מינוצין

ZunBe

New member
מינוצין

שלום,
אני מתחיל טיפול במינוצין, כשרכשתי את התרופה הרוקח אמר שאסור לצרוך מוצרי חלב במהלך נטילת התרופה. כמה זה נכון? קראתי קצת באינטרנט ולא נתקלתי בשום איסור כזה.

איזה עוד איסורים יש? הבנתי שאין איסור בשימוש באלכוהול, אבל מומלץ לא לשתות.
כנ"ל לגבי כושר.

יש דברים חשובים שצריך לדעת?

תודה מראש.

תשובה

חלב, סותרי חומצה שונים, אבץ וברזל פוגעים בספיגת המינוצין. עקב כך מומלץ לקחת את הכדור שעתיים לפני או שעתיים אחרי צריכת מוצרים אלו לכל הפחות. אין סיבה להמנעות מוחלטת ממוצרי חלב.
חשוב לקחת את הכדור עם כוס מים מלאה, ולהמנע משכיבה כ20-30 דקות מנטילתה.
חושב לציין בפני כל רופא/ רופא שיניים או גורם רפואי בו אתה פוגש שאתה כרגע מטופל במינוצין (כמו כל תרופה אחרת למעשה)
התרופה מעלה את רגישות העור לקרינת השמש - ויש להקפיד אמצעי הגנה מתאים.
&nbsp
וכמו בכל תרופה אחרת - במידה ויש בעיה, שאלה או ספק - כדאי להתייעץ עם הרופא הרושם.
&nbsp

ZunBe

New member
תודה. לגבי מה שרשמת על חשיפה לשמש

מדובר על כל חשיפה לשמש, או על חשיפה ממושכת? נניח מספר דקות של הליכה ליעד מסויים בצהרים, זה גם משהו שצריך להיזהר ממנו?

תשובה

המצב תלוי ברגישות לשמש הבסיסית אצלך. זאת אומרת, אם יש באופן רגיל נטייה להצרב לאחר מס' דקות - הנטייה תגבר.

ZunBe

New member
הבעיה היא ספציפית עם חשיפה לקרני שמש, נכון?

לא החום עצמו? ג'קוזי, סאונה או שהייה במים חמים יכולה לעשות נזק לעור בתהליך הטיפול?
אני מתנצל אם זו שאלה שנשמעת טיפשית או טריוויאלית, אני פשוט רוצה לוודא במאה אחוז שאני לא עושה לעצמי נזק. בינתיים הנזק היחיד שאני מרגיש זה לאחר נסיעה באוטו שיש שמש (אני מרגיש צריבה קלה בפנים מקרני השמש שחודרים מהצד), כנראה לזה התכוונת.

אני מתאמן בחדר כושר, הורדתי את המינון של האימון, לא אמורה להיות בעיה מיוחדת, נכון? קבעתי פגישה עם מדריך כושר להתייעץ איתו אבל ליתר ביטחון אני שואל גם כאן.

שוב,
מודה לך על תשובותיך.

למעלה