מינופים וניהול סיכונים מה דעתכם?

arihadar

New member
קודם דמו ואז בהדרגה להעלות

גודל בעיסקה בהתחלה בדמו ואז חשבון מיקרו ובהדרגה להעלות אם אחוזי הצלחה והאסטטגיה מניבה פיפסים אחרי כמה חודשים. העיקר אם השיטה עובדת ולא המינוף ניראה לי.

אז ככה

1) לא לסכן בכל טרייד יותר מאחוז מההון (גודל התיק). 2) לא להיות חשוף (בכל רגע נתון) ליותר מ3% מגודל התיק. 3) מתחילים בדמו, אם רווחיים אחרי 3 חודשים מתחילים להכניס כסף אמיתי (בקטנה כמובן). 4) לא מושכים רווחים, כלומר ממשיכים להשקיע את הרווחים בשוק (אפקט ריבית דריבית).

napipi

New member
תלוי באסטרטגיה ובמידת ההצלחה שלה

לא חושבת שיש חוקים גורפים בעניין. אם יש לך הון עצמי גדול, הדבר הטבעי ביותר לעשות הוא להפחית סיכון, מאחר והרווחים, גם במינוף נמוך, מספיקים. אם ההון שלך קטן, אז אתה ממנף. מינוף זה כלי עבודה ואתה חייב לדעת לרתום אותו לצרכים שלך. אם יש לך שיטה שאחוז ההצלחה בה כ-80%, אז תמנף אפילו פי 20. אם השיטה מצליחה באחוזים שתוארו אולם עומק הסטופ גדול מעומק הפרופיט, אז השיקולים שלך כבר אחרים לגמרי. אתה תמנף פחות כדי שהפסד לא יכאב לך. בשורה התחתונה, לא הייתי מגדירה סיכון של 3% לדוגמה, באופן גורף, אלא תלוי אסטרטגיה וגודל ההון. זכור כי הפסד של 3% מההון מאפשר תאורטית להפסיד כ-30 פעם. אם האסטרטגיה מניבה הצלחה כך שהפסד מגיע בממוצע פעם ב-10 עסקאות, ויש לך מקסימום 2 הפסדים ברצף, אני לא רואה מניעה לסכן גם 10% בכל עסקה. לגבי משיכת רווחים? חובה עליך למשוך רווחים נקודה. זו הדרך היחידה שלך לתרגם את ההצלחה הוירטואלית שלך להישגים אמיתיים. תמשוך כל חודש סכום, תתפנק, תרכוש, תטייל, אבל גם תדאג להגדיל את התיק, כך ההון יגדל ותוכל לסכן פחות ופחות עבור אותן ההנאות.

rafipips

New member
המסחר במטח

יכול להיות הדבר הכי בטוח בשוק ההון , או הכי מסוכן והימורי בשוק ההון . במניות התנועה היומית יכולה להגיע לעשרות אחוזים . במטח לאחוזים בודדים בדרך כלל לא יותר משתי אחוז ליום . ובגלל זה המציאו את המינוף . ומי שפותח עסקה במינוף 1/1 הרי שהמסחר שלו יותר בטוח בהרבה ממסחר במניות . במניות אפשר להגיע לאחוזים נכבדים בשנה ע"י עסקה אחת על מניה אחת . במטח אפשר להגיע לאותה רמה ואף יותר ע"י עסקאות יומיות על צמדים שונים , אם לוקחים בעסקה חצי אחוז למשל , ריבוי העסקאות במשך השנה , בכל עסקה קצת רווח , מביא בסוף לאחוזים גדולים . ומגיעים לסוף שנה עם תוצאות טובות . כל זה מותנה בזה שמבחינה סטטיסטית הרווחים גדולים מההפסדים , ואם רוצים להגיע בבת אחת לאחוזים הגדולים כמובן ע"י מינוף הרי שלא מגיעים לסוף השנה . אולי לסוף השבוע . לדעתי המינוף המקסימלי הוא עד 1/5 . הכוונה על כל 1000 בטחונות 5000 בעסקה . בדקתי את זה על רובוט לאורך תקופה ומבחינה סטטיסטית זה עובד יפה . מצורף קובץ תוצאות דמו של הרובוט מ 20/12 עד היום , שמוכיח את האמור לעיל . המינוף בעסקאות הוא 1/3 . והוא כבר הגיע ל 18% בשבוע שעבר , והירידה בגלל שהשארתי אותו בקריסמס פתוח כאשר כל הבנקים המרכזיים בעולם היו סגורים . המסקנה מינוף 1/3 , בשילוב סטטיסטיקה חיובית , ניהול סיכונים תקין .

