מינון קלקסן ,מועד התחלת הזרקה ומשכה

מינון קלקסן ,מועד התחלת הזרקה ומשכה

הי יקרות.יש בנות שמזריקות קלקסן במינון 40 מתחילת הטיפול ההורמונאלי (כשיש כזה) ועוברות ל-60 בסביבות השבוע ה-9 ואילך.יש שנותרות עם 40, ויש שמזריקות 80.יש שמתחילות ההזרקה רק לאחר צפייה בשק הריון, ועוד כל מיני ואריציות.תוכלו לשתף אותי בנמוקים שניתנו לכם לגבי מינונים?יש לי apla.ושמעתי גירסאות שונות לגבי המינון, וגם לגבי מועד ההתחלה.רופא המשפחה דיבר על מינון לפי משקל גוף.המטולוג טען ש-40 הוא מניעתי, ולא התייחס לסיכון המוגבר שבנטילת הורמונים והאם יש לו השפעה על מינון הקלקסן.גניקולוג אחד דיבר על 40 בהתחלה ו-60 במהלך ההריון.אחר דיבר על אולי 80, אבל רק מרגע הצפייה בשק הריון.חלק מהם דברו על עד 6 שבועות אחרי הלידה.תוכלו לשתף אותי מה הסבירו לכם לגבי המינון?

נגעת באחת הסוגיות הכי מורכבות

בכל מה שקשור לתרופות נוגדות-קרישה או מדללות דם יש תהום בין המטולוגים ובין כל רופא מומחה אחר שאיתו הם נאלצים לשתף פעולה (שלא לדבר על חוסר ההסכמה הרווח בין ההמטולוגים ובין עצמם). לכל מומחה יש את האג'נדה שלו ואת מה שהוא מנסה להשיג באמצעות הטיפול, ולא תמיד זה עולה בקנה אחד עם הצפיות והכוונות של רופאים אחרים ששותפים לטיפול באותו פציינט. ככל שתשאלי יותר רופאים, תקבלי יותר ווריאציות, ולכן אני בגישה שאומרת לבחור מומחה אחד, שנראה לך שמקיף את הסוגייה ואת ה"מקרה שלך" ביעילות המקסימלית, ומאותו רגע לדבוק בו, ולא משנה מה אומרים כל האחרים. אני יכולה לספר לך שאצלי המינון ההתחלתי היה 80 מ"ג, בהוראת רופא פנימאי. זה המינון שהזרקתי בהריונות (מרגע הבטא) ובמהלך הטיפולים, ולמרות שכנראה זה היה מינון גבוה מדיי, המערכת דווקא התייחסה אליו בשביעות רצון, מתוך בטחון שהוא יגן עליי מפני הבלגן ההורמונלי. לאחר שהריתי את התאומים הייתי אצל המטולוג, שבהתחשב בהיסטוריה כולה הוריד לי את המינון ל-60, וזה נשאר המינון עד סוף ההריון, פרט לכמה ימים שבהם ירדתי ל-40 בגלל דימומים. כמו כן, המשכתי עם הזריקות במשך "משכב הלידה", אם כי אני חייבת לציין שלקראת הסוף התחלתי לזייף.
במקרה שלי הובהר לי שדווקא אחרי הלידה הזריקות חשובות מאי-פעם, ואני מבינה שהמשך הזריקות בתקופה הזו הוא המלצה רווחת למדיי, אבל אני לא יכולה להגיד עד כמה היא מתאימה בכל מקרה. מקווה שעזרתי, עתליה

תודה על תשובתך המיידית והמקיפה.

אני מקווה שמותר לשאול: 1) האם גם לך היתה אבחנה של אפלא או שהקלקסן ניתן מסיבה אחרת? 2)האם המינון של ה-80 ניתן לך בשל משקל גוף?(מ"ג לכל 1 ק"ג משקל גוף.אם כן-אז זה גם המינון שאמור להתאים לי). סליחה על הבורות, אבל האם משכב לידה=אחרי הלידה?(אף פעם לא הגעתי למצב זה, לצערי). 3)ידוע לך,האם יש הבדל משמעותי בין 40 ל-60 או במיוחד בין 60 ל-80? יש גם בעיה של אי לקיחת אחריות.גניקולוג מפורסם-היפנה אותי להמטולוג מפורסם, כדי שיתן לי מינוני קלקסן בכתב, וציין שזה כסת"ח, במפורש.ההמטולוג טען כללית ש-40 הוא מניעתי, אך סרב לשתף פעולה ולתת מינון כתוב(או בע"פ)של כמה וממתי, ולא הבנתי אם "רמז" לי בעצם ש-40 מספיק כשאמר ש-40 זה מניעתי. רופא מס' 3:מנהל מרפאת הריון בסיכון שבאתי אליו עם ט' 17 במהלך ההריון האחרון-שמע שאני נוטלת 60 ולא העיר כל ההערה(ואני לא שאלתי אם זה בסידר או שיש צורך לעלות).לאחר האובדן של ההריון האחרון-שבאתי עם ט' 17, אותו רופא התחמק מתשובה ברורה של מינון בזמן ההריון. 4)אז מה זה לבחור רופא ולהאמין בו?ללכת אליו פרטי, שיחשוב שהוא הרופא המטפל ואז שיחליט?האם רק אז יחליט, כשיחשוב שהוא יחיד ושאשלם לו פרטי ? ומה אם לצורך הטיפולים אני הולכת לאחר?בעיה.מה דעתך?

למעלה