועוד משהו

תזהרי מטריקים. כולנו ישראלים, גם האנשים בוועדה.... חדר מוגדר כמחסן או שרות רק אם גובהו (רצפה תקרה) איננו עולה על 2.20 מ´. והוא צריך להיות מרוחק מן המבנה מינימום 3 מ´... ואם לא די בכך יש מגבלה של מטרז´ שיכול להחשב כשרות. אפילו במושבים.... גם על שטח שירות משלמים, זה לא בחינם!!!! את גם יכולה לבנות תוספת אחרי שסיימת את הבניה, אבל את עוברת על החוק, וכשיתפסו אותך (לא אם ...) תקבלי צו הריסה ו/או קנסות. אל תקשיבי לשכנים שבנו לפני 20 שנה.. מה שהיה נכון לפני 20 שנה או אפילו 10 שנים, לא בהכרח נכון היום... לדוגמה: פעם קומת עמודים מפולשת לא נחשבה כלל במטרז´ ( קומת עמודים על הקרקע והבית רק בקומה א´) היום כל שטח המקורה בתקרה מחושב גם לצורך ארנונה. אם יהיה נמוך מ2.20 מ´ הוא יחושב כשרות. אך לעולם לא עוד בחינם. קחי אדריכל שבקיא.
 
למעלה