napipi

New member
הדבר היחיד שאתה מוכיח כאן

זה שהרובוט שלך גרוע. רק הבנק הבריטי והקנדי היו סגורים. הבנקים הארופאים, האסייתים והאמריקאי היו פתוחים לרווחה

rafipips

New member
קודם כל אתה טועה בעניין הבנקים

הבנקים שמופיעים כסגורים הם בריטי קנדי ניוזילנדי ואוסטרלי וזה רק ביום שני תבדוק אחורה יום חמישי ושישי ותצרף עוד כמה . בנוסף רובוט שעשה בשישה ימי מסחר 12% זה ממש לא גרוע . ובבק טסט עשה 700 אחוז במינוף 1/1 בשנת 2009 ובשנת 2010 חודשים 10 11 12 300 אחוז . אני מקווה בשבילי שזה יהיה גם בדמו ואחר כך באמיתי . וכן הקנאה מותרת . ימים יגידו מה יהיה עם הרובוט הזה , בינתיים בדקתי כעשרים רובוטים והכי טוב ביניהם לא נתן רבע מהתוצאה של זה .

rafipips

New member
פורקס פקטורי

וביום שישי כל אירופה היו בחופש , וביום חמישי שעבר גם ביפן .

napipi

New member
יש לך עסקאות מפסידות גם לא בתאריכים

שציינת אז בלי תרוצים... מה זה פורקס פקטורי? זה שם של אתר ולא של רובוט.

napipi

New member
אתה מתבלבל בין מינוף לגודל עסקה

ראיתי בדוח שלך שהסטופ ממוקם ב-120 פיפס בממוצע. זה אומר שבגודל עסקה של 0.3 לוט, אתה מוכן לסכן כ-360 דולר, שהם כ-3.5% מההון. זה בסדר לדעתי, אבל זה גודל עסקה ולא מינוף. המסקנה שלך אם כן צריכה להיות שסיכון של 3.5% מספיקים בהחלט. אם יום אחד תצליח להכנס לעסקאות כשהסטופ הוא 50 פיפס, תוכל להשיג אותה רמת סיכון במינוף של פי 3 ממה שיש לך עכשיו. מסקנה: עומק הסטופ קובע את גודל העסקה

rafipips

New member
הסטופ נבדק ביסודיות ב ...

בק טסט לאורך שנים והוכיח את עצמו מעל ומעבר . ויכול להיות שאתה צודק מבחינת הסיכון , אבל אני מסתכל על זה בצורה שכתבתי , "גודל העסקה" בעברית - מינוף זה בשבילי מדד לסיכון . והסטופ לא קבוע הוא משתנה לפי תמיכה והתנגדות אחרונים , אז יש גם סטופ של 20 פיפס . יש לי שרת חזק , שמחזיק עליו את התוכנות והבדיקות , ואני מתייחס לזה די ברצינות . ומקווה להצליח . מותר גם לפרגן ולא רק לשלול , כי הדברים נבדקו ביסודיות .

