מיניות ורוחנות

lana244

New member
מיניות ורוחנות

מעניין אותי לדעת איך הרוחניות תופסת את עניין יחסי המין.
מה המשמעות של יחסי מין מבחינה רוחנית כששני אנשים (נשמות) מתחברות?

רותי 11

New member
יחסי מין נתפסים כחיבור

הכי חזק בין אנשים ואורגזמה זאת
נקודת השחרור הגבוהה ביותר שלנו
רק הבעיה שעם הזמן מין הפך להיות
מלוכלך ולמקום הניצול הגבוה ביותר
וחבל.

אני לא רואה בזה משהו רוחני רואה בזה משהו פיזי

עבור אנשים. נקודת חיבור הנמוכה ביותר. יצרים נטו.
מיניות אצל אנשים מסויימים כן יכולה להעיד על בריאות כי
כשאנשים למשל בדיכאון או בכל מיני מצבים אחרים הם מדווחים
על ירידה בחשק המיני אבל מפה ועד רוחניות אני לא רואה את זה.

Silke

New member
לא רוחנית- אבל רואה את זה כמשהו מאד רוחני

שילוב של מימדים, רוחני ופיזי.
יש יותר איחוד של נשמות בכל הרבדים מזה?
בייחוד כשמביאים ילד לעולם.
בעיני זה לא פחות מקסם ומסכימה עם מה שרותי כתבה לגבי איך זה נתפס היום (וזה לא שפעם זה היה יותר טוב... היום לנו הנשים מותר גם לפתוח את הפה
ולדבר על זה...)

מזכיר לי חלזונות כרוכים עם על הריריות מסביב

Nachmanides

New member
אני מניח כי יש אנשים שאינם מוצאים בפעילות מינית משהו מעבר

לפעילות גופנית גרידא כגון עשיית צרכים, ואני סבור כי הם בודדים (לא במובן "מעטים", אלא במובן "בלא זוגיות")

אני סבור כי פעילות מינית אינה יכולה להיות פעילות גופנית גרידא, אלא יש בה משהו עמוק מאד...

Silke

New member
כל אחד זכאי לדעתו שלו :)

מעולם לא חשתי חילזון בהקשר הזה (וגם בשום הקשר אחר)...

tafti8888

New member
לרוב אין בזה משהו רוחני

מיניות זה צורך פיזיולוגי , אבל כששני אנשים שאוהבים באמת עושים אהבה , אז יש בזה מיעוט של אלמנט רוחני.

Feanor75

New member
נושא חשוב! האמיתי שבאדם משתקף במיניותו

אני לא יכול לומר שזאת התפיסה של הרוחניות, אלא מחקר פרטי שלי שנסמך על התבוננות בחיים.
מלבד מה שנאמר שהמיניות מייצגת את הקשר מהסוג העמוק ביותר, במיניות מתגלה האמיתי שבאדם ולכן כל אחד שרוצה לדעת על עצמו יותר וברמה העמוקה ביותר, יכול להתבונן במיניותו- העדפותיו והאופן שהוא מבטא את המיניות. אנשים שעוד לא מפותחים מספיק מבחינה רוחנית נוטים לכיוון המיניות החייתית, זקוקים לאלמנט השליטה בקשר. גברים ונשים מפותחים רוחנית רוצים "לאהוב", בעוד שאלה הפחות מפותחים רוצים, סליחה על הביטוי, "לזיין"- כלומר כמו חיות. למשל בישראל שבה הנשים עדיין לא מפותחות מבחינה רוחנית, אחוז גבוה של נשים מצהירות על כך שהן רוצות שהגבר יזיין אותן. המגע המיני מבטא היררכיה והאישה חייבת להרגיש שהגבר מעליה אחרת הוא לא גבר בשבילה. לכן הן גם נמשכות לגברים אגרסיביים שגם מזלזלים בהן.
גם פגמים בנפש מתבטאים במיניות, כמו טשטוש הגבולות בין המינים, נשים שרוצות שליטה וגברים שנמשכים לנשים דומיננטיות.למשל ידוע שיש מנהלים בכירים שהולכים למועדוני סאדו כדי לחפש "מלכות", זה מלמד שכל תדמית הכוח שלהם היא מסכה שהם יצרו, ושבינם לעצמם הם יודעים שהם אנשים קטנים. זאת דוגמא לאיך המיניות מגלה את האמת על האדם. חשוב להבין שמדובר בפגם בנפש ולא סתם בעניין של העדפה, ולכן גם ככל שהפגם חמור יותר כך גם קשה יותר לאדם להגיע לסיפוק. המקרים החמורים יותר הם אלה של הומוסקסואלים וסטיות אחרות, חמורות יותר. הכל אם כן מתבטא במיניות.
&nbsp
ברמות רוחניות גבוהות האדם משתחרר מהיצרים החייתיים שהנפש שלו נושאת, ופעיל יותר ויותר במימד הרוח (שהוא מעל למימד הנפש), ובמיניות זה מתבטא בעדינות ובחוסר הצורך באלמנט השליטה וחוסר הצורך בהדגשת ההיררכיה בין המינים. עדיין רק מעט אנשים הגיעו לרמה הזאת.

