מינוח מקצועי

ADAM KA

New member
מינוח מקצועי

לאורטופדים ובעיקר לאלו מקופת החולים , לפחות אלו שניתקלתי בהם עד כה אין את הזמן ו או כח להסביר את כל המונחים הטכניים ואתה מקבל רק את השורה התחתונה " טוב חייבים לנתח " אני רוצה קצת יותר אינפורמציה אז אשאיר כאן רשימה ואשמח לקבל אסבר גם הכוונה למילון מונחים רפואי כזה או אחר תהיה מצויינת . ACROMIOLAVICULAR JOINT GREATER TUBERCLE בורסיטיס ROTATOR CUFF SYNDROME SLAP דרגה 2

מינוחים רפואיים...

אדם שלום, להלן כמה הסברים הנוגעים לשאלותיך. הכתף היא איזור המחבר בין 3 עצמות. humerus=עצם הזרוע, clavicula=עצם הבריח, acromion=החלק העליון של עצם השכמה. ACROMIO CLAVICULAR JOINT הינו המפרק בין הבריח לבין השכמה. greater tubricle הינו איזור בעצם הזרוע. שרירי ה-ROTATOR CUFF הינם 4 שרירים שיוצאים מאיזור השכמה ותפקידים החשוב ביותר הוא לייצב את הכתף. אחד השרירים הוא ה-supra-spinatus. הגידים של השרירים עוברים קרוב מאד לעצמות הכתף וביניהם לבין העצם יש מעין שק שמונע את החיכוך ביניהם. כאשר יש פגיעה באיזור הזה מכנים זאת בורסיטיס. מצ"ב אחד מהמון אתרים שניתן למצוא בגוגל אם מחפשים ROTATOR CUFF

AMI-101

New member
SLAP דרגה 2

Superior labral anterior posterior= SLAP זה פגיעה בחלק העליון של מפרק הכתף, בדרך כלל דרך שריר הBiceps והפרדה בין ה Labrum שמעמיק את השקערורית, למפרק הכתף, (למעלה) וגורם לאי יציבות במפרק ביי עמי

ADAM KA

New member
האם תוכל להפנות אותי לאתר , תמונה

זה יעזור לי להבין . תודה רבה בכל זאת

ADAM KA

New member
תתי פריקות

האם בעיה זו תוביל לתתי פריקות החוזרות על עצמן ואם כן כיצד מחזקים את המפרק לפצות על בעיה זו כיוון שאני מניח שניתן לפתור אותה רק בניתוח

AMI-101

New member
כן

סביר להניח אם הדיאגנוזה נכונה שזה מה שיקרה ברוב המקרים היותר קשים אכן צריך ניתוח (לדאבוני הרב) להדק את הרקמות למקומם המקורי עדיין כדאי להכנס לניתוח במצב פיזי תקין/טוב כדי לקצר את תקופת ההחלמה לאחר הניתוח ביי עמי

ADAM KA

New member
ניתוח

הכיצד עלי להכין את הגוף לניתוח על מנת שההחלמה וההתאוששות יהיו טובים. האם אתה מכיר מנתחי כתף טובים.

AMI-101

New member
Adam

מצב פיזי כולל טוב זה מקום להתחיל כלומר, אני לא ערכתי לך בדיקה אך אם אתה מעשן כדאי להפסיק וכדומה אחר כך הייתי מיעץ לך לראות פיזיוטרפיסת/ית באזור מגורך שיוכל לתת לך פעילויות ספציפיות לפגיעה שלך בגדול, כדאי לחזק שרירי יציבה לכתף בצורה שאינה גורמת ליותר כאבים בהצלחה והחלמה מהירה עמי אני לא יודע היכן אתה גר ואם אני מכיר רופאים באזור שלך כדאי לציין את זה ואולי להתחיל שרשור חדש

למעלה