amirvx

New member
דמו וניהול כספי

נתחיל משבירת מיתוסים על הדמו: כשאני התחלתי את דרכי בעולם המסחר, "נתקעתי" על הדמו מספר חודשים וכמו כולם חיכיתי לראות יציבות כלשהי בתוצאות ובאסטרטגיה, ואח"כ תכננתי לעבור לכסף אמיתי. לאחר שראיתי שאני מסופק מהתוצאות והרגשתי ביטחון לסחור בחשבון אמיתי, פתחתי חשבון והתחלתי לסחור. אך נחשו מה.? התוצאות בכלל לא היו דומות למסחר בדמו, מהסיבה הברורה שבדמו אין את ההאפקט המנטלי. הצטערתי על כל הזמן שבזבזתי על הדמו וחבל שלא היה מי שיגיד לי את הדבר הבא: דמו זה נחמד לפיתוח מיומנות שליטה טכנית בתכנה המסחר בלבד. עדיף לסחור בחשבון מינימלי שבמינימלי, לסחור בכמויות אפסיות, לסכן סנטים בלבד, אך עדיין זה יתן מענה לעניין הפסיכולוגי. הדמו, כאמור, יתן לי רק יכולת ללמוד איך לשלוט בתכנה, אך לא יותר. אם אין לי כסף לפתוח חשבון כרגע, אז כמובן שאין ברירה אלא לסחור בדמו, אך אל תהיו באשליה שמשם תבוא הישועה. לגבי הניהול הכספי- סוחר מתחיל חייב לסחור בכמויות ומינופים קטנים ביותר, כך שהוא יוכל לשרוד למרות ההפסדים שיגיעו. מבחינת גודל עסקה, זה משתנהבין סוחר וסוחר כמובן, אך כל סוחר צריך לשאול את עצמו מה ההפסד המקסימלי שהוא מוכן לספוג (בהתאם לגודל התיק), ועפ"י ה STOP של הטרייד לגזור את הכמות שאיתה הוא עובד. מבחינה סטטיסטית לדעתי עדיף לסחור רוב הזמן בכמות קבועה (מאחר ובסופו של דבר הסוחר מסגל לעצמו שיטת מסחר כלשהי ולכן חשוב לשמור על הסטט' ע"י כמויות קבועות).

ferrytale

New member
מזאת אומרת מה דעתינו ../images/Emo268.gif תגדיר שאלה..

מה במינופים, מה בניהול סיכונים? מינופים הם הדבר המסוכן ביותר, ניהול סיכונים הוא בגדר חובה ! מי שלא עובד על-פי ניהול סיכונים, הכל ביחס לתיק שלו, לא יצליח. זו דעתי.

שלום182

New member
מה זה ניהול סיכונים אצלך?

תדברו בדיוק מה ניהול סיכונים של כל אחד בפירוט שנבין על מה מדובר.

ferrytale

New member
ניהול סיכונים שלי הוא:

כניסה לעיסקה רק בתנאי שהסיכון סיכוי שלי הוא אחד לשלוש, לעיתים 2.5 זה רק במידה ואני באמת מזהה פוטנציאל עם מספיק אישורים. עבודה עם מינוף נמוך בהתאם לגודל התיק לדוגמא, תיק של 10K עבודה על לוט אחד. תיק של 1K עבודה על 0.10 לוט..

ferrytale

New member
והכי חשוב../images/Emo70.gif

רווח של 30 שליש על בעיסקה, סגירת חצי וקידום סטופ לכניסה.

שלום182

New member
לא הבנתי מה רשמת בהכי חשוב

יחס סיכוי סיכון1:3.איך את יכולה להיות בטוחה שיתן לך פי 3 טייק פרופיט? מה רשמת בהכי חשוב?

ferrytale

New member
כנס

התכוונתי שאני לא נכנסת לעיסקה שהסיכוי שלה הוא פחות מאחד לשלוש.. אני לא אסכן יותר מ 20-25 פיפס בשביל להרוויח 60.. לגבי ההכי חשוב, אני תמיד סוגרת חצי פוזיציה אחרי רווח של 30% לצורך העניין, אחרי זה אני מקדמת את הסטופ לכניסה ונותנת לפוזיציה לרוץ, גם אם אני יוצאת בסטופ שלי, אני לא מפסידה כי קידמתי אותו ולרחת 30 פיפס מחצי פוזיציה.

matanbil

New member
אצלי זה קצת שונה

אני נכנס לכל טרייד שנראה יפה פשוט משנה את הכמות עפ"י הסטופ מזיז וסטופ ולוקח חצאי/רבעי כמות רק עפ"י סימנים טכניים

למעלה