לגבי ההערה על המלכות...

אני שמתי לב שאנשים חזקים ודומיננטים מאוד אוהבים לחוש לפעמים חולשה זה עניין של איזון
אם אתה מפגין כל הזמן חוזק אתה רוצה שיהיה לך את המקום לשחרר חולשה.
זו לא מסיכה התדמית החזקה שלהם פשוט אנשים מורכבים ומה לעשות שיש צד חזק וצד חלש.
ואני מתאפקת לא להתעצבן עליך עם על ההערות השוביניסטיות וההומופוביות שלך

Feanor75

New member
עד שלא תפתחי את המודעות

הדעות שלך תהיינה מוכתבות מבחוץ, תמשיכי להיות רובוט שלא חושב מספיק בעצמו.
הומוסקסואליות היא סטיה, חד משמעית. מי שלא מכיר בזה סימן שהוא נתן לתרבות חולה לעצב את דעותיו ואת חייו והוא ימשיך לסבול מחיים מתסכלים בגלל הפער בין מה שהוא אימץ לעצמו לבין האמת.
מכיוון שהומוסקסואליות היא סטיה, "הומופוביה" זה מושג שלא צריך להתקיים בכלל, זה בדיוק כמו לטעון כלפי תושבי ישראל שיש להם פוביה לטרור איסלמי.
את צריכה להבין שגבר מייצג שלב גבוה יותר בהיררכיה מאישה, לכן הוא בתפקיד של משפיע והיא בתפקיד של מקבלת. העובדה הזאת לא צריכה להטריד אף אדם שמבין את האבולוציה האמיתית שתודעת האדם עוברת, מכיוון שהמין קיים רק בעולם הפיזי. אנחנו מתגלגלים בגוף של גבר ואח"כ אישה ואח"כ שוב גבר, לסירוגין אבל לא בהכרח, זה תלוי בהתפתחות שהישגנו. אישה עם תודעה מפותחת למשל היא כבר בשלב גבוה יותר מרוב הגברים. אצל המלאכים והאלוהים כבר אין הפרדה בין זכר לנקבה וזה הכיוון שהאנושות מתקדמת אליו, אחרי שכל אינדיבידואל ישלים את המשימות שלו בחיים הארציים.
ההתכחשות לחוקי הטבע הפיסיים רק תעכב את התפתחותך, את עלולה בשלב מסוים בחיים או אחריהם שלא הישלמת את משימתך הנוכחית כאישה ואולי בחיים הבאים תיוולדי שוב בגוף אישה כדי לתקן את מה שלא נעשה.
אל תאמיני לשקרים של התרבות החולה של ישראל, שיוצרת שנאה אצל נשים כלפי גברים ומשחיתה את הנפש שלהן. אנחנו חיים בתרבות שמנצלת גברים לרעה וכל אישה שלא תתעלה מעל להשפעה המזיקה הזאת תיתן על זה את הדין, למעלה.

חני2222

New member
ממש לא נכון

הגבר והאישה שווים אין אחד מעל משנהו .
הגיע הזמן שלך כבר להכיר בכך .
מומלץ לך להכיר בכך
וחלס הפרמיטביות
אנו בעידן החדש וכל המשתמע מכך
מומלץ להתחבר לחדש ולמתקדם
ולא לשקוע בעבר הישן .והפרימיטבי ..

גבר ואישה אולי שונים

טוב למרות שאני לא כזה מרגישה אישה אז אולי אני לא באותו קו השוואה
אבל שונה אין פירושו מעל או מתחת למשנהו.

חני2222

New member
מובן ששונים יש שוני

למרות שהשוני הולך ופוחת הכוונה היתה לשווים .
ולא שאחד מעל משנהו וכו..

חני2222

New member
וכמו שנאמר :

גברי העידן החדש מכירים בעוצמה שיש באנרגיה הנשית ככזו שנועדה להוביל שינוי.
הם בוחרים לתמוך ולהצטרף לקריאה לשינוי,
ע"י חיבור לאנרגיה הנשית שבהם:
להעצים את האישה שלהם- והאשה שבהם.
עידן האדם-אדמה מסתיים ומתחיל עידן חדש של אש ואוויר:
זו הבינה היתרה שיש באישה להבדיל מהאיש :
זו תוספת ה' הידיעה (שבחרה בה חווה כשהפעילה שיקול דעת ואכלה מפרי עץ הדעת).
הם יודעים שעכשיו הזמן להשאיר מאחור את כל תפיסות השבי הישנות,
לאפשר לגבולות בין המינים להטשטש ,
לזמן לעצמם התנסות בחוויות שתוייגו עד לא מזמן כ"נשיות", להתחבר לרגש שלהם,
לוותר על האגו ועל השליטה,להתחבר לילדים שלהם ולילד הפנימי שהינם.
נעמה

למעלה